Oldtajmeri, auti i slična limarija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Oldtajmeri, auti i slična limarija
Joj da stvarno.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Suko je napisao/la:Evo. (Lutherus je onaj u sredini)shrike je napisao/la: OČEMO SLIKE!!!!!! OČE-MO SLI-KE!
Koja ti je to krntija? Jel mu treba 2.5 minute do 100 km/h? Moj kadett iz 88 tuče to u svim aspektima, možemo se kladiti! Osim, naravno, ako dobiješ besplatno
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Do stotke ovisi o ekipi iza auta koja gura. Ako su jaki i brzo trce na nizbrdici moze i ispod dvije i pol minute.
Treba jos uracunati i otpor zraka.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Auti
Evo, i taj topic na LZS. Zapravo, započinjem ga jer sam znatiželjan oko nečega oko šajsmana
Zanma me da l ikamioni imaju kakve blokade diferencijala, limited slip deferencijal ili ikakvu elektroniku koja pomaže u ovakvim uvjetima kada pada snjeg, mečava itd. Pitam jer bi mi imalo smisla da imaju nadprosječnu opremu budući da se razmjena dobara mora nastaviti pošto poto 
Također, zanimljivo mi je kako pickup tržište svake godine izdaje modele sa sve veći m i većim off-road sposobnostima (zadnji ford T6 za 2012 može prelaziti 80 cm vode ) što je čista suprotnost SUV tržištu.
Također, zanimljivo mi je kako pickup tržište svake godine izdaje modele sa sve veći m i većim off-road sposobnostima (zadnji ford T6 za 2012 može prelaziti 80 cm vode ) što je čista suprotnost SUV tržištu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- scheissman
- Spol: M
Re: Auti
shrike je napisao/la:Evo, i taj topic na LZS. Zapravo, započinjem ga jer sam znatiželjan oko nečega oko šajsmanaZanma me da l ikamioni imaju kakve blokade diferencijala, limited slip deferencijal ili ikakvu elektroniku koja pomaže u ovakvim uvjetima kada pada snjeg, mečava itd. Pitam jer bi mi imalo smisla da imaju nadprosječnu opremu budući da se razmjena dobara mora nastaviti pošto poto
imaju blokadu diff-a popularno zvana špera, mislim da isto i auti (bmw) imaju neznam jel dodatna oprema ili kako vec to ide .
imas i asr , zastitu protiv proklizavanja koja suradjuje sa vise stvari u kamionu. kad retarder zasteka on ga iskljuci i isto ako tempomat proklize asr ga iskljuci
normalni noviji kamioni (sleperi , tandemi, vozila za cestovni prijevoz) imaju sve blagodati poput motorne kocnice, retardera , tempomata , grijaci sjedala, frizider, grijanje retrovizora, podesavanja rezrovizora i ostalih stvari
postoje specijalna vozila, sto za prijevoz posebnih tereta sto ovi kiperi koji rade u zemlji blatu i oni imaju najcesce (npr. cetveroosovinac) ima pogon na zadnje dve osovine i moze ušperat da su te 2 osovine u blokadi , tj da se vrte obje.
ima i neka poprecna (to je isto neka posebna) koja ušpera /blokira kontra kotace na pogonskim . znaci na 1 pogonskoj desni a na drugoj ljevi i isto tako kontra pa opet drugacije vuce.
isto tako cesto (jako skupo) imaju kamioni i mogucnost pogona na prednje kotace i onda kad zapadnes palis i na prednjoj / prednjim osovinama dif i izlazis odakle hoces
(extra oprema je onaj senzor koji kad ukljucis na autoputu i mjenjas trake bez zmigavca pisti , zvoni , zveci jer misli da si zaspo , senzor napred u braniku da sam oduzme gas i koci ako se priblizavas prebrzo (nemozes zabit kamion) parking klima, i jos milion extra stvari. )
evo ti par zanimljivh klipova ako te zanima 1. patnja na cesti 2. gledaj odakle izlazi kad upali blokadu diff-a
http://www.youtube.com/watch?v=nqIlzETr ... r_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=4_-snA767nA
admin +1
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
Novi 'spaček' dolazi 2014.
Cijena će znači biti paprena, a k tome to je Peugeot pa će kvaliteta biti
http://netmobil.net.hr/nova-vozila/novi ... olazi-2014Ovaj legendarni model automobila koji je zaslužno ponio epitet ikone ponovno će se naći na tržištu, ali u obnovljenom izdanju. Nastavak je to nasljednika legendarnih modela, poput Minija, Fiata 500 i Bube.
Cijena će znači biti paprena, a k tome to je Peugeot pa će kvaliteta biti
Te dvije riječi ne idu u istu rečenicu rolfLutherus je napisao/la:francuzi i kvaliteta vozila
Ti pojmovi su obrnuto proporcionalni