[Brainstorming...] Ideal WM/DE
Moderator/ica: Moderatori/ce
[Brainstorming...] Ideal WM/DE
Kako bi izgledao vas idalan window manager/desktop environment.
Moj pogled: Volio bi da imam nesto izmedju WM i DE-a i da mogu kroz konfigacijski file konfigurisati odredjene postavke plus dobro bi bilo imati i opciju konfiguracije kroz gui za nove koji se instalira preko package managera koji dodje uz WM/DM. Misilm da E17 ima nesto slicno al nisam siguran. Naravno jezgra WM/DE bi trebala biti napisana u C-u a sve ostali bi bilo napisano u high level prog. jeziku (GNU Guile, scheme naravno, koji daje WM/DE-u moc slicnu koju ima StumpWM).
Trebao bi imat osnovne programe koji se mogu instalirat kroz WM/DE package manager. (svoj file manager, svoj pdf reader, ... koji prate osnovnu filozofiju idealnog WM/DE-a). Idealno bi bilo i imati svoj GUI toolkit, nesto slocno sto toolkit-u od Blender-a.
Moj pogled: Volio bi da imam nesto izmedju WM i DE-a i da mogu kroz konfigacijski file konfigurisati odredjene postavke plus dobro bi bilo imati i opciju konfiguracije kroz gui za nove koji se instalira preko package managera koji dodje uz WM/DM. Misilm da E17 ima nesto slicno al nisam siguran. Naravno jezgra WM/DE bi trebala biti napisana u C-u a sve ostali bi bilo napisano u high level prog. jeziku (GNU Guile, scheme naravno, koji daje WM/DE-u moc slicnu koju ima StumpWM).
Trebao bi imat osnovne programe koji se mogu instalirat kroz WM/DE package manager. (svoj file manager, svoj pdf reader, ... koji prate osnovnu filozofiju idealnog WM/DE-a). Idealno bi bilo i imati svoj GUI toolkit, nesto slocno sto toolkit-u od Blender-a.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
- retsam
- Spol: M
Re: [Brainstorming...] Ideal WM/DE
Idealno? Pa DWM već postoji 
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
-
Slamd64
AW: [Brainstorming...] Ideal WM/DE
Pored dwm ne treba ti nista vise 
Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2
Eno ga, odma pa DWM, brainstorming brainstorming ljudi. 
- Abzeenth
- Site Admin
Ovo bi mogla biti zgodna tema. Ako budete dovoljno brainstormali, možda se izrodi neki novi DE...LZS DE 
-
Slamd64
U biti to je moguce izvesti npr konkretno za dwm napraviti skriptu u koju uneses boje, mozda neki preview novog settinga, a potom u backgroundu odradi patchanje i rebuildanje paketa. To bih ja za pocetak htio napraviti. Medjutim, dobro bi bilo da ta skripta uvijek kreira novi defaultni config.h u slucaju da ti nesto izmjenis pa da se skripta ne zbuni.
(i-dont-think-so) ;;Lutherus je napisao/la:Joj dajete. Već je to sve u haskell napravljeno.
-
Slamd64
Jesi li probao EDE, nas domaci 
dwm, haskell, Awesome .... i tako dalje. Njih podesiš kako ti paše, nema idealnog WM-a jer svatko želi na svoj način podešavati o koristi.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.