HTML5

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: HTML5

Post Postao/la shrike »

gMajstor je napisao/la:Ne bih opet da pametujem, ali ljudi kakve vi to kante imate?????
p.s. (za administraciju ideja za obrazac za popunjavanje profila) mozda je dobra ideja da na svoj potpis svako stavi svoju konfiguaciju i dal ima desktop ili laptop računar. Jer stvara se pomalo lažna slika o nekim stvarima (provereno).
Ne kužim poantu ovoga? Kakva lažna slika?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jjj

Post Postao/la jjj »

DoDo je napisao/la:(inace, covjek bi se zacudio koliko dobro IE10 podrzava html5 znacajke).
Kažeš li to zato što je Microsoft inače i svuda nesposoban ili zato što ti je promaklo da Microsoft jest HTML5 (ie, njihovi zaposlenici vode glavnu riječ)?
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Ok nisam mislio ovako da nabrajate, nego da administratori naprave neki deo u potpisu de bi moglo to da se vidi.
Reč je o tome, da npr, neki ljudi kukaju kako im ovo ili ono ne radi baš najispravnije, pa se posle ispostavi da imaju zaista stare masine. Uglavnom, barem kod mene sto se tiče flasha i HTML5 (youtube) nema neke bitne razlike. A na Kubuntu11.10, flash radi tolko pristojno da se ni ne primeti (doduše to je jedino što je optimizirano tamo valjda).

I da da se umešam. Microsoft i Apple vode glavnu reč kad je u pitanju HTML5 i rade kampanju da se Flash makne sa računara.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

OK, ja sam na windowsu na pentium 2 400 Mhz sa 256 mb sdrama mogao gledati youtube i to GLATKO. Na linuxu p4 1.6 Ghz i 1 gb rama yutube NIJE gladak. Zapravo, takve stvari bi se trebale lagano vrtjeti na minimalnim konfiguracijama, a ne da mi za trivijalne stvari treba "moderno računalo sa više jezgri". To je abdikacija na razum i dobro programiranje. NEMA ŠTO html5 ili youtube trzati ni u full screenu na mom trenutnom kompu, a kamoli da mio za takvu pizd*** treba nešto jače od pentium 2.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

DoDo je napisao/la: Ja sam se sa chromeom prijavio u html5 test program i od onda su mi svi, ali ama bas svi, youtube filmici u html5-u (cak i ako su embeddani od drugih stranica, osim facebook-a - on nekako forsira flash).
je prakticki svi stari filmici budu u html5 ali svi novi budu u flashu, ja doslovno sve kanale koje pratim i kada izadje novi filmic doslovno svi budu u flashu (biklo reklama ili ne) tako da djabe html5 za sada...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
max360se

Post Postao/la max360se »

gMajstor je napisao/la:Ne bih opet da pametujem, ali ljudi kakve vi to kante imate?????
p.s. (za administraciju ideja za obrazac za popunjavanje profila) mozda je dobra ideja da na svoj potpis svako stavi svoju konfiguaciju i dal ima desktop ili laptop računar. Jer stvara se pomalo lažna slika o nekim stvarima (provereno).
Laptop
Intel Core i7 Q740 1.73GHz Quad Core
4 GB DDR3 RAM
Graficka: nVidia GeForce GT 435M 2GB
HDD: 500GB Samsung 7200rpm
Intel WiFi Link 1000 BGN
16"
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

shrike je napisao/la:OK, ja sam na windowsu na pentium 2 400 Mhz sa 256 mb sdrama mogao gledati youtube i to GLATKO. Na linuxu p4 1.6 Ghz i 1 gb rama yutube NIJE gladak. Zapravo, takve stvari bi se trebale lagano vrtjeti na minimalnim konfiguracijama, a ne da mi za trivijalne stvari treba "moderno računalo sa više jezgri". To je abdikacija na razum i dobro programiranje. NEMA ŠTO html5 ili youtube trzati ni u full screenu na mom trenutnom kompu, a kamoli da mio za takvu pizd*** treba nešto jače od pentium 2.
E tu si potpuno u pravu, to isto sam i ja hiljadu puta spominjao i baš o tome sam pričao par postova unazad, kao i na jednoj drugoj temi (ne secam se tacno kojoj). Sve jače mašine a sve slabiji rezultati.
zole052

Post Postao/la zole052 »

gMajstor je napisao/la:
shrike je napisao/la:OK, ja sam na windowsu na pentium 2 400 Mhz sa 256 mb sdrama mogao gledati youtube i to GLATKO. Na linuxu p4 1.6 Ghz i 1 gb rama yutube NIJE gladak. Zapravo, takve stvari bi se trebale lagano vrtjeti na minimalnim konfiguracijama, a ne da mi za trivijalne stvari treba "moderno računalo sa više jezgri". To je abdikacija na razum i dobro programiranje. NEMA ŠTO html5 ili youtube trzati ni u full screenu na mom trenutnom kompu, a kamoli da mio za takvu pizd*** treba nešto jače od pentium 2.
E tu si potpuno u pravu, to isto sam i ja hiljadu puta spominjao i baš o tome sam pričao par postova unazad, kao i na jednoj drugoj temi (ne secam se tacno kojoj). Sve jače mašine a sve slabiji rezultati.
ima to veze i sa kvalitetom filmica na youtubeu, jednom su svi bili u tako niskoj rezoluciji da je fullscreen smjesno izgledao... probajte smanjiti kvalitetu i vidjeti cete kako fino idu i na losijim racunalima

meni frendica ima neki celeron na 1800mhz i mogu reci da na xp-u youtube filmici idu ocajno ako ne smanji kvalitetu barem na 360p i to ne poduplati sliku sa onim strelicama dolje desno nego u standardnoj velicini
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

jjj je napisao/la:
DoDo je napisao/la:(inace, covjek bi se zacudio koliko dobro IE10 podrzava html5 znacajke).
Kažeš li to zato što je Microsoft inače i svuda nesposoban ili zato što ti je promaklo da Microsoft jest HTML5 (ie, njihovi zaposlenici vode glavnu riječ)?
Kazem zato jer je IE dosad bio nesposoban otvoriti vecinu stranica koje su napravljene po standardima. Inace, nema Microsoft glavnu rijec za HTML5, nego W3C ima glavnu rijec, a Microsoft, Apple, Google, Opera software i jos neki dodju u ulozi savjetnika. Da je Microsoft glavni, html5 video bi vec bio standardiziran sa h264 codecom.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
jjj

Post Postao/la jjj »

DoDo je napisao/la: Kazem zato jer je IE dosad bio nesposoban otvoriti vecinu stranica koje su napravljene po standardima. Inace, nema Microsoft glavnu rijec za HTML5, nego W3C ima glavnu rijec, a Microsoft, Apple, Google, Opera software i jos neki dodju u ulozi savjetnika. Da je Microsoft glavni, html5 video bi vec bio standardiziran sa h264 codecom.
Dakle, oboje.

W3C nije nekakva neovisna organizacija, i Microsoft je vrlo aktivan unutar iste. Random link. Ne radi se o "savjetnicima", već o ljudima koji rade na standardu. Reći da bi već ovo ili ono je u ovom slučaju argument na razini "they're reptillians".
Odgovori