KDE SC 4.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: KDE SC 4.10
pItanjce, čemu služi trolltech.conf?
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
Jer je plasma caching u banani.4ndY je napisao/la:Zašto?sumski je napisao/la: Treba restartat plasmu, i eventualno očistit cache.
Moram reći da mi je osobno od toga već muka.![]()
![]()
--> 703Kod: Označi sve
cat .histfile | grep plasma-desktop | wc -l
Reklamirano je da je svaka promjena u plasma temi automatski registrirana, al to nije baš tak, i onda dok promijeniš element, moraš gasit plasmu, čistit cache, i opet palit plasmu.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
pA samo ime kaže - trolanju tehnike!Dani je napisao/la:pItanjce, čemu služi trolltech.conf?
Guglo kaže QT settings related file.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
-
hyperfang8
- Spol: M
Pa zato imaš project neon...EDIT:
Da se još osvrnem na praktičnost. Sigurno je puuuno jednostavnije povući pakete iz OBS-a. Ali - ti paketi upgrejdaju sistemski KDE, lokalno buildani je uz ovaj koji imaš instaliran na sustavu, tak da si tu siguran ak naletiš na bug, ostaje ti 'glavni' KDE.
Ja se ne bi pouzdal u sigurnost downgrade KDE verzija, naročito 4.x --> 4.(x-1)
https://wiki.kubuntu.org/Kubuntu/ProjectNeon
http://community.kde.org/Getinvolved/Qu ... oject_Neon
Dodaš repozitorij u kubuntu/mint kde ili šta već god imaš i lijepo ti instalira kde 4.10 uz postojeći kde.
A opet netrebaš sam kompajlat pa ti je brzina ista ko da instaliraš preko backporta.
kakav ubuntu!? :d
tam sigurno nejdem (takodjer, neon je buildan sa debugfull flagom, tak da je dosta sporiji)
tam sigurno nejdem (takodjer, neon je buildan sa debugfull flagom, tak da je dosta sporiji)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Izgleda da sam našao bug ili feature
Naime, kada ovo pošalješ D-Busom Screensaveru na KDE 4.9, dobiš Screen Saver
Ako, pak istu stvar pošalješ KDE 4.10, A novi Screen Locker je podešen na bilo koju funkciju rada, on će se jednostavno zaključati (kao da si mu umjesto SetActive poslao call: Lock)
Nekako mislim da je to bug i da je Screen locker trebao ispoštivati zadani režim rada, pa bi stoga SetActive poziv aktivirao ono što je trenutno aktivirano u ScreenLockeru (Simple Locker, WIdgets ili Screen Saver)
Šumski, Stefan... imate li kakvih saznanja o tome ili da otvorim Bug na KDE Bug listi?
Ovo sam pronašao analizirajući kod jednog programčića koji mi ne radi uredno na KDE 4.10, pa je ispalo da ovaj poziv uvijek zaključava ekran bez obzira kako bio podešen
Naime, kada ovo pošalješ D-Busom Screensaveru na KDE 4.9, dobiš Screen Saver
Kod: Označi sve
qdbus org.freedesktop.ScreenSaver /ScreenSaver org.freedesktop.ScreenSaver.SetActive trueNekako mislim da je to bug i da je Screen locker trebao ispoštivati zadani režim rada, pa bi stoga SetActive poziv aktivirao ono što je trenutno aktivirano u ScreenLockeru (Simple Locker, WIdgets ili Screen Saver)
Šumski, Stefan... imate li kakvih saznanja o tome ili da otvorim Bug na KDE Bug listi?
Ovo sam pronašao analizirajući kod jednog programčića koji mi ne radi uredno na KDE 4.10, pa je ispalo da ovaj poziv uvijek zaključava ekran bez obzira kako bio podešen
Pa evo, iskreno, nemam saznanja, ai potvrđujem ovo ponašanje i sa zadnjim bugfixevima.Grof je napisao/la:Izgleda da sam našao bug ili feature![]()
Naime, kada ovo pošalješ D-Busom Screensaveru na KDE 4.9, dobiš Screen SaverAko, pak istu stvar pošalješ KDE 4.10, A novi Screen Locker je podešen na bilo koju funkciju rada, on će se jednostavno zaključati (kao da si mu umjesto SetActive poslao call: Lock)Kod: Označi sve
qdbus org.freedesktop.ScreenSaver /ScreenSaver org.freedesktop.ScreenSaver.SetActive true
Pogledaj review request, https://git.reviewboard.kde.org/r/108425/
...A password should always be required if the screenlocker is explicitly
triggered;...
Da, to bi trebalo biti to. Dakle 4.10.1..... znal sam! 
Nisam siguran jesmo se skužili 
I sa ovim fixom, pozivanje screensavera preko dbusa zaključava, bez obzira na "Require password" postavku
Ili računaš da do 4.10.1 bude i ovaj "tvoj" problem riješen?
I sa ovim fixom, pozivanje screensavera preko dbusa zaključava, bez obzira na "Require password" postavku
Ili računaš da do 4.10.1 bude i ovaj "tvoj" problem riješen?
I jedno i drugo. Onaj fix bi trebao rijesiti i moj problem, a kazu da je prihvacen u v4.10.1