Sleep mod

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
sooky

Sleep mod

Post Postao/la sooky »

Kad ostavim racunalo neaktivnim neko vrijeme Ubuntu (7.10) se "uspava", kada zelim nastaviti rad vise nemogu pokrenuti program bez restarta racunala. Ne pomaze pomicanje misa, pritiskanje bilo koje tipke ( na tipkovnici), jedino restart racunala.
Mozete li pomoci?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Sleep mod

Post Postao/la shrike »

Čisto sumnjam. Suspend je riješen na kernel razini i u verziji 2.4 je radio kako treba, a u 2.6 je takva hrpa problema da češče ne radi nego što radi. Najbolje šanse imaš ako je to obični ubuntu bug, onda moraš updejtati sa njihovih servera bug-fixes.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
sooky

Post Postao/la sooky »

Hvala
pokušati cu.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

sleep mod je zapravo cijela mala priča na Linuxu. Puno sam se iskrvio dok mi je proradio i sada radi kako treba. No prije no što ti mogu pomoći moraš mi reći sve o svojoj kanti i Linuxu kojeg koristiš.

Znači, prvenstveno me zanima koja grafička, koji driver, koja ploča, koji čipset i koja verzija kernela.

Eto, tako ćemo mi početi borbu za tvoj sleep...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Sad sam se sjetio da postoji opcija rekompajliranja kernela. Pod jednom od Opcija te pita za software suspend, možeš ga ručno definirati n opo defaultu uzima swap particiju. Ima i nekih nekompatibilnosti, no možeš probati.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

mislim da je kod sookya drugi problem. Između ostaloga postoji bug u nvidia BIOSU koji koči ispravan slijed S3 stanja uređaja.... konkretno kod USB sustava, no rješivo je i to...pa problemi sa SLAB i SLUB alokatorima i starim ATI driverima

Sooky, daj vidi da li ti kad pozoveš Sleep, ispravno sleepne kantu (žmiga power led lampica i ugase se ventilatori) ili kanta i dalje radi u nekom meta-stanju...
Odgovori