Ubuntu 13.04

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Kako izgleda vaš desktop

Post Postao/la Lutherus »

Dok ti je dosadno pa čekaš
slika

Gentoo nakon updatea
slika
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

Lutherus je napisao/la:Kak ih nije sramota takav proizvod uopće staviti na tržište? Nemoj ništa dirati već sve imaj i koristi kak je Jono zamislil i sve bude radilo. S takvom politikom neće dalje od 23% korisnika. Možda prema dolje.
Odlično obavljen posao. Svaka čast a dečkima u Canoniclu iskrene čestitke. :thumbs_down
gledaj sa pozitivne strane, rijesio si se ubuntua sa harda :hepihepi
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Nisam. Sad ga tek idem raskopati i sve pakete analizirati i pisati obilnije bug reportove i izvješća za svaku grešku koju nađem. Također mi nije jasno zašto je za unity dependency openssh.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Lutherus je napisao/la:Nisam. Sad ga tek idem raskopati i sve pakete analizirati i pisati obilnije bug reportove i izvješća za svaku grešku koju nađem. Također mi nije jasno zašto je za unity dependency openssh.
aj... blago se tebi kada imas vremena za to :)
ali svejedno svaka cast za trud :kinez:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

I ne traži puno vremena. Samo živaca kad komuniciraš sa Canonicalovcima.
A netko mora i to. Pa kak bi tek izgledalo da ni to nitko ne radi?
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Lutherus, ono se i meni ponekad dogodi na laptopu na Arch baziranim distrama. Na desktopu nikad. Jedno vrijeme nije bilo problema, a onda su opet naišli. Očito neki driver ili komponenta pravi probleme. Sad isprobavam Chakru na laptopu, koristim samo nju jer namjeravam nekakvu recenziju napisati i evo sinoć ista stvar kao i na ArchBangu koji koristim odavno i koji se vremenom na tom laptopu u potpunosti pretvorio u čisti Arch/KDE. Nije pri svakom bootu, ali ponekad me to dočeka. Zato ne bih odmah navalio na Ubuntu jer na tom istom laptopu Ubuntu radi ok.

A još gore mi je bilo s oS 12.3 na desktopu zahvaljujući nouveau driverima. To je bio pravi B(lack)SOD bez igdje ičega. Postoji i dokaz negdje u oS 12.3 temi, uslikao BlackSOD, sendvič i pivo :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
max360se

Post Postao/la max360se »

Lutherus je napisao/la:Nisam. Sad ga tek idem raskopati i sve pakete analizirati i pisati obilnije bug reportove i izvješća za svaku grešku koju nađem. Također mi nije jasno zašto je za unity dependency openssh.
Nadam se da neće izbrisati reportove. Hoćeš li ih još negdje objaviti?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Lutherus

@drone

loše paketirani paketi od strane canonicala jesu njihova odgovornost.
neispravljeni bugovi unazad 3 godine jesu njihova odgovornost.
tako da ne mogu za njihove propuste kriviti ni arch ni debian ni amd ni intel.

@max
da naravno. pa nisam lud da ih stavim samo na njihovu bugzillu pa da dobiju won`t fix i nestanu a za svaki won`t fix tražim objašnjenje.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

plavi davnih dana na xp-ima a crni nikada na ubuntu-u :D

nije mi jasno kako se to nekome desava stalno na necemu sto koristi veliki broj ljudi dok s druge strane ove malo umno zahtjevnije distre rade savrseno.
cini mi se da netko pretjeruje :bleh
shicy

Post Postao/la shicy »

zbog ponešto drukčijeg shvaćanja pojma "jednostavno" ;)
Odgovori