Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Post Postao/la calisto053 »

max360se je napisao/la: Probaj kliknut tu i tu, ako ne ide probaj jos par puta. Ako nece onda napravi reinstalaciju. Eto to ti je M$ podrska.
Nemoj tako, pa postoje lokalni i međunarodni brojevi hot-line servisa! Da ne spominjem mail i phone subscribsion.... Usput, jel zna itko za ikoga tko je trežio i dobio suvislu pomoć???
:lol:
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Cooleech je napisao/la:
retsam je napisao/la:Ono što me smeta je kernel tj. sve lošija i lošija optimiziranost, sve veća potrošnja baterije, to bi se u dogledno vrijeme trebalo naglo promijeniti jer nitko neće htjeti tabletić na kojem mu radi linux kojem baterija za 1,5 crkne ili ima problema s backlightom i sl. driveri su isto problem, ali to je isto vezano za kernel + volja proizvođača.
Ista stvar i mene smeta + još i sve veća potreba za memorijskim resursima. Ok, današnja računala sve to "gutaju", ali ima nas koji imamo i starije mašine koje se baš i ne nose sa tim hw zahtjevima, a donedavno im je linux bio Bog i batina. DE-ovi poput Gnomea3 i KDE-a 4 su jednostavno produkt neznanja i bezvoljnosti "programera". Stavio sam ih pod navodnike jer su sramota za tu profesiju.
KDE SC je jedan moćan, ali zaista moćan paket softvera, nimalo mu ne zamjeram što guta RAM ili ne znam šta... Slažem se da se sve može bolje optimizirati, ali nekako mislim da baš i nemaju previše volje u današnje vrijeme kad keks RAM-a košta kao kila banana i žvake. AKo već imaš staro računalo, postoje DE/WM/nešto treće i za tvoje računalo.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

calisto053 je napisao/la:svaki program se različito instalira na svakoj distri. Je li novi mobilni sektor budućnost???
Ma kako to? Svaka distra ima paketni upravitelj iliti trgovinu bespla aplikacijama, jednostavnije ne ide.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

glaskoncILLa je napisao/la:djelomicno i svi zele revoluciju, sjecam se daleko vise ljudi koji su ovdje pitali kako napraviti svoju distribuciju, a daleko manje onih koji su pitali kako paketirati.. paketiranje ipak donosi manje slave. :)
:thumbs
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

cinober je napisao/la:možda je suse malo naklonjeniji desktopu(na to sam mislio), ali...
redhat je okrenut serverim, bar se tko meni čini, za desktop baš i nemare, šta ga nisu mislili ukinuti?
Plati dovoljno i biti će naklonjen frižideru ako želiš. Nema kvalitetne komercijalne distre, lol :lol:
max360se

Post Postao/la max360se »

E ovo se zove power posting. ;)
Mobiteli su samo jos jedna platforma, ali dok se ne rijesi glasovno upravljanje, nece moci dalje nego sto je sada.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

iv@n je napisao/la:
cinober je napisao/la:možda je suse malo naklonjeniji desktopu(na to sam mislio), ali...
redhat je okrenut serverim, bar se tko meni čini, za desktop baš i nemare, šta ga nisu mislili ukinuti?
Plati dovoljno i biti će naklonjen frižideru ako želiš. Nema kvalitetne komercijalne distre, lol :lol:
dali ko od vas koristi centos na desktopu? ja mislim da ne jer nije pogodan.
mislim da još uvjek nema dovoljno kvalitetne komercijalne desktop orjentirane distre. da koriste se u određenim djelatnostim.

@ max

nisam na to mislio, nigdje nisam spomenuo podršku nego ovo
THE SOFTWARE IS PROVIDED "AS IS", WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND,
ovo je jedna velika prepreka jer neki moraju imati garanciju da će softver raditi. pa makar on neradio poslje kako spada.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
max360se

C. EXCLUSIONS FROM WARRANTY. This warranty does not cover problems caused
by your acts (or failures to act), the acts of others, or events beyond
Microsoft’s reasonable control.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

max360se je napisao/la:
C. EXCLUSIONS FROM WARRANTY. This warranty does not cover problems caused
by your acts (or failures to act), the acts of others, or events beyond
Microsoft’s reasonable control.
da i. naravno da ne. ako neko koristi nepravilno softver zašto bi bili odgovorni.

čuj tebi netreba ta garancija, ali nekima da.

to je samo jedna od mana, ima ih brdo. al iskreno, ubuntu je na dobrom putu da ispravi neke, unity-jem se rješijo djece koji su otišli na mint, dobar potez. kažu da je izgubio korisnike, ustvari je izgubio distrohopere.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
max360se

Osobno smatram da taj warranty nije problem.
Sto se tice Canonicala, Mark je rekao da ciljaju i na poslovne korisnike, a ostaju free. Ča bude bude. Vidjet ćemo.
Zaključano