Nije to baš tako. Ja sam par mjeseci tražio načine kako upogoniti pod linuxom softver za nadogradnju smartphona i nisam našao načina, čak niti uz pomoć svih mogućih suport kanala svih jačih distri. Alternative nema, jer proizvođači rade programe samo za win, i ti programi nerade u emulacijama tipa wine i sl zbog svojih specifičnih zahtjeva, i jedini su način da legalno nadogradiš mob na legalnu proizvođačevu i operaterevu verziju jer npr zbog garancije nesmiješ modificirati mob.Yeti je napisao/la: Nitko ne kaze da linux nema problema i svojih musica ali su svi do jednog obicno rijesivi nekom drugom distrom ili kernelom ili patchom,
Isto tako sam izgubio mjesec ili dva na pokušaje da nađem alternativu za samsungovu aplikaciju Samsung updater , jer jedino tim načinom na određenim serijama njihovih laptopa možeš nadograditi bios i time ispraviti neke nedostatke. Tog biosa nema službeno nigde za download, nego ga samo ta aplikacija nađe i downloada i instalira i to samo pod windowsima, a novi bios popravlja neke vrlo bitne funkcije i preporučase svakako nadogradnja...... SAP i slične poslovne aplikacije nebumo ni spominjali...
Ok, naravno da to sve nije linuxova krivnja nego krivnja tih proizvođača , no takve stvari su dovoljne da se netko odluči natrag za korištenje windowsa....
JH-IM , pitao si kaj bi bilo dobro iz win primjeniti u linuxu... Pa među prvim stvarima bih inzistirao na sistem restore funkciji. I na ovom forumu i na ubuntu-hr forumu, malo malo pa smo svjedoci kako se nakon nekog updatea ili pogrešne instalacije ili deinstalacije, nastupi niz problema i onda na par stranica istražujemo kako čovjeku popraviti opensuse nakon kaj je deinstalirao javu. A restore funkcijom bi si sam pomogao u par minuta....