SUSE/openSUSE fan club!

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: SUSE/openSUSE fan club!

Post Postao/la shicy »

dada...za desktop usere , openSUSE je vrh.
jasno, uz D..... :)
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

D.... Ubuntu? :mrgreen:
shicy

Post Postao/la shicy »

pucaću ti u kolino rofl
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

obojici će nam modovi zbog oftopika sopak
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski

Dartmouth KDE? :facepalm
Valjda (najviše) troje ljudi zna koji OS koristiš :P
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shicy

Post Postao/la shicy »

Moje iskustvo sa openSUSE 12.2 KDE

Prije svega, obavljena je standardna procedura. Dakle, skidanje .iso slike, "prženje" iste na cd i pokretanje računala.
Instalacija je, kao i uvijek kod openSUSE-a, iznimno jednostavna i dosta kvalitetna. Reboot Prvi. Nakon same instalacije, očekivao sam, po vlastitom iskustvu, da će početi KDE Crash Handler...Pokrio oči rukama, ćirim između 2 prsta, pišem username i pass..logiram se, pali se KDE, login sound...KDE Crash Handlera nigdje? :sokiran
Šta je ovo?? Čudno.
Taman su u ta doba stefan, Grof, sumski i ekipa napravili post-install vodič te sam po njemu poštimao sustav tako da je radio k'o švicarski sat. KDE 4.9., sinkronizacija Kontacta sa svim i svačim radi, openSUSE leti...čudo neviđeno...
Čista preporuka svim desktop userima ;)
Ali, da ne bude sve bajno, javili su se neki mučki provokatori koji kažu da im neke stvari ne rade, ali i to se da srediti sbatine :D
Također, ono što sam primjetio su, barem u početku, jako veliki updatei...Lako je meni stisnuti "Y" kad imam flat rate, ali ljudima koji imaju ograničen prostor...nije im baš svejedno.
U svakom slučaju, od ne-openSUSE-aša i bivšeg ne-KDE-ovca imate preporuku za desktop distribuciju. U najgorem slučaju, isprobajte ;)
Zašto odlazim kad mi je bilo tako dobro?? Odgovor je jednostavan...više nema smisla držati openSUSE kao testnu distribuciju, jer openSUSE zavrijeđuje puno više od toga, a ja mu to, kao Debianovac, ne mogu omogućit :D (savršeno sam svjestan da ova rečenica savršeno krivo zvuči rofl )
"Odlazi cirkus iz našeg malog grada..." :ljubav
Ajd' živjeli :)
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Ovaj dečko (Shicy) ima potencijala :?
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
jasox

Post Postao/la jasox »

Shicy je napisao/la:Moje iskustvo sa openSUSE 12.2 KDE
"Odlazi cirkus iz našeg malog grada..." :ljubav
Ajd' živjeli :)
Iskreno sto jest jest. Nasmijo si me pravo
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Ma vratit ćeš se... :D
Imamo slične ukuse: Debain i openSUSE s time da svatko naginje na svoju stranu ;)
Inače, danas smo instalirali Debain 6 na jednu mašinu na faksu. Gnome2... ajme već sam zaboravio kako izgleda. Ali i kako ugodno radi!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

odličan, odličan!

Nego, evo baš radim oštro neke letke za Dane igranja na Interliberu, Infogameru... (da biti ću po službenoj dužnosti u te dane na velesajmu, pa vam svratim na kratko na štand :) ) u Inkscapeu.

I Inkscape je dosta memorijski šupljikav. Naime, on mi zna požderati sav ram i krene swap po disku. KAd se to desi, zaboravi da ćeš i do konzole doći. No, to nije do opensuseta nego Inkscapea. Šteta što ne postoji neki kernel sustav koji takve abnormalne žderače RAM- ne killne
Odgovori