Sada je: 23 srp 2021, 23:16.
Linux, poslužitelj, mreže i sigurnost

Moderator/ica: Moderatori/ce

imam jedno pitanje u vezi licenci. prijatelj i ja sastavljamo nekakav wiki koji bi bio o serverima (pomalo nas frustrira da nigdje nema stranica koja bi obuhvatila većinu toga što je potrebno već moraš uvijek hvatat informacije sa sto strana + par knjiga + google + wikiji + forumi + lalala) gdje bi bile upute kako postavit kojekakve vrste servera, kako ih osigurat, konfigurirat servise i tako dalje i tako bliže.. došlo je na red da pogledam koju licencu da stavimo na wiki pa sam onda pogledao na par wiki stranica koje licence stavljaju na wikije i najčešće sam vidio ove dvije a i čine mi se prilično prikladne:

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

i nije mi baš jasno na šta se odnosi ovo non-comercial. da li to predstavlja nekakve skripte/kod koji bi se mogao pokupit sa stranice i koristit u firmi za nekakav razvoj komercijalnog softvera ili se to odnosi općenito na 'znanje' koje se nalazi na wiki stranici? logično mi je nekako da se odnosi na prvu opciju.

možda netko želi preporučit neku drugu licencu? vidio sam na nekoliko wikija GNU document nešto licence..
komentari? prijedlozi?

hvala

pies - nisam baš siguran u koji podforum strpat ovaj thread, a budući da će wiki bit o serverima, stavih ovdje. ako je krivo mjesto, moderatori neka prebace ^^
...I put on my robe and a wizard hat...
Avatar
Postovi: 816
Postovi: 816
Pridružen/a: 13 lis 2008, 21:15
Lokacija: Nerdvana
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Arch GNU/Linux + KDE
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.