Tableti
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Tableti
da, moguće je.
- uređaj treba rootati
- nakon rootanja na njega staviti neki Android ROM (pandam linux distribuciji)
- uređaj treba rootati
- nakon rootanja na njega staviti neki Android ROM (pandam linux distribuciji)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ako postoji ROM za taj tablet. Ima svakakvih tableta. Neki su tako jadni da im nista ne moze pomoci.
Ja sam uzeo tablet i nadogradio sam ga odmah jer je nadogradnja bila dostupna, ali tablet je totalno usporio i onda sam napravio factory reset.charuga je napisao/la:kolega radi u prodaji raznih tableta i smartphonea u sklopu jednog trgovackog centra. kaze da ima reklamacija na rad uredjaja da je to nenormalno pa mi kaze da se malo raspitam oko ljudi koji bi znali odgovor na njegova pitanja.
da li je moguce promijeniti kernel. na bilo koji nacin napraviti da uredjaj koji radi kao " nekad windowsi"-.njegove rjeci - proradi kako treba?
uglavnom , kvarove je opisao kao : smrzavanje aplikacija , ne dozvoljavanje pristupa odredjenim aplikacijama , ukratko , potrebita je reinstalacija android sustava. da li je to moguce a ako da , kako ?
Poslije toga je radio odlično i nikakvih problema.
Prije kupovine pročitaj recenzije i što korisnici misle o tabletu koji misliš uzeti. Naravno da je dostupnost custom ROM-ova prednost.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
- pootzko
- Kontakt:
nisam do sada uopće proučavao tablete.. tako da nemam pojma šta trenutno valja, a što ne. da li ovaj šta valja?
http://www.prestigio.com/products/perso ... 197D_ULTRA
imam ga priliku dobiti za nekih 1500-1600kn pa me zanima da li se isplati ili se za te pare može dobiti nešto bolje? ili možda ako jednostavno nije dobar model/marka pa makar je možda i jeftinija cijena bi ga trebalo izbjegavati?
za čitanje e-knjiga imam nook s e-inkom, tako da ga za to ne bi koristio. vjerojatno bi služio za surfanje, možda puštanje glazbe, stripove.. da li puštanje videa dobro radi na tim tabletima ili šteka? u biti je stvar skupa igračka pa ne znam ni da li mi treba, no volio bih kada mogu ponekad dangubit i iz kreveta, a ne iz stolice
tako da već neko vrijeme razmišljam o tabletu..
e da, još jedan koristan način za koristit ga bi bio android development, ali otompotom.
http://www.prestigio.com/products/perso ... 197D_ULTRA
imam ga priliku dobiti za nekih 1500-1600kn pa me zanima da li se isplati ili se za te pare može dobiti nešto bolje? ili možda ako jednostavno nije dobar model/marka pa makar je možda i jeftinija cijena bi ga trebalo izbjegavati?
za čitanje e-knjiga imam nook s e-inkom, tako da ga za to ne bi koristio. vjerojatno bi služio za surfanje, možda puštanje glazbe, stripove.. da li puštanje videa dobro radi na tim tabletima ili šteka? u biti je stvar skupa igračka pa ne znam ni da li mi treba, no volio bih kada mogu ponekad dangubit i iz kreveta, a ne iz stolice
e da, još jedan koristan način za koristit ga bi bio android development, ali otompotom.
...I put on my robe and a wizard hat...
-
The Acacia Strain
neki dan sam prckao po tom prestigiou.. meni je ok.. dosta dobro vrti ICS, ne blokira. jednom covjeku sam namjestao APN postavke za net i to, pa sam odma i malo surfao... za 1500 kn, mislim da se isplati
-
Lutherus
Prestigio je ok brand tableta. Ja svoj koristim kao ebook reder, mpd i mplayer remote i općenito remote za komp.
Isplati se za 1600 kn. 
Ja imam Pro verziju i super sam zadovoljan. Sam sam si sredio ROM iz kojeg sam uklonio sve što mi ne treba, dodao Nova Launcher kao system app i napravio 1 GB za aplikacije. Super je za surfanje, forume, slušanje glazbe, gledanje filmova i serija.. itd...
Ja imam Pro verziju i super sam zadovoljan. Sam sam si sredio ROM iz kojeg sam uklonio sve što mi ne treba, dodao Nova Launcher kao system app i napravio 1 GB za aplikacije. Super je za surfanje, forume, slušanje glazbe, gledanje filmova i serija.. itd...
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
Jel imaš možda napravljen CWM recovery za RK2918?Hugo je napisao/la:Ipak sam uspio naći nešto za ovaj moj tablet. Naime, on koristi RK2918 chipset, koji je sastavni dio mnogih low-end tableta, tako da već postoji CWM recovery za taj chipset, kao i brojne druge upute po netu. Uspio sam raspakirati službeni update.img, a time i system.img pa sad samo trebam ubaciti su binary i superuser.apk u system, i vratiti rom natrag na tablet i imam root!Hugo je napisao/la:Sve u svemu, tko god želi kupiti neki pristupačniji tablet neka dobro istraži o njemu. Neka tablet bude bar malo popularan, jer za bilo koji popularniji tablet ima odgovora i uputa, a za naprednije korisnike i custom romova i tih stvari.. Za ovaj moj nema ništa na cijelom webu..
Najbolja stvar u svemu tome je što je RK2918 tablete nemoguće brickati, jer se uvijek mogu upaliti u flash mode u kojemu se samo vrati defaultni rom.. Rokenrol!![]()
Ovo ljeto učim kako napraviti vlastiti Cyanogenmod..
Nažalost nemam. Za kompajliranje CWM-a je potrebno skinuti cijeli Cyanogenmod kod, što je sigurno preko 10 GB, a trenutno imam ograničen net, kao i prostor na disku za cjelokupan proces. Pa ću morati pričekati s tim još jedno vrijeme.iForce je napisao/la:Jel imaš možda napravljen CWM recovery za RK2918?
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.