openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bikerbj
Spol: M

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la bikerbj »

probam pa javim
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

ništa opet isto...
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

proradilo....otišao sam u win7 i sa mini partition tool pogledao šta je...bila je neka particija 0kb ispred ove na kojoj su mi stvari
i samo sam je obrisao restartao u suse i radi.....e sad kako se radi particija za externe diskove....e-sata, usb a da nije gpt table...ili jednostavno kako najbolje napravit particiju na vanjskom disku....
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Ponovno nepotpuni repozitoriji... :(
Izgleda da je netko požurio sa ubacivanjem KDE-a 4.9.5 u repoe... A još nije ni izašao!
Sviđa mi se što openSUSE redovito prvi ubacuje nove verzije KDE-a u repozitorije, ali ovo brejkanje dependecija je krajnje neozbiljno i nepotrebno :thumbs_down

slika
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

bikerbj je napisao/la:proradilo....otišao sam u win7 i sa mini partition tool pogledao šta je...bila je neka particija 0kb ispred ove na kojoj su mi stvari
i samo sam je obrisao restartao u suse i radi.....e sad kako se radi particija za externe diskove....e-sata, usb a da nije gpt table...ili jednostavno kako najbolje napravit particiju na vanjskom disku....
Ako ti ne treba za windowse (NTFS) onda ga formatiraj sa Yast Partitioner-om
Meni treba externi disk i na windowsima pa ga formatiram u windowsima kao NTFS, tako da ga nisam nikad formatirao na openSUSE-u.
Ali mislim da ga formatiraš isto kao i "klasični" hard disk. Ja bi odabrao Ext4.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

a probat ću pa ćemo vidit....
hvala na pomoći.... sumski i stefan
imate klopu i piće ako se ikad sretnemo.....
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

stefan je napisao/la:Ponovno nepotpuni repozitoriji... :(
Izgleda da je netko požurio sa ubacivanjem KDE-a 4.9.5 u repoe... A još nije ni izašao!
Sviđa mi se što openSUSE redovito prvi ubacuje nove verzije KDE-a u repozitorije, ali ovo brejkanje dependecija je krajnje neozbiljno i nepotrebno :thumbs_down
A nemoj tak oštro :)
Neko zaboravil maknut kvačicu za objavljivanje za KDE:Extra repoe. Sad je gotovo, do srijede ovak
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Sa ozbiljnom distrom mora se oštro. Slažem se s Stefanom da se ovakve stvari ne bi trebale dešavati!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dobro, misle li oni riješiti te repoe ili kaj? Ovo mi sada postaje već prilično neozbiljno od strane ove distre!
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Grof je napisao/la:Dobro, misle li oni riješiti te repoe ili kaj? Ovo mi sada postaje već prilično neozbiljno od strane ove distre!
sumski je napisao/la: Neko zaboravil maknut kvačicu za objavljivanje za KDE:Extra repoe. Sad je gotovo, do srijede ovak
Jedino "rješenje"
osc wipebinaries --> briše sve pakete --> prazni repo --> sve se mora rebuildat --> potencijalno dodatno brejkanje depova, tj. vendor switch
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori