Sada je: 26 ožu 2023, 03:51.
Moderator/ica: Moderatori/ce
Mučki provokator
... kako te služi MBP 14"?
PS. Možeš odgovoriti i tu (ako želiš odgovoriti) da ne spamamo temu

... kako te služi MBP 14"?
PS. Možeš odgovoriti i tu (ako želiš odgovoriti) da ne spamamo temu

Moze, odgovorim tamo 

linux mint 21.1 (Vera) xfce
Arcolinux xfce (Kernel: 6.0.12-arch1-1)
Arcolinux xfce (Kernel: 6.0.12-arch1-1)
Kupio sam novi komp. Pokušat ću sa Kubuntu 22.04. Za sada radi pici-grici

Prošle godine na proljeće sam uzeo novi laptop ali na njemu za sada ostaje Xubuntu. Ako se uspijem naviknuti na Kubuntu i laptop ću prebaciti na Kubuntu.
Zašto??? Kubuntu radi osjetno glatkije. Mada su mogli neke postavke pojednostavniti ali "otom potom"
.
Evo primjer: za ovaj snimak zaslona sam koristio(naknadno instaliran) xfce screenschot. Neke stvari su na Kubuntu stvarno napravili blentavo
Pozz

Prošle godine na proljeće sam uzeo novi laptop ali na njemu za sada ostaje Xubuntu. Ako se uspijem naviknuti na Kubuntu i laptop ću prebaciti na Kubuntu.
Zašto??? Kubuntu radi osjetno glatkije. Mada su mogli neke postavke pojednostavniti ali "otom potom"

Evo primjer: za ovaj snimak zaslona sam koristio(naknadno instaliran) xfce screenschot. Neke stvari su na Kubuntu stvarno napravili blentavo

Pozz
Snimak otvorenog ekrana preda mnom (screenshot) dobivam smjesta preko tipke PrtScr/SysRq na tipkovnici. Za to nije trebalo ništa dodatno instalirati u Kubuntu 22.04 LTS. Teškoće mi zadaje samo čitač osobne, ali o tome na drugom mjestu 

rudar je napisao/la:Snimak otvorenog ekrana preda mnom (screenshot) dobivam smjesta preko tipke PrtScr/SysRq na tipkovnici. Za to nije trebalo ništa dodatno instalirati u Kubuntu 22.04 LTS. Teškoće mi zadaje samo čitač osobne, ali o tome na drugom mjestu
Naravno, ali postoje i druge stavke za snimak ekrana koje su na xfce napravljene puno jednostavnije. Upload na internet, snimak dijela ekrana, panel-plugin sa vlastitim postavkama. Sve to je daleko jednostavnije za podesiti na Xfce.
Pozz
Arch Linux Install Script
Hash Checker
I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.