Linux u domaćim medijima
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Optužen jer je preko oglasa prodavao hakerski program
Nije kriv net.hr za ovakvu vijest. Nisu je oni pisali nego su samo prenijeli informaciju koju je javno objavilo državno odvjetništvo. Znači taj tekst je složilo državno odvjetništvo, mada su novinari mogli malo i proučiti o čemu se radi.
http://www.dorh.hr/spl0204
http://www.dorh.hr/spl0204
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Tim gore! Nesposobni novinari su još i podnošljivi, ali državno odvjetništvo.. koma.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- retsam
Net.hr je trenutačno najgori portal zapošljavaju polupismene "urbane i anti-fa" novinare koji nisu sposobni provijeriti informaciju već ju plasiraju radi senzacionalizma, još je ovo u redu, ali ostali politički članci i kolumne su užasne.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Re: Linux u domaćim medijima
Vračam se ponovo na naslov.
Čitajući danas naslovnicu jednih dnevnih novina vidim da je nečija bradavica važnija vijest od recimo ovog:
Čitajući danas naslovnicu jednih dnevnih novina vidim da je nečija bradavica važnija vijest od recimo ovog:
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Kr1stian
Tko njim je kriv kaj su odabrali krivo ime. Trebali su staviti XXXubuntu. Onda bi bilo klikova i vijesti po ostalim medijima.Vl@do je napisao/la:Vračam se ponovo na naslov.![]()
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Ovi naši novinari rade toliko tipfelera da i mene laika već iritiraju. Mogu mislit kako je tek onima kojima je to struka.
A možda je to i zbog nepoznavanja pravopisa ili gramatike hrvatskog jezika. Užas
A možda je to i zbog nepoznavanja pravopisa ili gramatike hrvatskog jezika. Užas
Moj pogled na sve to.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Prije nego stisnem "send" volio bih čuti vaše mišljenje.
Da li je uopće pametno tako nešto poslati na adrese svih naših novina, radija i televizija ?
Svi ti novinari i urednici bi po defaultu trebali biti obrazovaniji i informiraniji od mene.
Da li je uopće pametno tako nešto poslati na adrese svih naših novina, radija i televizija ?
Svi ti novinari i urednici bi po defaultu trebali biti obrazovaniji i informiraniji od mene.
Kod: Označi sve
Otvoreno pismo svim medijima
Linux
U tisku se rijetko spominje taj OS. Na radiju i televiziji isto ne nailazim često na pojam Linux. U želji da podijelim svoje iskustvo sa onima koji nisu čuli za Linux molim sve medije da barem informiraju ljude da postoji OS koji može u potpunosti zadovoljiti potrebe običnih pa i onih zahtjevnijih korisnika. Većina nas koristi računalo ili mobitel svakodnevno. Ne pitamo se što je instalirano na naš mobitel ali trebali bi se pitati što nam je instalirano na računalo kod kuće i koliko to košta ako želimo biti pošteni građani koji žive u pravnoj državi.
Volio bih kad bi barem na tjednoj bazi svake novine i RTV imali članak ili emisiju o tome. Iako mislim da Linux zaslužuje dnevno barem jedan članak u svakoj tiskovini i emisiju na radiju i televiziji.
Tada bi ljudi barem bili informirani pa neka ostane izbor na njima. Iz svog iskustva mogu reći da sam sasvim slučajno saznao za Linux i ne odvajam se od njega. Vjerujem da postoji puno potencijalnih korisnika koji nisu upoznati i siguran sam da bi velika većina koristila upravo taj OS. Prva stvar koju bih preporučio svakome pogledati filmić u trajanju od svega 3 minute: "How Linux is built". Za kratko vrijeme puno stvari će nam biti jasnije. Danas pogledamo dnevno puno takvih filmića ali iz ovog se može nešto naučiti. Naravno treba se i zabaviti, nekada i karte odigrati, partiju biljara baciti. Sve se to može na Linuxu. Mogu se uredski poslovi obavljati, kućne režije voditi i sve ono što inače radimo na računalu.
Meni najbolja stvar je tehnička podrška. Ako znate engleski onda vam je to cijeli svijet 24 sata, sedam dana u tjednu. Ako ste kao ja neznalica i vezani za hrvatsko govorno područje isto postoji zajednica koja će vam pomoći za 0 kn.
Neću pričati o tehničkim prednostima jer nisam dovoljno stručan ali gledajući iz kuta običnog, prosječnog kućnog korisnika mogu puno pozitivnih stvari navesti. Prvo što bi trebalo danas svakoga zanimati je cijena OS-a. Kod Linuxa to iznosi 0 kn. Ako nam je cilj smanjiti troškove onda smo na pravom mjestu. Još jedan veliki razlog je namjera državne uprave da prijeđe na slobodan softver. Može se na internetu naći puno razloga i primjera kao onaj iz Njemačke gdje je gradonačelnik uštedio nekoliko milijuna eura zahvaljujući Linuxu.
Posjetite za početak portal koji nudi apsolutno sve vezano za Linux i pomaže svima a najviše nama početnicima. Tako se i zove "Linux za sve". To je moja početna stranica u zadnjih godinu dana.
VladoMoj pogled na sve to.
Hvale vrijedna ideja!
Ali... Mislim da neće imate značajnijeg efekta.
IMHO mislim da je prava strategija progurati linux u osnovne škole! Za nekoliko godina bio bi sveprisutan!
A kad bi imao naslov "Hrvatska informatička učionica za 0 kuna!" onda bi se svi mediji ulovili za to!
Moj zaključak: napraviti kvalitetan i detaljan program i poslati pismo svim ravnateljima osnovnih škola u Hrvatskoj!
Ali... Mislim da neće imate značajnijeg efekta.
IMHO mislim da je prava strategija progurati linux u osnovne škole! Za nekoliko godina bio bi sveprisutan!
A kad bi imao naslov "Hrvatska informatička učionica za 0 kuna!" onda bi se svi mediji ulovili za to!
Moj zaključak: napraviti kvalitetan i detaljan program i poslati pismo svim ravnateljima osnovnih škola u Hrvatskoj!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- retsam
Što se mene tiče pismo je u redu, ali ne znam koliko će se medijske "kuće" to zanimati, oni imaju svoj program rada, u krajnjem slučaj, ne reklamiraju oni niti microsoft iako bi pokoja viest - kad se zaista nešto značajno u Linux svietu dogodi - bila dobrodošla
. Mislim da se udruge poput HULK-a i HrOpena već bave promičbom i reklamiranjem u javnosti (iako, da nije baš da je linux na svakom uglu medijskoga prostora). Vriedi pokušati 
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- retsam
Jao, pa mi još nismo uspjeli niti otvoreni format za dokumente standardizirati (ono minimalno što se može učiniti na prihvaćanju otvorenih standarda)stefan je napisao/la: IMHO mislim da je prava strategija progurati linux u osnovne škole! Za nekoliko godina bio bi sveprisutan!
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config