Failed to start the firewall?

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

gogogold

Failed to start the firewall?

Post Postao/la gogogold »

Ne mogu nikako pokrenuti Firestarter, već mi svaki put javlja:

The device eth0 is not ready
Please check your network device settings and make sure your Internet connection is active.

pogledah i na ovu stranicu (http://www.fs-security.com/docs/wizard.php) al nažalost ne vidim gdje je problem?
gogogold

Re: Failed to start the firewall?

Post Postao/la gogogold »

gogogold je napisao/la:Ne mogu nikako pokrenuti Firestarter, već mi svaki put javlja:

The device eth0 is not ready
Please check your network device settings and make sure your Internet connection is active.

pogledah i na ovu stranicu (http://www.fs-security.com/docs/wizard.php) al nažalost ne vidim gdje je problem?

Dakle da sam sebe nadopunim :) ...zašto ne radi Firestarter nisam uspio saznati, ali sam umjesto njega instalirao Guarddog i on radi bez problema...

...uglavnom, moje tople preporuke svim početnicima da si pročitaju o sigurnosti sa ovog linka...uglavnom, tu sam dobio odgovore koji su me zanimali

http://www.psychocats.net/ubuntu/securi ... lantivirus
Starter
Spol: M

Post Postao/la Starter »

Već kad je ovdje neka tema o firewall-u zanima me kako da podesim firestartera..
S obzirom da imam dsl modem, dali da u startu stvaim vačice i na "Start te firewall on dial out" i "IP adresses is assigned via DHPC" ili samo jedno od toga i za ovo naon tog podešavanja mi nudi opsciju " Enable internet connection sharing , ali to mi neš objašnjava da svou jomnekciju mogu sherat s drugim kompovima ali to naravno ne želim, to onda samo preskočim, zar ne.? :?
Lakše mi je bilo u winsima imat firewall, tamo je samo bilo next-next-finish :mrgreen:
dino__

Post Postao/la dino__ »

Kak se moze banovati IP adresa sa firestartera? :misli
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

dino__ je napisao/la:Kak se moze banovati IP adresa sa firestartera? :misli
Ovako bi trebalo raditi na iptables:

Kod: Označi sve

iptables -A INPUT -s IP_adresa -j DROP
Probaj
dino__

Post Postao/la dino__ »

Suko je napisao/la:Ovako bi trebalo raditi na iptables:

iptables -A INPUT -s IP_adresa -j DROP
Probaj
Evo da se ispravim...Koristio sam firestarter pa sam ga sinoc uninstal i instal sam Gufw,u njemu ima opcija "Deny incoming traffic" i ispod toga imam Deny pa pored servis!Unio sam neke servise i portove te ih dodao na "listu"!(npr:telnet)!Jel trebam jos nesto uraditi da se zastitim?

Suko prije te komande unio sam ovo

sudo bash -l
nakon toga upisao svoj pass i ovu komandu sto si mi dao....Dal mi je trebao nesto ispisati?(Pitam zato jer nije nis ispisao) :)
Nadam se da je IP banovana :)
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

zasto si uopce zelio blokirati neki ip?
telnet nisi trebao ni blokirati jer po defaultu nemas telnet server na kompu, dakle da ti je telnet i pusten, nitko se ne moze spojiti preko telneta jer ti masina nema taj servis.

inace, puno je mudrije slagati firewall na nacin da zabranis sve i onda pustis samo ono sto ti treba i to po mogucnosti samo sa adresa koje su ti poznate/moraju moci pristupiti pojedinom servisu jer ako zabranjujes pojedinacne servise uvijek ti se moze dogoditi da ne zabranis nesto sto bi eventualno trebao..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
dino__

Post Postao/la dino__ »

glaskoncILLa je napisao/la:zasto si uopce zelio blokirati neki ip?
telnet nisi trebao ni blokirati jer po defaultu nemas telnet server na kompu, dakle da ti je telnet i pusten, nitko se ne moze spojiti preko telneta jer ti masina nema taj servis.

inace, puno je mudrije slagati firewall na nacin da zabranis sve i onda pustis samo ono sto ti treba i to po mogucnosti samo sa adresa koje su ti poznate/moraju moci pristupiti pojedinom servisu jer ako zabranjujes pojedinacne servise uvijek ti se moze dogoditi da ne zabranis nesto sto bi eventualno trebao..
Provo da kazem da sam pocetnik na Linux-u!
Dok sam koristio firestarter u aktivnim konekcijama mi je bila neka IP na portu 80 i servis HTTP a naziva programa nije bilo!Vidio sam da je ta IP iz jednog grada u BiH!!!I nisam znao kako da je banujem,mislim da je neko upao u comp :roll: Drago mi je sto si napisao ovo za telnet!Al ne znam kako mogu sve zabraniti i onda da pustam samo one koje mi trebaju :misli :misli :misli
Mozes li mi jos reci jesam li dobro uradio ovo sa Gufw-om?
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

imas router?

za gufu nemam pojma jer ga nikad nisam koristio, u svakom slucaju mozda je bolje da radis direktno na iptablesima, ako sam dobro shvatio sve te graficke djidje se ionak zapravo nasljanjaju na iptablese.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
semiRocket

Post Postao/la semiRocket »

▓▒░░▒▓╚╩══╦╧═══╨─
Odgovori