[RIJEŠENO] Fujitsu Siemens AMILO PI2550 problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Koju distribuciju odabrati
budem kasnije napravil podesavanje ati drivera a moram i par vjesti dovrsiti 
sumski je napisao/la:Reci koji dio šteka? Po osobnom iskustvu, otvoreni driveri su 20-50% bolji (ajmo reći fluidniji) u "običnom"/desktop radu od službenih ATI drivera.
Veliš openSUSE. KDE ili GNOME?
Korisdtim openSUSE KDE. Imaš pravo možda .. skontao sam ako pomjeraom kursor miša da računar brže odrađuje operacije zadane kao npr. pustim video na youtube i ako ne pomjeram miš zaledi čim pomjerim nastavi i radi uredno, ista stvar kad se uključuje računar tj. suse zaledi čim pomjerim miš proradi. Da budem iskren sad sam skroz zbunjen
Lutherus je napisao/la:budem kasnije napravil podesavanje ati drivera a moram i par vjesti dovrsiti
Et' ako možeš detaljnije uputstva da ipak probam da nije do drivera i da li će to šta promjeniti
Gle, ja imam repo sa starim xserverom 1.12, a za openSUSE 12.3
http://download.opensuse.org/repositori ... :12.2.repo
E sad, pitanje je kolko ti to bude uspjelo
Moral bi dodat repo, prebacit pakete na taj repo, i onda instalirat legacy drivere.
Ako planiraš, rađe ovo prebacimo na openSUSE podforum
http://download.opensuse.org/repositori ... :12.2.repo
E sad, pitanje je kolko ti to bude uspjelo
Moral bi dodat repo, prebacit pakete na taj repo, i onda instalirat legacy drivere.
Ako planiraš, rađe ovo prebacimo na openSUSE podforum
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Izgleda da mi nema spasa
ova serija Laptopa mrzne na linuxu nažalost .. guglam i dalje tražim neko riješenje ako šta budem našao obavijestim .. a eto može lock 
Ne lockamo ako nije rijeseno. 
Sumski, jel mozes odvojit oS probleme u novu temu u tom podforumu? Ja bih, ali sam na mobitelu.
Sumski, jel mozes odvojit oS probleme u novu temu u tom podforumu? Ja bih, ali sam na mobitelu.
Našao sam u čemu je problem samo još trebam implementirati ako mi želite pomoći da se ne patim kako ću
evo samo mi objasnite kako da unesem i gdje naredbu "processor.max_cstate=1" mislim kroz korake detaljno
a problem je u tom što procesor ode u neki tzv. sleep mode i dok se ne diraju tipke ili miš on je tom modu i iz tog razloga šteka
tj. driveri za grafičku su ok i sve drugo je ok samo et procesor zeza 
Dodatak:
"processor.max_cstate=1" trebao bih dodati u /boot/grub/menu.lst
međutim ja ne vidim na suse da ima menu.lst
Dodatak:
"processor.max_cstate=1" trebao bih dodati u /boot/grub/menu.lst
međutim ja ne vidim na suse da ima menu.lst
Ako je zbilja to, onda to riješiš u YaST-u, pod stavkom Boot Loader

pa odeš na Boot Loader options, i tu pod Optional Kernel Command Line Parameter dodaš processor.max_cstate=1

(zanemari ovo moje, samo dodaj na kraj ovu komandu, i napravi reboot)

pa odeš na Boot Loader options, i tu pod Optional Kernel Command Line Parameter dodaš processor.max_cstate=1

Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
sumski je napisao/la:Ako je zbilja to, onda to riješiš u YaST-u, pod stavkom Boot Loader
Hajte da se pohvalim
To mi je drago čuti!
Uživaj!
Uživaj!