Budem ti ja pogledao kako ga mozes staviti na USB stick, pa ga instalirati sa sticka.
Al ne znam hocu li moci danas ili ovih dana.
Uglavnom, ako mozes taj CD dignuti kao Live, Ubuntu 8.10 ima opciju kreiranja live USB-a. Pa instaliras sa sticka.
Meni nije bas radila ta opcija, tako da sam drugacije slagao Live USB. Moram se podsjetiti.
Uglavnom, da ne duljim, trebao bi sloziti Live USB, pa sa njega instalirati.
Time bi izbjegao sve greške prženja CD-a.
instalacija nadogradnje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
-
under-the-top
Re: instalacija nadogradnje
Hvala ti ali bojim se da ovo nije greska na CD-u nego nesto gore. Odvrtil sam vec hrpu CD-a sa raznim distribucijama i ne prolazi ni jedna. Znaci da je nesto sa racunalom u banani.Live CD sljaka OK ali instalacija nikako ne prolazi. Neznam koliko ima veze ali imam nekih problema sa memorijom, mjenjao sam module ali sam presao na gore (mislim bufalo 2X2 GB).Racunalo je postalo toliko sporo da mu treba za winse podignuti 2,5 minuta (i to "sirove" winse, bez dodataka, osim SP i osnovnih drivera, sa formatiranim hardovima)-pa vista mi je pet puta brza sa 500 GB podataka na hardovima.
Meni se jednom tako desilo linux nisam mogo dignuti nakon instalacije a windoze su radile uzasno usporeno, ja mislim da mi se ostetio onaj MBR nekako. U svakom slucaju rjesenje je bilo da se reparticionira (ili kako se to vec kaze) cijeli disk, znaci izbrises sve particije i napravis nove. Dan danas mi taj hard radi dobro nakon te "terapije" 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Samo se nadam da neces to napraviti i na kraju da se uspostavi da to nije problem ali meni je to bilo rjesenje, u biti nije to nista strasno ako nabavis vanjski hard da imas di skinuti stvari...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
under-the-top
Bojim se da imas pravo.Malo sam se primil tog kompa i ustanovil slijedece:
- do spremnosti za rad boota se gotovo 3 minute (winsi- i to "sirovi" samo osnovni driveri) i to nakon formatiranja sva tri harda i reinstaliranja
winsa.
- Usb portovi rade nestabilno-ponekad moram istekati i ponovno ustekati tipkovnicu da bi radila-a ponekad i promjeniti port.
Mislim da je sve posljedica ostecenja frontalnog USB porta - nasilno cupanje utikaca sa dijelovima porta - vjerovatnost kratkog spajanja kontakata.
Slijedom toga bojim se da je stradala maticna i da su svi ostali problemi posljedica ovog. Iskljucil sam frontalne USB-ove na maticnojali, ali se stanje ne popravlja pa sve mislim da je maticna out i da ce jedino rijesenje biti zamjena
- do spremnosti za rad boota se gotovo 3 minute (winsi- i to "sirovi" samo osnovni driveri) i to nakon formatiranja sva tri harda i reinstaliranja
winsa.
- Usb portovi rade nestabilno-ponekad moram istekati i ponovno ustekati tipkovnicu da bi radila-a ponekad i promjeniti port.
Mislim da je sve posljedica ostecenja frontalnog USB porta - nasilno cupanje utikaca sa dijelovima porta - vjerovatnost kratkog spajanja kontakata.
Slijedom toga bojim se da je stradala maticna i da su svi ostali problemi posljedica ovog. Iskljucil sam frontalne USB-ove na maticnojali, ali se stanje ne popravlja pa sve mislim da je maticna out i da ce jedino rijesenje biti zamjena