Što čitate @ the moment?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Heisenberg

Re: Što čitate @ the moment?

Post Postao/la Heisenberg »

Taman sam zavrsio sa: "Gemma Elwin Harris - Velika pitanja malih ljudi.. i odgovori nekih jako pametnih ljudi". Jedna od pitanja su: Kako nastaju snovi? Postoje li izvanzemaljci? Zašto ne mogu sam sebe poškakljati? Tko je dao ime svim gradovima? Zašto su kolači tako fini? Zašto lavovi riču? Zašto kuhamo hranu? Zašto je more slano? Tko je Bog?

Synopsis: Dječja pitanja često nas ostave bez teksta. Ako ste ikada i znali odgovore, vrlo je vjerojatno da ste ih zaboravili ili se možete sjetiti samo napola uvjerljivih verzija. Zamislite da se u tom trenutku možete obratiti poznatom stručnjaku i zamoliti ga da odgovori umjesto vas, jednostavnim jezikom koji dijete može razumjeti.
Gemma Elwin Harris prikupila je na tisuće pitanja djece u vrtićima i školama u Velikoj Britaniji i zamolila stotinjak poznatih stručnjaka, da jednostavnim jezikom odgovore na njih.
Ovo je zabavna i mudra knjiga koja će vam biti od velike pomoći ako ste zbunjeni roditelj koji ne zna odgovoriti na pitanja koja vam djeca postavljaju ili ste znatiželjno dijete u potrazi za odgovorima na pitanja o svijetu, životu, svemiru i svemu što jest.

Kad sam vidio o kakvoj je knjizi rijec, posjetila me je (jako) na ELI5.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Heisenberg

Slavoj Žižek - Pervertitov vodič kroz film
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
r3bl
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la r3bl »

Donato Carissi - The Whisperer

Nisam oduševljen, ali fina razbibriga. Kupih nedavno i drugi dio pa i njega planiram poslije ovoga.
Blog: https://r3bl.github.io
Twitter: https://twitter.com/r3bl_
Hardcore elementary fan.
holden

Post Postao/la holden »

Heisenberg je napisao/la:Slavoj Žižek - Pervertitov vodič kroz film
Jesi gledao dokumentarni možda?

"I wanna fuck Mitch" haha :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
shicy

Post Postao/la shicy »

pročitao "Sherlock Holmes i zavojnice vremena" - R.E. Vaughan i "Pascoev duh" - Reginald Hill. Kulne knjige, pogotovo Sherlock zbog svojih aforizama :)
Heisenberg

@holden Nisam ali planiram sada dok su praznici.

Trenutno citam: David Edmonds - Bobby Fischer ide u rat : istinita priča o tome kako su Sovjeti izgubili najneobičniji šahovski dvoboj svih vremena
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Počeš sinoć čitati "Behold the man" http://www.goodreads.com/book/show/60146.Behold_the_Man Radi se o tipu koji ode u 29 AD i želi upoznati Isusa. Isus posotji, ali nije takav kakvog ga Biblija ili povijest pamti. Dosta zanimljivo djelo (za sada).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shicy

Post Postao/la shicy »

počeo čitati John Horgan - "Kraj znanosti". Zasad mi se čini prilično zanimljiva, a radi se o ideji da znanost dolazi do svog kraja, tj. do faze kada više neće biti revolucionarnih otkrića/teorija poput relativnosti, kvantne mehanike ili teorije evolucije. Knjiga je realizirana kao skup intervjua autora sa vodećim znanstvenicima i filozofima 20. stoljeća :)
Obećavajuće :thmb-up
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Kako je znanost došla do kraja kad nam se upravo spremaju enormni skokovi u biotehnologiji, nanotehnologiji, istraživanju Svemira, fizici, medicini i boktepita čemu još?! Razvoj umjetne inteligencije i transhumanizma nam se prijeti i puše za vratom i samo što nije nadošao uz bogdragizna kakve sve posljedice za evoluciju ljudske vrste!
A pitanje je što se još događa u manje interesantnim znanostima koje baš ne pratimo?
Toliko se toga nagomilalo da će kad se to sve razleti biti totalno rasturanje sadašnjeg načina života. Ko zna kako će svijet izgledati za pedesetak ili sto godina?
Na pragu smo takve eksplozije u znanosti da će nam sve do sada izgledati kao izlazak iz srednjeg vijeka. Kakav f...ken kraj znanosti?! Pa tek smo počeli!
To je ko kad su nakon Newtona rekli da je sad sve izmišljeno u fizici i da se nema što više tu tražiti! pface :nee :ljut
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

@Suko, koji si ti grdi realist :-D

On topic: Kako sam još prije pola godine nabavio se brojeve Future, prekjučer sam laganini krenuo sa čitanjem, a s obzirom koliko toga ima i koliko ja imam trenutno vremena mislim da će mi ostati još koji broj nepročitan slijedeće godine na ovaj dan :hihi
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"