[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

r3bl
Spol: M
Kontakt:

Re: [ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Post Postao/la r3bl »

Jedan članak u kojem se spominje šta je sve Microsoft posudio od Linux svijeta u svoj novi OS.
Blog: https://r3bl.github.io
Twitter: https://twitter.com/r3bl_
Hardcore elementary fan.
Max Bunker

Re: Windows 10 i Linux

Post Postao/la Max Bunker »

Svi za jedan linux, jedan linux za sve !

Prevedeno, a znam da vam se nebu dopalo, svejedno mislim da bi ujedinjenje i rad na jednoj distri bila ogromna pozitivna prekretnica.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Max Bunker je napisao/la:Svi za jedan linux, jedan linux za sve !

Prevedeno, a znam da vam se nebu dopalo, svejedno mislim da bi ujedinjenje i rad na jednoj distri bila ogromna pozitivna prekretnica.
Bilo bi ali to se neće dogoditi jer razvoj većih distribucija podržavaju kompanije ili zajednice koje imaju svoje ciljeve koji nisu uvijek kompatibilni sa ciljevima drugih distribucija.
Max Bunker

a samo zamisli snagu da se ujedine sve najbolje karakteristike redhata, ubunta, opensusea...
Yeti

Post Postao/la Yeti »

A sto ako linux korisnici ne zele nesto drugacije nego je sad? Opensource, izbor, sloboda, sigurnost i stabilnost! Sto ce ti vise? Sumnjam da ce itko koga znam da je dosao na linux pogledati iza sebe i otici natrag na windows! Svi su bas suprotno ucinili, a razlog tome nije bila samo besplatnost linuxa!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Ja bi rado zamrznuo sadašnji Linux-trenutak.
Baš mi je dobro s Linuxom. Sloboda, izbor...
Stvari su došle do točke gdje je lako biti Linuxašem.
Da je malo više hardwerske kompatibilnosti, ajde, ali osim toga ne želim nikakve nedajbože radikalne promjene, nit rast našeg mizernog postotka. Niti širenje našeg "evanđelja"...
Ne volim niti previše filozofije oko svega.
Ali to sam ja.
Where there is a gui there's a way.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Max Bunker je napisao/la:a samo zamisli snagu da se ujedine sve najbolje karakteristike redhata, ubunta, opensusea...
Ne moraju se ni ujediniti nego da jedni od drugih uzimaju ono što je najbolje, ali to je nevezano uz ovu temu pa ne treba o tome ovdje.
Max Bunker

Yeti je napisao/la: Sumnjam da ce itko koga znam da je dosao na linux pogledati iza sebe i otici natrag na windows!
Kolega poštovani,,, iskustva su vrlo različita i netreba biti baš tako isključiv. Meni je linux super, i skoro pa sve svoje zadatke mogu odraditi na linuxu. No isto tako znam gomilu osoba koje su se iz raznoraznih razloga vratila na windows jer su naišli na probleme koje nisu mogli riješiti, niti sami niti uz pomoć raznih foruma. Nisu svi korisnici ljuti informatičari pa da im se bori sa depedensijima, dualbotovima i sl.... Imaš na Bug online forumu temu : Linux-pitanja i odgovori,

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/lin ... &view=flat ,

pa ak ti se da čitati 414 stranica brzo buš vidio koliko ljudi odustane i zbog čega od linuxa.... Nekima se slomi sistem nakon nadogradnje , neki nemogu instalirati aplikacije koje su im iz nekog razloga bitni kao npr nadogradnja smartphonea ili autodijagnostika, neki nemogu bios nadograditi jer proizvođač nudi samo exe,,,,,,........uglavnom, dosta ih digne ruke nakon kaj im se dva ili tri puta strga sistem pa im dojadi iznova instaliravati ili istraživati terminalska rješenja.. Jbg, navikli su na win da se većina problema riješi restore opcijom iz safe moda i onda im sve drugo izgleda komplicirano i nedorađeno...

A većina tih problema bi se lako riješila ako bi se snage ujedinile , jer bi bilo više stručnih kadrova, više love, više raznih resursa i mogućnosti.. O mogućnosti slobode izbora sam se već izjasnio, i fakat nevidim neku kvalitetu u tome kaj mogu odabrati distru koja moža već za mjesec dana neće postojati...
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Dobro nisi me shvatio, ali ni ja nisam objasnio.. Pricao sam o linux korisnicima koji su dosli na linux i koji ga koriste, obicno kao i jedini sistem..
Tu nisam ukljucivao ljenguze, trolove, flame soldiere, fanboye i gamere sa foruma tipa bug i takvih tema, te ostalih koji bi sve da im se baci pod nos bez imalo truda...
Na linuxu se moze sve sto velika vecina tih korisnika treba, i to ne moze nitko poreci, jer vecina tih korisnika su poput one postarije gospode u kancelariji koja koristi word, excel, te internet za citanje portala i facebook... Da ne kazem da je dovoljan i mnogo ozbiljnijim korisnicima!

Nitko ne kaze da linux nema problema i svojih musica ali su svi do jednog obicno rijesivi nekom drugom distrom ili kernelom ili patchom, a najvise njih citanjem i ucenjem! Cvrsto stojim iza ovog citanjem i ucenjem jer to treba svaki korisnik koji dode na linux!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Yeti je napisao/la:Dobro nisi me shvatio, ali ni ja nisam objasnio.. Pricao sam o linux korisnicima koji su dosli na linux i koji ga koriste, obicno kao i jedini sistem..
Tu nisam ukljucivao ljenguze, trolove, flame soldiere, fanboye i gamere sa foruma tipa bug i takvih tema, te ostalih koji bi sve da im se baci pod nos bez imalo truda...
Na linuxu se moze sve sto velika vecina tih korisnika treba, i to ne moze nitko poreci, jer vecina tih korisnika su poput one postarije gospode u kancelariji koja koristi word, excel, te internet za citanje portala i facebook... Da ne kazem da je dovoljan i mnogo ozbiljnijim korisnicima!

Nitko ne kaze da linux nema problema i svojih musica ali su svi do jednog obicno rijesivi nekom drugom distrom ili kernelom ili patchom, a najvise njih citanjem i ucenjem! Cvrsto stojim iza ovog citanjem i ucenjem jer to treba svaki korisnik koji dode na linux!
Ovo uglavnom stoji osim ako ti ne treba neki profesionalni softver koji ne postoji za Linux a nema kvalitetnog klona te vrste softvera. Drugo je što se mnogi ni ne potrude da provjere ima li koji dobar klon niti ga žele naučiti, Gimp je najbolji primjer. Ali za neke namjene su Windowsi ili OSX neizbježni, rijetke su to namjene ali postoje. Broj korisnika sa takvim potrebama je mali u usporedbi sa ostatkom korisnika, drugi koji se vrate na Windowse su prelijeni da nauče osnove Linuxa jer očekuju da sve radi kao na Windowsima i očekuju programe sa Windowsa na Linuxu. Linux mnogi probaju pa odustanu jer ne žele uložiti ni minimalni trud da razumiju osnove, ali ovo sve nije poanta ove teme, nego treba li Linux razviti funkcije koje nude Windowsi 10, zašto treba ako treba i na koji način ih razvijati.
Zadnja izmjena: JH-IM, dana/u 22 sij 2015, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori