Humor, šaljive slike/video...

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Humor, šaljive slike/video...

Post Postao/la bertone »

lik je realan :mrgreen:

.. prošli tjedan sam na poslu popiz**o na Win7 i neki šugavi virus koji je netko donio na USB-u i uzeo iz ladice stari 40GB ATA HDD s namjerom da ga priključim na MBO i napravim dualboot win/linux (jer ne smijem brljati po firminom HDD-u), otvorio komp i uz par sočnih ga zatvorio i nastavio raditi u win7,.. na MBO "nema" IDE konektora, samo SATA :facepalm
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Pa novije mbo ni nemaju ide. Za zo sad prodaju posebne pci kartice po nekih 70 do 300 kn.
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

imaju i konvertori sata/ide obje opcije su jeftine. na mojoj low profile biostarki ima jedan ide konektor na koji sam nakalemio dva idea, i imam jedan sata.
ovako stoji konfiguracija:
20 GB - Windows 7
120 GB (30 GB - Ubuntu, rest - storage, mislim da sam i swap dodefinisao, nije mi pri ruci da provjerim)
80 GB (25 GB - Arch Linux, rest - storage)
Napravio sam tako da MBR svakog diska ima drugi bootloader. Mom Archu se moze pristupiti samo preko F9 boot menija, dok sestra moze pristupiti Windows 7 preko GRUB-a od Ubuntu. Uostalom, ne fermam previse taj racunar, posto imam ovaj stari Sony laptop koji koristim za svoje potrebe.
Lutherus

Moje novo FX čudo na matičnoj ima 8 sata konektora pa ih koristim sata1 - boot + swap
sata 2 root, tmp i var, sata 3 home sata 4 multimedia.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ma dajte me :vreca ,.. pa to je uredsko računalo,.. imam unutra AMD A8 CPU, 4 GB RAM-a, 500 GB HDD-a i koristim PC za word i excel,.. ali izlaz za paralelni i serijski port odostraga nemam (a treba mi) i nemam na MBO barem jedan IDE kanal (a treba mi),.. ali zato imam 5,1 zvuk i e-sata na koji nemam kaj spojiti,..

.. i zeli su mi 17 IPS monitor i dali mi 22 TN-ca,.. navodno je bolji za oči :udri_glavom
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Lutherus

Nije to malo prejako za uredsko čudo? Pa sa time dobiješ cpu od 700kn koj ima grafičku za isto toliko čuna.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Članak u današnjem Večernjem listu:

Valve pokrenuo Linux-inačicu svoje online trgovine Steam
Igrači mogu birati između gotovo 60 naslova, uključujući i popularni CounterStrike.

Valve je pokrenuo i verziju za Linux svoje online-trgovine Steam, prenosi BBC. Proizvođač softvera, najpoznatiji po videoigrama kao što su CounterStrike i Half Life, u trgovini za operativni sustav Ubuntu nudi gotovo 60 igara, među kojima su i popularni naslovi poput CounterStrikea i Team Fortressa 2. Usporedbe radi, Steam za Windows nudi više od 2000 igara.

Igrači Steamu mogu pristupiti preko add-on-aplikacije dostupne na Ubuntuovom softverskom centru. Osim Valveovih, nova inačica Steama nudi i naslove drugih tvrtki kao što su Amnesia, FTL, World of Goo i hrvatski Serious Sam 3.

Valve je prilikom otvaranja nove trgovine spustio i cijene inačica tih videoigara za Mac i PC do 75 posto. Rasprodaja će trajati do 21. veljače.
http://www.vecernji.hr/vijesti/valve-po ... nak-511113
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Lutherus

Di je onaj smajli koj mlati sa glavom po zidu i onda krepa od krvarenja? Trenutno bi najbolje opisal kak se osjećam.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Lutherus je napisao/la:Di je onaj smajli koj mlati sa glavom po zidu i onda krepa od krvarenja? Trenutno bi najbolje opisal kak se osjećam.
ti se uvjek tako osjecas i nadam se da nisi takav i u stvarnom zivotu :kava
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Ne, još sam gori.
Veliki smo obožavatelji Linuxa. Indie operativni sustav je savršen dom za našu indie igru.
No krasno, sad je još i indie :facepalm
Zaključano