Zanima me par stvari...Napravio sam jedan robot
i programiram ga preko windows 95 na onom dosu...(moram uc u windowse i onda ga restartat i stavit da ude u dos) i to radim u qbasicu...osnovne komande kao OUT 888, 1 i slično...
pa me zanjima dali bi se mogao on programirat na linuxima...dali postoji kakav način?
htjeo sam stavit mali banner di piše da koristim #! crunchbang ali "Određene kodove ne možeš koristiti" -.-
E kad smo vec kod robotike. Kako zapoceti tj. znas li nekakav uvod u sve to, prvi robot i tako to. Bas radim 8 - kanalni interface pa da ga i upotrebim.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Imaš dosta materijala za hobi robotiku na netu, većina je čak i free za osobnu upotrebu a za početak je najbolje početi bar po meni sa junkbotovima i vibrobotovima pa čak i solarbotovima i kasnije dodavati više mehanike.
Stavim ti na mail par knjiga.
Lutherus je napisao/la:Imaš dosta materijala za hobi robotiku na netu, većina je čak i free za osobnu upotrebu a za početak je najbolje početi bar po meni sa junkbotovima i vibrobotovima pa čak i solarbotovima i kasnije dodavati više mehanike.
Stavim ti na mail par knjiga.
Hvala.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Stanfordova predavanja o robotici (vezano za umjetnu inteligenciju). Imaju sva predavanja za skinuti, materijale itd. Preporučam!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!