Koji Mint?

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Koji Mint?

Post Postao/la Vl@do »

calisto053 je napisao/la: Mint Xfce ili Xubuntu (sad će Vl@do doć na svoje :D )
:thumbs
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Munjaro
Spol: m

Post Postao/la Munjaro »

Ja koristim Mint Cinnamon i Kde,imam 1gb memorije.Isprobaj sve od Minta(Kde,Cinnamon,Mate i Xfce),ako baš želiš njega jer će svatko navijati za svoju opciju desktopa.To i nije ok.Moj savjet je i da probaš Zorin Os Core 6.1.Prezentiraj mu pa nek on od svega izabere što mu naj bolje odgovara.
FreeJumper

Post Postao/la FreeJumper »

Ja koristim MATE i odlican je! moja preporuka :-)
Ako vam ide suviše lako -
pogledajte bolje, možda vam ide
nizbrdo.
P1ke

Post Postao/la P1ke »

meni linux mint 13 mate radi na intel pentium 4 (2.8GHz), 768Mb rama, i grafička Nvida Geforce 7600GS 256Mb! uopšte ne laga i savršeno radi na ovoj konfiguraciji, tako da svaka preporuka i za lm mate :thumbs
wintermute

Post Postao/la wintermute »

ciao.. ja sam posle probne voznje sva tri ostao na cinnamon.. MATE je srebro, Xface mi je dao dojam nedovrsenog i ne previse funkcionalnog desktopa (u mojem workflowu, siguran sam da ce se naci gomila "fanova" koji ce tvrditi da je bas ON taj.. nu..
moj savet: izvrti prvo cinnamon, najkompletniji je i najblizi paradigmi koju poznajes (pretpostavljam da si navikao na windows), moguce da ce raditi sasvim prihvatljivo na tvom hardwareu.. zatim ako ne ide probaj MATE.. ustvari, najbitnije je da probas stvari i doneses sopstvenu odluku prema preferencama.. ne kosta te nish, cak ni praznih optickih medija, mozes stancati live USBeve dok ne pronadjes environment a i samu distru koja ti najvise odgovara.. samo hrabro i strpljivo..
Odgovori