Sad kad su stvari jasnije svi će još više uprijeti da html5 zadovolji očekivanja, tako da u biti možemo očekivati ubrzani rad na razvoju html5 u kojem će očito sudjelovati i adobe
HTML5
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: HTML5
Uostalom šta nije najbolja potvrda svih kritika na račun flasha upravo najnoviji potez adobea.
Sad kad su stvari jasnije svi će još više uprijeti da html5 zadovolji očekivanja, tako da u biti možemo očekivati ubrzani rad na razvoju html5 u kojem će očito sudjelovati i adobe
-
gMajstor
Dodo dovoljno govori sama cinjenica o svemu sto pricas tvoja upucenost u patente. Ostalo necu ni da komentarisem.
Podrzavam HTML5 da se pojavi, ali isto tako ne mislim nista loše o Flashu cak stavise neki sajtovi radjeni u njemu me ostavljaju bez daha.
I da dodam, da je Flash tolko loš, ne bi ga ceo svet koristio. Ali ajde sad svi u kampanju protiv njega. I ne vidim kakva je on prepreka HTML5 na putu razvoja. Nek svako koristi sta zeli.
Podrzavam HTML5 da se pojavi, ali isto tako ne mislim nista loše o Flashu cak stavise neki sajtovi radjeni u njemu me ostavljaju bez daha.
I da dodam, da je Flash tolko loš, ne bi ga ceo svet koristio. Ali ajde sad svi u kampanju protiv njega. I ne vidim kakva je on prepreka HTML5 na putu razvoja. Nek svako koristi sta zeli.
@DoDo, Cooleech
+1
@gMajstor
Sitevi u Flashu tebe mozda ostavljaju bez daha, ali mene zivciraju, sporije se otvaraju i neprakticni su. Volim jednostavnost i eleganciju, sto zeli i vecina internet korisnika jer kako je DoDo rekao vecin je sad na SmartPhoneima i Tabletima, i zele odmah vidjet informaciju, a ne trazit po onakvom malom ekranu.
+1
@gMajstor
Sitevi u Flashu tebe mozda ostavljaju bez daha, ali mene zivciraju, sporije se otvaraju i neprakticni su. Volim jednostavnost i eleganciju, sto zeli i vecina internet korisnika jer kako je DoDo rekao vecin je sad na SmartPhoneima i Tabletima, i zele odmah vidjet informaciju, a ne trazit po onakvom malom ekranu.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
a kako gledas youtube?
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Ode kod frenda koji imamax360se je napisao/la:a kako gledas youtube?
-
Lutherus
html5max360se je napisao/la:a kako gledas youtube?
http://www.youtube.com/html5
i vimeo i animefreak imaju također html5 video pa ni nemam potrebe za flash.
Ja to jos nemogu dok Opera nebude podrzavala h.264 sve gledam u HD-u.
-
gMajstor
Ajde sto nemas flash to jos i mogu da zamislim, ali sta ti je java skrivila????? pa ti na moje sajtove ne bi mogao da pristupis kao covek ... lele ...odin je napisao/la:osobno nema flash ni na jednom kompu a nemam ni javu. niti ih želim imati a niti mi trebaju.
Tehnologija sluzi da bi se koristila a ne zaobilazila.
Pametan koristi, glup izbegava!!! (nemam pojma ko je ovo rekao, ali neko jeste, a ako nije niko pripisite meni