Failed to start the firewall?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Failed to start the firewall?
Ne mogu nikako pokrenuti Firestarter, već mi svaki put javlja:
The device eth0 is not ready
Please check your network device settings and make sure your Internet connection is active.
pogledah i na ovu stranicu (http://www.fs-security.com/docs/wizard.php) al nažalost ne vidim gdje je problem?
Please check your network device settings and make sure your Internet connection is active.
pogledah i na ovu stranicu (http://www.fs-security.com/docs/wizard.php) al nažalost ne vidim gdje je problem?
Re: Failed to start the firewall?
gogogold je napisao/la:Ne mogu nikako pokrenuti Firestarter, već mi svaki put javlja:
Dakle da sam sebe nadopunim
...uglavnom, moje tople preporuke svim početnicima da si pročitaju o sigurnosti sa ovog linka...uglavnom, tu sam dobio odgovore koji su me zanimali
http://www.psychocats.net/ubuntu/securi ... lantivirus
Već kad je ovdje neka tema o firewall-u zanima me kako da podesim firestartera..
S obzirom da imam dsl modem, dali da u startu stvaim vačice i na "Start te firewall on dial out" i "IP adresses is assigned via DHPC" ili samo jedno od toga i za ovo naon tog podešavanja mi nudi opsciju " Enable internet connection sharing , ali to mi neš objašnjava da svou jomnekciju mogu sherat s drugim kompovima ali to naravno ne želim, to onda samo preskočim, zar ne.?
Lakše mi je bilo u winsima imat firewall, tamo je samo bilo next-next-finish
S obzirom da imam dsl modem, dali da u startu stvaim vačice i na "Start te firewall on dial out" i "IP adresses is assigned via DHPC" ili samo jedno od toga i za ovo naon tog podešavanja mi nudi opsciju " Enable internet connection sharing , ali to mi neš objašnjava da svou jomnekciju mogu sherat s drugim kompovima ali to naravno ne želim, to onda samo preskočim, zar ne.?
Lakše mi je bilo u winsima imat firewall, tamo je samo bilo next-next-finish
Kak se moze banovati IP adresa sa firestartera? 
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ovako bi trebalo raditi na iptables:dino__ je napisao/la:Kak se moze banovati IP adresa sa firestartera?
Kod: Označi sve
iptables -A INPUT -s IP_adresa -j DROPRe: Failed to start the firewall?
Evo da se ispravim...Koristio sam firestarter pa sam ga sinoc uninstal i instal sam Gufw,u njemu ima opcija "Deny incoming traffic" i ispod toga imam Deny pa pored servis!Unio sam neke servise i portove te ih dodao na "listu"!(npr:telnet)!Jel trebam jos nesto uraditi da se zastitim?Suko je napisao/la:Ovako bi trebalo raditi na iptables:ProbajKod: Označi sve
iptables -A INPUT -s IP_adresa -j DROP
Suko prije te komande unio sam ovo
Kod: Označi sve
sudo bash -lNadam se da je IP banovana
- glaskoncILLa
zasto si uopce zelio blokirati neki ip?
telnet nisi trebao ni blokirati jer po defaultu nemas telnet server na kompu, dakle da ti je telnet i pusten, nitko se ne moze spojiti preko telneta jer ti masina nema taj servis.
inace, puno je mudrije slagati firewall na nacin da zabranis sve i onda pustis samo ono sto ti treba i to po mogucnosti samo sa adresa koje su ti poznate/moraju moci pristupiti pojedinom servisu jer ako zabranjujes pojedinacne servise uvijek ti se moze dogoditi da ne zabranis nesto sto bi eventualno trebao..
telnet nisi trebao ni blokirati jer po defaultu nemas telnet server na kompu, dakle da ti je telnet i pusten, nitko se ne moze spojiti preko telneta jer ti masina nema taj servis.
inace, puno je mudrije slagati firewall na nacin da zabranis sve i onda pustis samo ono sto ti treba i to po mogucnosti samo sa adresa koje su ti poznate/moraju moci pristupiti pojedinom servisu jer ako zabranjujes pojedinacne servise uvijek ti se moze dogoditi da ne zabranis nesto sto bi eventualno trebao..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Provo da kazem da sam pocetnik na Linux-u!glaskoncILLa je napisao/la:zasto si uopce zelio blokirati neki ip?
Dok sam koristio firestarter u aktivnim konekcijama mi je bila neka IP na portu 80 i servis HTTP a naziva programa nije bilo!Vidio sam da je ta IP iz jednog grada u BiH!!!I nisam znao kako da je banujem,mislim da je neko upao u comp
Mozes li mi jos reci jesam li dobro uradio ovo sa Gufw-om?
- glaskoncILLa
imas router?
za gufu nemam pojma jer ga nikad nisam koristio, u svakom slucaju mozda je bolje da radis direktno na iptablesima, ako sam dobro shvatio sve te graficke djidje se ionak zapravo nasljanjaju na iptablese.
za gufu nemam pojma jer ga nikad nisam koristio, u svakom slucaju mozda je bolje da radis direktno na iptablesima, ako sam dobro shvatio sve te graficke djidje se ionak zapravo nasljanjaju na iptablese.
...."Have you mooed today?"...
-
semiRocket
Možeš probati i Easy Firewall Generator for IPTables.
▓▒░░▒▓╚╩══╦╧═══╨─◄♦