openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Ma mora barem probat dići lightdm ako je DISPLAYMANAGER="lightdm". Jedino je moguće da ga ne podigne, ako je 12.2 "prestar" (sumnjam). Jesi ugasil xdm servis nakon promjene?
Restartati X-e ili trajno disejblati xdm? Why? Na 12.3 mi lightdm radi i bez toga.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Izaći van, pa
systemctl stop xdm.service
(provjerit da je DISPLAYMANAGER="lightdm" u /etc/sysconfig/displaymanager)
systemctl start xdm.service

Nakon toga, do daljnjeg bi trebal dizat lightdm
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Izaći van, pa
systemctl stop xdm.service
(provjerit da je DISPLAYMANAGER="lightdm" u /etc/sysconfig/displaymanager)
systemctl start xdm.service

Nakon toga, do daljnjeg bi trebal dizat lightdm
Vidi vraga, stvarno radi!
Ja sam mislio da je dovoljno CTR+ALT+BACKSPACE x2

Hvala! :thumbs
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Np ;)
To se meni jednom desilo, pa sam skužil da baš moram zaustavit xdm, i ponovno ga pokrenut da se primi promjena
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Zbog nemilih problema koje sam si sam uzrokovao bio sam prisiljen upgrejdati na 12.3.
Ubacio sam USB (DVD iso) i odabrao upgrejd. Nisam nikad na ovaj način radio upgrejd...

Sve je ostalo netaknuto! Bar se tako čini... :zvizdi

I opet mi radi su i sudo :D
max360se

Post Postao/la max360se »

Mislim da si se zeznuo sa tim chownanjem. Mislim da je prakticnije da napravis cistu instalaciju nego da se zezas. Jedinom da li ti su radi?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

max360se je napisao/la:Mislim da si se zeznuo sa tim chownanjem. Mislim da je prakticnije da napravis cistu instalaciju nego da se zezas. Jedinom da li ti su radi?
Radi i su i sudo
max360se

Post Postao/la max360se »

A radi :D, nisam dobro procitao
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Odgovori