HTML5

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

madone
Spol: M

Re: HTML5

Post Postao/la madone »

Uostalom šta nije najbolja potvrda svih kritika na račun flasha upravo najnoviji potez adobea.
Sad kad su stvari jasnije svi će još više uprijeti da html5 zadovolji očekivanja, tako da u biti možemo očekivati ubrzani rad na razvoju html5 u kojem će očito sudjelovati i adobe ;)
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Dodo dovoljno govori sama cinjenica o svemu sto pricas tvoja upucenost u patente. Ostalo necu ni da komentarisem.
Podrzavam HTML5 da se pojavi, ali isto tako ne mislim nista loše o Flashu cak stavise neki sajtovi radjeni u njemu me ostavljaju bez daha.
I da dodam, da je Flash tolko loš, ne bi ga ceo svet koristio. Ali ajde sad svi u kampanju protiv njega. I ne vidim kakva je on prepreka HTML5 na putu razvoja. Nek svako koristi sta zeli.
max360se

Post Postao/la max360se »

@DoDo, Cooleech
+1

@gMajstor
Sitevi u Flashu tebe mozda ostavljaju bez daha, ali mene zivciraju, sporije se otvaraju i neprakticni su. Volim jednostavnost i eleganciju, sto zeli i vecina internet korisnika jer kako je DoDo rekao vecin je sad na SmartPhoneima i Tabletima, i zele odmah vidjet informaciju, a ne trazit po onakvom malom ekranu.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

osobno nema flash ni na jednom kompu a nemam ni javu. niti ih želim imati a niti mi trebaju.
max360se

a kako gledas youtube?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
madone

Post Postao/la madone »

max360se je napisao/la:a kako gledas youtube?
Ode kod frenda koji ima :D
Lutherus

max360se je napisao/la:a kako gledas youtube?
html5

http://www.youtube.com/html5

i vimeo i animefreak imaju također html5 video pa ni nemam potrebe za flash.
max360se

Ja to jos nemogu dok Opera nebude podrzavala h.264 sve gledam u HD-u.
Lutherus

nevolim operu.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

odin je napisao/la:osobno nema flash ni na jednom kompu a nemam ni javu. niti ih želim imati a niti mi trebaju.
Ajde sto nemas flash to jos i mogu da zamislim, ali sta ti je java skrivila????? pa ti na moje sajtove ne bi mogao da pristupis kao covek ... lele ...
Tehnologija sluzi da bi se koristila a ne zaobilazila.
Pametan koristi, glup izbegava!!! (nemam pojma ko je ovo rekao, ali neko jeste, a ako nije niko pripisite meni :) )
Odgovori