Stigla prva Plasma Active

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

retsam
Spol: M

Re: Stigla prva Plasma Active

Post Postao/la retsam »

gmajstore u potpunosti si u pravi, ali ima par stvari koje nisi definirao:

1. ti nisi kritičar, ti si korisnik, da bi bio kritičar trebaš imati znanja o samoj izradi interface-a.
2. kritičar daje kritiku u interakciji s okruženjem, ne s interakcijom s youtubeom.
3. Ja sam također pregledao clipove s youtubea i mišljenja sa da je zanimljiv proizvod (za mene ne potreban, ali zanimljiv pogotovo jer koristi qtquick framework i to bi bio prvi značajniji full blood community projekt koji bi zaživio na tabletima).

4. Veličanje unitya (koji je blasfemičan proizvod) ti oduzima svaki kredibilitet kritičara kava
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Kriticar ne mora da zna nista o izradi (ovo znam iz moje prakse), već da skrene pažnju na nedostatke. U pravu si sto se tice youtuba, ali sam naveo i objasnjenje zasto sam to rekao. Ja ne velicam Unity. I da ja nisam profesionalni kriticar, nit sam to negde naveo, nego sam, naveo da svojom kritikom indirektno doprinosim, što je donekle i tačno, jer kad neko pročita moju kritiku, možda će da se zamisli, pa da sagleda iz drugog ugla, pa napravi novu kritiku, koju će možda izneti na pravom mestu, u pravo vreme, pred pravim ljudima.
I da zanimljiv proizvod je po meni, onaj koji unosi neke bitne novitete. Dakle, nešto naprednije od već viđenog, a kolko vidim plasma activ to ne donosi (barem za sad po klipovima)... Imao bih jos stosta reci na ovu temu, ali da neduzim. Svako ima svoj način sagledavanja stvari, neko gleda kako nešto funkcioniše, neko kako brzo reaguje, neko šta mu nudi, neko ... viđenje stvari je različito od pojedinca do pojedinca i zato je najbitnije naći određeni balans.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

jer kad neko pročita moju kritiku, možda će da se zamisli, pa da sagleda iz drugog ugla, pa napravi novu kritiku, koju će možda izneti na pravom mestu, u pravo vreme, pred pravim ljudima.

Recimo meni tvoja kritika nije referentna i ne pokazuje mi apsolutno ništa o samome proizvodu ali mi kazuje puno o razmaženom korisniku. A u ostalom, niste zadovoljni? Uzmite stvar u svoje ruke pa pokušajte napraviti takav proizvod ili se pridruži ekipi pa daj konkretne ideje i konkretan doprinos. Kritiziranje proizvoda preko viđenog sa filmića postavljenog na netu nije kritika več je krajnja glupost. Uzmi to, istestiraj to pa daj kritiku jer tako dugo doka sam ne probaš koristiti nemaš pojma kakvo je i kaj se može. Uzmi plasma aktiv, koristi ga barem 14 dana, napravi revju i nudi objektivan. I onda si kritičar. Sve do onda nisi i tvoja kritika nije bitna jer to ni nije.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Offtopic ste.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Plasma Active postavke: modularno i embeded.
Postavke funkcioniraju preko pluginova, i te pluginove se može pokretati nezavisno ili embedane u aplikacijama/utilitijima.
Nešto kao što funkcionira KDE Desktop ili SUSE-ov Yast.
http://vizzzion.org/blog/2012/01/active ... iguration/

slika

slika

slika
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
jasox

Post Postao/la jasox »

Svidja mi se dizajn. Nije lose.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

zole052 je napisao/la:
stefan je napisao/la:Plasma Active on Spark
http://www.youtube.com/watch?v=0wbyyA9X4Qk
http://hothardware.com/News/Spark-Linux ... f-Project/
aseigo.blogspot.com/2012/02/spark-pre-orders-closed.html
:D
http://plasma.kde.org/media/preorder_re ... echart.png
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori