Sada je: 26 ruj 2023, 14:23.
Moderator/ica: Moderatori/ce
Zanima me pošto sam instaliral LMDE 5 uz vanessu, slijedio ručno particioniranje i na kraju instalacije, ponovnog pokretanja računala automatski ide u vanessu..Zatim tek kad napravim update-grub u njemu vidim LMDE 5 i mogu ući u njega..gdje je greška..?
linux mint 21.1 (Vera) xfce
Arcolinux xfce (Kernel: 6.0.12-arch1-1)
Ovako na prvu, čini mi se da nema greške. Ipak, pričekaj da se javi netko pametniji. 

Nema veće religije od istine!
exithus lethalis je napisao/la:Zanima me,...
A kako bi GRUB znao koliko si distribucija dodao ako ne napraviš update gruba

bertone je napisao/la:exithus lethalis je napisao/la:Zanima me,...
A kako bi GRUB znao koliko si distribucija dodao ako ne napraviš update gruba
Zašto po defaultu nije njegov (LMDE 5) "pregazio" inicijalni od Vanesse da prvi bude LMDE 5 nakon instalacije..?
To me zanima
Možda si instalirao Grub na particiju a ne na MBR? Samo "na glas" razmišljam.
Nema veće religije od istine!
dupin je napisao/la:Možda si instalirao Grub na particiju a ne na MBR? Samo "na glas" razmišljam.
Da, razumijem samo po defaultu je cijeli disk zadan zato me čudi, negdje sam tak vjerojatno fulal..
Jel ovo onaj primjer :mint installer ignores bootloader location settings in uefi mode?Po tome grab ide na uefi part.,o ovome je pisao i Bertone.
Za UEFI ide odvojena FAT particija koja se mounta pod /boot/efi i na nju ide GRUB, to je normalno, UEFI onda s nje čita *.efi fileove za sve operativne sustave.

Maloprije upalio svog FrankenPada T420 i iskoči mi obavijest za nadogradnju LM 21 na LM 21.1 pa kako mi je već pomalo dosadio LM 21 (nikako da se skrši) udarim po nadogradi pa kako bude

LinuxMint 21.2 bi trebao biti objavljen u srpnju što znači da bi ovaj mjesec trebala izaći beta (za sad još ništa, ali bu), a prema najavama dolazi sa Cinnamonom 5.8 koji će napokon imati podršku za geste
Možda nekome nije bitno no meni je jer na primarnom laptopu još uvijek imam eOS 5.1.7 kojemu je podrška istekla krajem travnja, a nisam ga htio zamijeniti sa eOS-om 7 jer me isti tlači sa SNAP-om

Možda nekome nije bitno no meni je jer na primarnom laptopu još uvijek imam eOS 5.1.7 kojemu je podrška istekla krajem travnja, a nisam ga htio zamijeniti sa eOS-om 7 jer me isti tlači sa SNAP-om

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.