TOP TEMA: Arch fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: TOP TEMA: Arch fan club
Meni se dvaput prekinula instalacija gruba pri instalaciji preko skripte, a zadnja dva puta je sve išlo ok. Danas sam, upravo iz tog razloga, dodao da stane ako ne prođe taj dio uredno. Iskreno, nemam blage veze ZAŠTO nekad preskoči taj dio, prije je radilo kako treba. Treba bacit oko na wiki oko GRUB-a i vidjet ima li kakvih izmjena.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- audiosl4ve
cool mene samo zanima jesi li koji put probao instalirat arč onako step by step odkad si napravio skriptu, tek tolko da zadovoljis greedy potrebe, ili je to sve oslo u proslost zbog skripte? 
- vision
- Spol: ♂
Onda bi valjalo da ako ne prođe uredno ponovi instalaciju grub-a ili ponovo update: grub-mkconf....Cooleech je napisao/la:Danas sam, upravo iz tog razloga, dodao da stane ako ne prođe taj dio uredno.
Meni isto prijavljuje kad iz chroot-a radim grub-mkconfig kao kod @blast beat-a (jer kako piše na wiki: /run is not available inside the chroot) ali nastavlja dalje i uredno prepozna ostale OS-e.
- blast beat
S obzirom da isti problem imam i kada instlairam i konfigurišem GRUB iz primarne Arch instalacije, znači da nije do skripte, nešto su menjali 100%.
- Cooleech
- Moderator
To ti je kao da pitaš djevca bili on malo..audiosl4ve je napisao/la:cool mene samo zanima jesi li koji put probao instalirat arč onako step by step odkad si napravio skriptu, tek tolko da zadovoljis greedy potrebe, ili je to sve oslo u proslost zbog skripte?
Da, očito nešto jesu mijenjali ali mi nije jasno zašto nekad uspije, a nekad ne.blast beat je napisao/la:S obzirom da isti problem imam i kada instlairam i konfigurišem GRUB iz primarne Arch instalacije, znači da nije do skripte, nešto su menjali 100%.
@vision: ako bih stavio da ponavlja neuspjelu naredbu, moglo bi lako doći do infinitive loopa, a onda je to drek samo takav. Ovako ti stane da vidiš di je zapelo, pa možeš ručno popravit stvar ako nema još puno do kraja instalacije (a GRUB je zadnja stavka).
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- blast beat
Opet zapucao, sad sam probao. Instalira GRUB, ali ga ne konfiguriše kako treba pa neće da digne sistem kako treba. A i kada ga konfigurišem iz postojeće Arch instalacije opet ne mogu da dignem sistem, znači nešto se tu zezne, a šta, to već nemam pojma 
- Cooleech
- Moderator
I ja sam dvaput dizao live kako bih iz chroota popravio konfiguraciju GRUB-a.. i oba puta uspješno. 
- blast beat
Hajde sad ću da pokušam da dignem pa ti javim šta je problem, nisam ni obraćao pažnju iskreno
- Cooleech
- Moderator
Evo, upravo instalirao Arch LXDE u virtualci i sve je prošlo ok. Možda problem leži u tome ako se NE odabere autologin (sada je defaultno da se ne ulogiraš automatski), jer ovoj gruboj naredbi treba mala pauza.
U tjeku je nova instalacija (ovaj put sa Xfceom i bez autologina), pa ćem vidit što i kako.
Inače, kad digneš live, mountaj root particiju na /mnt i pokreni arch-chroot /mnt. Zatim ono što piše u skripti za konfiguraciju GRUB-a i to je to. Trebalo bi radit.
Inače, kad digneš live, mountaj root particiju na /mnt i pokreni arch-chroot /mnt. Zatim ono što piše u skripti za konfiguraciju GRUB-a i to je to. Trebalo bi radit.
- blast beat
Stavljem mi je uvek bio autologin, bez njega nisam probao.
To sam i uradio i prvi put jer nisam mogao doći ni do primarne Arch instalacije jer nisam imao GRUB. Onda mi ga kreira, pokuša da butuje ali izbaci da ne može da mi pronađe root particiju, ne znam zašto. Nije mi se niakda ovo dešavalo ni kada sam Arch "peške" instalirao. GRUB2 nikada nisam savladao nakon "jedinice", a garant je tu u grub.cfg neki problem. Ali ovo već ne bi trebalo da ima veze sa skriptom, nije mi ni bitno.

To sam i uradio i prvi put jer nisam mogao doći ni do primarne Arch instalacije jer nisam imao GRUB. Onda mi ga kreira, pokuša da butuje ali izbaci da ne može da mi pronađe root particiju, ne znam zašto. Nije mi se niakda ovo dešavalo ni kada sam Arch "peške" instalirao. GRUB2 nikada nisam savladao nakon "jedinice", a garant je tu u grub.cfg neki problem. Ali ovo već ne bi trebalo da ima veze sa skriptom, nije mi ni bitno.