zastita
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- Abzeenth
- Site Admin
Re: zastita
Na bilo koju distribuciju možeš instalirati koji god softver želiš, pa tako i razne antivirusne programe, firewalle, rootkit detektore i slično. 
-
Max Bunker
Opensuse ima defaultno instalirani gui fw. Ubuntoidi imaju isto defaultno instaliran fw a potrebno je naknadno instalirati gui za njega ako misliš klikati. Antivirus neznam nijedna distra da da bi ga defdefaultno sadržavala.
koje programe/alate preporucate za zastitu?
imao sam problema sa microsoftom ili nekim vrhunskim hakerom.cijeli hard mi je netko htio skinuti.
za 24h oko gigu i pol podataka,
a koji linux je najslicniji windowsima?
pojmaneam o linuxu
- bikerbj
- Spol: M
toga nema....ali ako si početnik za upoznavanje sa linux svijetom stavi si mint....koji DE zavisi od tebe ali ja preporučam Mint Cinnamon...k1z+ je napisao/la:hvala!!!!
imao sam problema sa microsoftom ili nekim vrhunskim hakerom.cijeli hard mi je netko htio skinuti.
Skini si za početak Knoppix 7,4 (DVD izdanje) i pogledaj bez instalacije OS-a na HDD što sve nudi od softvera zapakirano u tih 3,8 GB. Usput, Knoppix je tako napravljen da pazi na sigurnost (i anonimnost) korisnika.
Ovo pitanje ne razumijem.. da li želiš vizualni izgled Windowsa ili način rada.
Ako je prvo da se napraviti, ako je drugo (rušenje OS-a, sigurnosne propuste i hrpu zlonamjernog softvera) čemu prelaziti na GNU/Linux
Ovo pitanje ne razumijem.. da li želiš vizualni izgled Windowsa ili način rada.
Ako je prvo da se napraviti, ako je drugo (rušenje OS-a, sigurnosne propuste i hrpu zlonamjernog softvera) čemu prelaziti na GNU/Linux
- Cooleech
- Moderator
A jebaga patak, jeste spizdili čovika na brzaka. Poslušaj mene, k1z+; skini Linux Mint MATE verziju. DE ti izgleda slično win XP-u, a tema ti ne fali.
Što se tiče antivirusne zaštite, nemaš baš neku potrebu za tim, nije ovo windows.
Ako si baš ono paranoik više vrste, pogledaj clamav. 
Što se tiče antivirusne zaštite, nemaš baš neku potrebu za tim, nije ovo windows.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Kubuntu ili bilo koja distribucija sa KDEom je najsličnija Windowsima. Moja preporuka je Kubuntu 14.04.1 LTS.k1z+ je napisao/la:hvala!!!!
- Suko
- Site Admin
I Linux Mint Cinnamon je isto donekle sličan Windowsima. A uz to je i jako moderan i lagan za korištenje.
Vjerojatno je i Mint KDE dobar izbor.
I gornji prijedlozi su isto jako dobri. Uglavnom, sve te distre su lagane za korištenje i prilagođene početnicima tako da ne bi trebao imati problema s prilagodbom na novi OS.
Ali moraš znati da Linux nije Windows. I da nakon instalacije Linuxa nećeš imati besplatne Windowse s drugačijim prozorima već pravi Unixoidni operativni sustav koji ima svoju arhitekturu i pravila korištenja.
Vjerojatno je i Mint KDE dobar izbor.
I gornji prijedlozi su isto jako dobri. Uglavnom, sve te distre su lagane za korištenje i prilagođene početnicima tako da ne bi trebao imati problema s prilagodbom na novi OS.
Ali moraš znati da Linux nije Windows. I da nakon instalacije Linuxa nećeš imati besplatne Windowse s drugačijim prozorima već pravi Unixoidni operativni sustav koji ima svoju arhitekturu i pravila korištenja.
- jurastublic
Ispričavam se kizo što ti upadam u thread ali zanima me zašto ljudi govore da je KDE najsličniji windowsima od svih desktopa i u čemu se to ogleda. Sa svim tim stvarima koje KDE ima a windows nema, osim površne sličnosti desktop tema ne vidim ništa zajedničko. Čak i je file manager "različitiji" od win explorera u KDE nego onaj u gnome desktopu.
"Hodor bre foobar"