čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: čavrljanje 2.0
Meni je pukla veza kada sam uštekao mrežni kabel u USB utor. Ne pitajte kako sam to izveo.
Drugi puta sam kod instalacije debiana uzrokovao pad sistema. Dakle, B-Netu (ViP-u) za sada palac gore s moje strane.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Vl@do je napisao/la:mrežni kabel u USB utor
HOW ? Pretpostavljam bez ovoga

Nevezano s prethodnim. Iako stvarno malo gledam tv, danas popodne naletjeh na krasan dokumentarac na hrtu 1 o istraživanju ledenjaka bla bla. Uglavnom, pokazivali su dosta kadrova sa računalnim ekranima, raznim mjerenjima i sl. Prvo su prikazali neki laptop s XP-om, zatim Mac, pa W7, već sam pomislio kakvi su to istraživači bez Linuxa, kadli evo Ubuntu s Unityjem. Nije bogznašto, ali lijepo je vidjet da negdje Linux ima 25% udjela. 
Where there is a gui there's a way.
- dinosb
Ima li netko za zanimaciju zračno oružje? Ne mislim na ubijanje i mrcvarenje životinjica, već na plinkanje čepova i sličnog na 10-50 metara. 
Preko ljeta sam imao slobodnog vremena pa sam restaurirao svoju šangajicu B3-2 10 godina staru, zamijenio neke potrošne dijelove itd. Cilj mi je kupiti brand new Gamo CFX jednog dana
(Volim underlever puškice
)
Koristi li netko nešto slično u sportske svrhe?
Preko ljeta sam imao slobodnog vremena pa sam restaurirao svoju šangajicu B3-2 10 godina staru, zamijenio neke potrošne dijelove itd. Cilj mi je kupiti brand new Gamo CFX jednog dana
Koristi li netko nešto slično u sportske svrhe?
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
- jurastublic
Ako već nema para za Weichrauch HW97 onda uzmi CFX IGT, ta je bez klasične opruge - sa plinskim klipom.dinosb je napisao/la:Cilj mi je kupiti brand new Gamo CFX jednog dana(Volim underlever puškice
)
"Hodor bre foobar"
- dinosb
Kada bih već išao na plin, uzeo bih PCP pušku prosječne kvalitete i definitivno .22 ili možda i veći kalibar. Do tada sam na oprugama, najjeftinije su, a rade ok na .177 kakvu imam sada (zamjenio brtvu i malo podmazao oprugu i sklonio graničnik i ide do 230 m/s bez dieselinga, što je pristojno za .177, jedino što je sada spada pod klasu Cjurastublic je napisao/la:Ako već nema para za Weichrauch HW97 onda uzmi CFX IGT, ta je bez klasične opruge - sa plinskim klipom.
CFX bi isto uzeo samo .22 (cca 210m/s na nekih 10 ili 11 graina zrno poput Magnuma).
Što je u tvom arsenalu?
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
Ne znam što je luđe, to što ovaj uspijeva pogoditi čep na 50 metara ili ovaj koji je uspio ugurati mrežni kabel u USB port. Jedan bi vjerojatno trebao biti u specijalcima a drugi krši zakone fizike!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- jurastublic
Imam samo Xisico 25 AKA Ruger Air Hawk 4.5mm kao na slici:

Prije desetak dana bio sam se pridružio djeci u polju dok su gađali limenke i pogađao sam limenku od graha iz svakog pokušaja na preko 60m.
U stvari jedino je najmlađi, desetogodišnjak, pogađao tek iz svakog trećeg pokušaja.
Diabole su Crosman Magnum Heavy 10.5 gr. brzina oko 270m/s, i s njima je najpreciznija. Lagane diabole su katastrofa.

Prije desetak dana bio sam se pridružio djeci u polju dok su gađali limenke i pogađao sam limenku od graha iz svakog pokušaja na preko 60m.
Diabole su Crosman Magnum Heavy 10.5 gr. brzina oko 270m/s, i s njima je najpreciznija. Lagane diabole su katastrofa.
"Hodor bre foobar"
@dinosb
Pročitao sam
Nego, htio sam ti predložiti Gamo Shadow 1000 (call 5,5 mm, 3 kg, 220m/s@260m/s), ali sad vidim da te brinu kategorije
@shrike
Pucao iz takve (ima kum) i do 30-40 m (sa optikom, naravno) ako nema puno bočnog vjetra možeš i šibicu pogoditi
Pročitao sam
Nego, htio sam ti predložiti Gamo Shadow 1000 (call 5,5 mm, 3 kg, 220m/s@260m/s), ali sad vidim da te brinu kategorije
@shrike
Pucao iz takve (ima kum) i do 30-40 m (sa optikom, naravno) ako nema puno bočnog vjetra možeš i šibicu pogoditi
- dinosb
@bertone
Tnx na prijedlogu
Inače me ne brinu kategorije, ali ova moja je serijski klasa D (10.5J@180m/s (tko zna s kakvim zrnom oni testiraju)), no imala je graničnik na opruzi, max je 15J za .177, kažu specifikacije. Mjerač u streljani kaže 227 m/s nakon što je skinut... odnosno, nakon što je otpao samo od sebe nakon susreta s brusilicom (kineski navoj)
Imaš li ti kakvu ljubimicu na zrak ili CO2?
@shrike
.177 kalibar je ok do cca 70 ili čak 90 metara max, naravno, uz dobru i kvalitetnu, laserski uštimanu optiku i dovoljno teško zrno na optimalnu brzinu itd...
Recimo, boca od Cole padne svaki puta na 50 metara s mehaničkim ciljnikom, a s optikom na istu udaljenost plinkaš čepove. Nekakav test preciznosti s mehaničkim ciljnikom ti je čep od pive na 15 metara
@jurastublic
Fino gađanje, nice
Baš je lijepa puška a i optika. Jel to 6x40? Kakav je okidač, jel lagan?
Tnx na prijedlogu
Imaš li ti kakvu ljubimicu na zrak ili CO2?
@shrike
.177 kalibar je ok do cca 70 ili čak 90 metara max, naravno, uz dobru i kvalitetnu, laserski uštimanu optiku i dovoljno teško zrno na optimalnu brzinu itd...
Recimo, boca od Cole padne svaki puta na 50 metara s mehaničkim ciljnikom, a s optikom na istu udaljenost plinkaš čepove. Nekakav test preciznosti s mehaničkim ciljnikom ti je čep od pive na 15 metara
@jurastublic
Fino gađanje, nice
Zadnja izmjena: dinosb, dana/u 17 kol 2014, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.