[RIJEŠENO] Fujitsu Siemens AMILO PI2550 problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Koju distribuciju odabrati
Odi na Distrowatch.com i izaberi neku od prvih desetak, zapravo, izaberi više njih pa isprobaj.
Ovdje će ti svatko reći svog favorita (ja ti preporučam Debian ili Ubuntu bez Unitya), radi raspoloživog i lako dostupnog softvera putem paketnih upravitelja, te velike podrške u slučaju problema.
Ovdje će ti svatko reći svog favorita (ja ti preporučam Debian ili Ubuntu bez Unitya), radi raspoloživog i lako dostupnog softvera putem paketnih upravitelja, te velike podrške u slučaju problema.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Pa zar mu umjesto Ubuntua bez unitya nije bolje uzeti neki Linux Mintiv@n je napisao/la:Odi na Distrowatch.com i izaberi neku od prvih desetak, zapravo, izaberi više njih pa isprobaj.
Jedno je važno pravilo s GNU/Linuxom: ne žuri! Ako je korisnik naviknuo na Win, neka ne žuri s prijelaskom na GNU/Linux. Tek se postupno, s vremenom shvaća koliko je GNU/Linux zahvalniji za rad. Svaka žurba i brzo isprobavanje može završiti sa žalosnim posljedicama.
A i Distrowatch služi samo za opću orijentaciju: Solus i Kubuntu (koji se službeno osamostalio od Canonicala i njegovog čeda, Ubuntua) nisu među prvih deset, iako su sasvim solidne distre, prilično dobre i za (nas!) početnike. S druge strane, zašto ne bi išao odmah s Debianom? Sve ima argumente za i protiv; jedino je važno da dobro razmisli, uzme što više informacija i da ne žuri.
A i Distrowatch služi samo za opću orijentaciju: Solus i Kubuntu (koji se službeno osamostalio od Canonicala i njegovog čeda, Ubuntua) nisu među prvih deset, iako su sasvim solidne distre, prilično dobre i za (nas!) početnike. S druge strane, zašto ne bi išao odmah s Debianom? Sve ima argumente za i protiv; jedino je važno da dobro razmisli, uzme što više informacija i da ne žuri.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Kao početniku, vjerujem da mu je svejedno. Ionako će se skrastiti s tko zna čime. Linux Mint ili XUbuntu/Lubuntu, ne znam, meni je to sve isto, zar nije Mint još uvijek temeljen na Ubuntuu?Grof je napisao/la:Pa zar mu umjesto Ubuntua bez unitya nije bolje uzeti neki Linux Mintiv@n je napisao/la:Odi na Distrowatch.com i izaberi neku od prvih desetak, zapravo, izaberi više njih pa isprobaj.
Jest!
Ah, sad sam tek shvatio sto mislis.
Mislio sam da sugeriras deinstalaciju Unitya i instalaciju GShella
Ah, sad sam tek shvatio sto mislis.
Mislio sam da sugeriras deinstalaciju Unitya i instalaciju GShella
Da budem iskren jako pozitivno su me iznenadili vaši prijedlozi i odgovori. Želim da vam zahvalim svima na pomoći i izdvojenom vremenu. Što se tiće linuxa tj. distribucije nemam neke posebne zahtjeve zapravo koristio sam dosta vremena Ubuntu, probam sam xubuntu, suse, slackware, mandriva, mint mislim malo ranije sam istraživao i valjda prošao taj neki korak.
Možda niste dovoljno obratili pažnju ali postavio sam pitanje vezano za moju konfiguraciju računara.
Iz nekih razloga treba dugo vremena da bota ubuntu 12.04 i 12.10 da li se odnosi na probleme s grafikom ne znam.
Iz tog' razloga pitao sam vas prema konfiguraciji koju imam koju distribuciju predlažete
a eto budem skinuo Mint pa probam da vidim da li će on raditi ok 
Možda niste dovoljno obratili pažnju ali postavio sam pitanje vezano za moju konfiguraciju računara.
Iz nekih razloga treba dugo vremena da bota ubuntu 12.04 i 12.10 da li se odnosi na probleme s grafikom ne znam.
Iz tog' razloga pitao sam vas prema konfiguraciji koju imam koju distribuciju predlažete
- Suko
- Site Admin
Ako ti Debian based distre (Ubuntu, Mint) ne rade kako treba probaj malo i non Debian distre.
OpenSUSE je npr. fina distra. Sabayon je isto ok za pocetnike.
OpenSUSE je npr. fina distra. Sabayon je isto ok za pocetnike.
FedoraSuko je napisao/la:OpenSUSE je npr. fina distra. Sabayon je isto ok za pocetnike.
Što se, uostalom, dešava sa Fedorom? Nekako kao da lagano tone... zajedno sa Gnome Shellom?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Konfiguracija je dovoljno jaka za sve, ako bih pogađao, rekao bih da je problem u ATI grafičkoj. Kakve drivere koristiš, otvorene ili vlasničke?merlllin je napisao/la:Možda niste dovoljno obratili pažnju ali postavio sam pitanje vezano za moju konfiguraciju računara.
Iz tog' razloga pitao sam vas prema konfiguraciji koju imam koju distribuciju predlažetea eto budem skinuo Mint pa probam da vidim da li će on raditi ok
Gnome Shell je ok, nije to više gnome 2, ali je dobar i koristljivstefan je napisao/la:FedoraSuko je napisao/la:OpenSUSE je npr. fina distra. Sabayon je isto ok za pocetnike.![]()
Što se, uostalom, dešava sa Fedorom? Nekako kao da lagano tone... zajedno sa Gnome Shellom?
a Fedora je malo razočarala sa verzijom 18, installer im je apsolutno najčudniji (najdebilniji) installer koji san u životu vidija...
ali eto, drže se još uvijek među prvih 4-5 distri