Svjedočanstva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: Svjedočanstva

Post Postao/la Abzeenth »

zizi78 je napisao/la:pa želio bi da mi netko pomogne ako je to moguće
Ne brini, moguće je :)
Predlažem da otvoriš novu temu u "Linux početnici" podforumu i opišeš malo detaljnije kakve sve probleme imaš. Znači, koju verziju Minta imaš instaliranu, koji programi ti stvaraju probleme (i kakve probleme)... Možeš i napisati neke osnovne informacije o svojoj konfiguraciji. Eto, za početak ;)
domi
Spol: M

Post Postao/la domi »

zizi78 je napisao/la:pa želio bi da mi netko pomogne ako je to moguće
:sokiran
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Polako zizi, možeš ti to sve sam riješiti. Malo pogledaj http://wiki.open.hr/wiki/Naslovnica i brzo ćeš sam instalirati bilo koju distribuciju (pogotovo ako je novi stroj). Nemoj žaliti za novcem koji si uštedio kad si kupio komp bez OS-a. ;)
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Ja neću o Ziziju.
domi je napisao/la:Imam problem sa instaliranim Mintom 13 xfce a to su da svi browseri ne prikazuju stranice kako treba tj.sve je pošemereno instalirao sam Ati drivere jer ima ati hd 6450 ali opet isto .samo sam se uvalio sa tom instalacijom to je moja zadnja drugome
Da, širenje "religije" je često nezahvalno, ja sam brzo odustao. Samo sam na početku svog Linux "staža" nagovarao ljude na prelazak. Dobro, bio sam pun oduševljenja za novi "svijet", a slab sa znanjem i saznanjima što korištenje Linuxa nosi sa sobom.
Iako zapravo sebično, nekako mi je drago zadržati taj neki mistični status našeg Linuxa. Kad me netko traži, pokažem, objasnim, afirmativno opišem, pohvalim, spomenem pokoji nužan kompromis i tu priča uglavnom staje.
Where there is a gui there's a way.
domi

Post Postao/la domi »

Vl@do je napisao/la:Polako zizi, možeš ti to sve sam riješiti. Malo pogledaj http://wiki.open.hr/wiki/Naslovnica i brzo ćeš sam instalirati bilo koju distribuciju (pogotovo ako je novi stroj). Nemoj žaliti za novcem koji si uštedio kad si kupio komp bez OS-a. ;)
Vlado smiri ovu instalaciju sam ja radio dvije noći do 1.30h i imamo problem sa Atijevim driverima ,čovjek nije upućen u komjutere a kamoli samu instalaciju danas mu riješio zvuk preko TeamViewera skoro pola dana :mrgreen:
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Prvo; pa jel mora baš biti mint szbunjen
Drugo: kad bi mene gajnc novi komp/lap zezao, ja bih na prvu pomislio da nešto nije u redu s hardverom
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
zizi78

Post Postao/la zizi78 »

Bertone je napisao/la:Prvo; pa jel mora baš biti mint szbunjen
Drugo: kad bi mene gajnc novi komp/lap zezao, ja bih na prvu pomislio da nešto nije u redu s hardverom
ne mora biti mint ok izgleda da nije uredu komp dat ću ga da mi instaliraju WINDOWS pa ćemo vidjet jeli kop uredu
shicy

Post Postao/la shicy »

pa da, to je najlakše
dupin

Post Postao/la dupin »

zizi78 je napisao/la: ne mora biti mint ok izgleda da nije uredu komp dat ću ga da mi instaliraju WINDOWS pa ćemo vidjet jeli kop uredu
Ako kod svakog problema budeš mjenjao OS ubrzo ćeš ostati bez ičega,jer ne postoji nešto kao "savršeni OS".Kao što su ti već predložili otvori novu temu i tu opiši na koje probleme nailaziš te koji hardware imaš.Naći će se netko tko će ti pomoći.Usprkos uvriježenom mišljenju na ovom se forumu pomaže ljudima. ;)
Nema veće religije od istine!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

... i da završim prethodnu misao pa da prestanem spamati ovu temu ;)
Na grešku u hardveru sam doista mislio na tehničku neispravnost, a ne na nekompatibilnost neke komponente s linuxom,... i to govorim iz osobnog iskustva, donio sam doma novi lap i odmah stavio dualboot win7 i Ubuntu 11.04 i tochpad mi pod pod penđerima radi nekako grubo i preskače, pod ubuntuom radi tako da kursor leti s jedne strane ekrana na drugu znači niakako,... i nije bila stvar u linuxu nego u touchpadu koji je imao tvorničku grešku, a kako sam neispravnost prijavio 3-4 dana od kupnje otišao u dućan i bez problema dobio drugi laptop kod kojeg gle čuda touchpad radi ok,... no kako već mnogi rekoše, otvori temu.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"