openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

SuSe
Spol: M

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la SuSe »

MS Office 2010 radi dobro preko PlayOnLinuxa instalacijom "next i ok", može i "direktno" preko wina, mada treba dodatno podesavati. Jedino nisam probao printanje... Eto, čisto, ako nekog zanima...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

SuSe je napisao/la:MS Office 2010 radi dobro preko PlayOnLinuxa instalacijom "next i ok", može i "direktno" preko wina, mada treba dodatno podesavati. Jedino nisam probao printanje... Eto, čisto, ako nekog zanima...
Koliko je to "dobro"?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

U Wordu radi Equation editor i efekti (bar one koje sam probao), Excel nisam imao vremena bas testirat, PowerPoint - rade efekti "šminkanja", ali rad sa opcijama na desni klik miša zna nekada poludjeti, a nekada radi sasvim normalno (govorim za PP)...
I playonlinux je novija verzija...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Updejtao na KDE 4.10.1.
Nisam ni skužio da sam cijelo vrijeme na 4.10.0 :o

Vrlo čudno, još nema 4.10.2... Pa već je prošao 1 dan! :mrgreen:

P.S. Da, sve je prošlo OK :D
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Nema ga, jer je OBS spor zadnjih dana. Plus, cijeli Factory se rebuilda.
Možda do navečer, ili sutra prijepodne
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Obavio sam osnovna podešenja, sredio fstab i slično. Vrlo sam zadovoljan.
Ali imam i problem.
Dakle, postavke monitora sam prebacio u xineramu, dakle dva ista prikaza za dva monitora ali različitih frekvencija osvježavanja, radi eliminacije tearinga na drugom monitoru. (Zapravo sam ubacio backupiranu prijašnju konfiguraciju u x11).
Evo teme gdje sam to rješavao na 12.1: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... f=7&t=9927 (zar više namamo mogućnost:pogledaj pojedinačni post?)
To radi odlično, nema tearinga uopće, grafička je na 47 stupnjeva u normalnom radu, u full loadu ne prelazi 50. Zauzetost procesora isto nije narasla, kao niti korištenje memorije (oko 600MB u leru).

Sad konačno problem. Omogućivanjem gorespomenutog nestali su desktop efekti:
slika
Nije baš da su mi nužni, ali ne vidim hardverski razlog da ne radi xinerama i efekti istovremeno.
Pa ako mi netko može to malo pojasniti. szbunjen
Zahvaljujem unaprijed.
Where there is a gui there's a way.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Pa dal nije to da compositing ne šljaka u kombinaciji sa Xineramom? To je neka NVidia shema. Sudeć to screeshotu, bilo bi to.
Dakle, ako se loada xinerama ekstenzija, compositing se ne učita. Dalje ne znam, jer nikad NVidiu nisam imal ;)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Znači ili ili. Nema oboje. Hm. Još bum malo istražil, ali vrlo mi pristojno izgleda i ponaša se i bez efekata.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Tak veli:
http://us.download.nvidia.com/XFree86/L ... nsion.html
The Composite extension is currently incompatible with Xinerama, due to limitations in the X.Org X server. Composite will be automatically disabled when Xinerama is enabled.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

sumski je napisao/la:Tak veli:
http://us.download.nvidia.com/XFree86/L ... nsion.html
The Composite extension is currently incompatible with Xinerama, due to limitations in the X.Org X server. Composite will be automatically disabled when Xinerama is enabled.
Poštedio si me istraživanja :thumbs , ostavljam ovako.
Zahvala.
Odgovori