Tenkovi i srodna rasprava :)

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Kr1stian

Re: Tenkovi i srodna rasprava :)

Post Postao/la Kr1stian »

Mi bi trebali preuzeti švicarski model. Imati kakvih 10 ili 15k elitnih vojnika a sve građane osposobiti barem na nekakvoj osnovnoj razini. ( pod tim osposobljavanjem ne mislim na ovo kaj smo mi imali do nedavno a niti na ono prije)

Zapravo kad se danas analizira domovinski rat onda se vidi da nam je najveću "štetu" napravilo psihološko i propagandno ratovanje iz protivničkih operacija LABRADOR i OPERA. Tolko su dobro napravljene da neki ljudi dan danas uzimaju kao istinu priče koje su ta odijeljena ubacila među nas samo kako bi nam uništili volju za obranom i razjedinili nas. Mogli bi u škole ubaciti nekakav predmet sa nekakvim vojnim stvarima, od taktika i psihološkog ratovanja pa do ko zna čega sve ne. Neki govore kako ništa od toga više nije potrebno jer smo sada kao u NATO savezu te će nas oni štititi ali zaboravljaju da su članice tog saveza 91' gledale na drugu strane te da i one imaju svoje interese i politike zbog kojih bi se moglo dogoditi da opet pogledaju u stranu makar smo ovaj put i član NATO-a.

Također jedno područje na kojem štekamo i to opako je kontrola našeg medijskog i "cyber" prostora. Kod nas plasira tko god što želi kroz medije a to sve više postaje način na koje druge sile uvađaju svoju "politiku" u neke zemlje.

Al dobro, to je valjda zato jer smo se nakon tko zna koliko godina napokon osamostalili pa ne znamo sami voditi neke stvari. Treba proći neko vrijeme da shvatimo kako neke stvari funkcioniraju, samo nažalost to se kod nas sve uvijek uči na teži način
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

'91 nismo bili u NATO savezu, ali ono bitnje je to da NATO savez nije zamjena za nacionalnu obranu i zahtijeva da si se zapravo u stanju i sam braniti.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
madone
Spol: M

Post Postao/la madone »

Kr1stian je napisao/la:zaboravljaju da su članice tog saveza 91' gledale na drugu strane
Jesu gledali svoja posla što je i normalno... mi tada nismo bili zemlja članica.... to nije ni uloga NATO-a nego UN-a
Kr1stian je napisao/la:Također jedno područje na kojem štekamo i to opako je kontrola našeg medijskog i "cyber" prostora. Kod nas plasira tko god što želi kroz medije a to sve više postaje način na koje druge sile uvađaju svoju "politiku" u neke zemlje.

Al dobro, to je valjda zato jer smo se nakon tko zna koliko godina napokon osamostalili pa ne znamo sami voditi neke stvari. Treba proći neko vrijeme da shvatimo kako neke stvari funkcioniraju, samo nažalost to se kod nas sve uvijek uči na teži način
Shvaćaju oni vrlo dobro kako stvari funkcioniraju... use i u svoje kljuse... za drugo su nesposobni pa im se lakše prepustiti toku rijeke. Inače bi ta rijeka(mediji), mogla i njih odnijet....
shrike je napisao/la:'91 nismo bili u NATO savezu, ali ono bitnje je to da NATO savez nije zamjena za nacionalnu obranu i zahtijeva da si se zapravo u stanju i sam braniti.
Nije zamjena ali realno umanjuje potrebu razvijanja snaga kao u situaciji da nisi član NATO-a.
Devedesetih smo se obranili doslovce goloruki i apsolutno ne organizirani.... u usporedbi sa tim vremenom mi smo danas takvi kakvi jesmo u svim pogledima vojna sila...

A i ono najbitnije, odnos snaga u regiji je toliko promijenjen da je stvarno suludo i pričati o postojanju realne opasnosti od izbijanja rata...
max360se

Post Postao/la max360se »

Uvijek sam protiv nadziranja cyber prostora bez obzira o čemu i tko
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Kr1stian

Post Postao/la Kr1stian »

madone je napisao/la:
Kr1stian je napisao/la:zaboravljaju da su članice tog saveza 91' gledale na drugu strane
Jesu gledali svoja posla što je i normalno... mi tada nismo bili zemlja članica.... to nije ni uloga NATO-a nego UN-a
Kr1stian je napisao/la:Također jedno područje na kojem štekamo i to opako je kontrola našeg medijskog i "cyber" prostora. Kod nas plasira tko god što želi kroz medije a to sve više postaje način na koje druge sile uvađaju svoju "politiku" u neke zemlje.

Shvaćaju oni vrlo dobro kako stvari funkcioniraju... use i u svoje kljuse... za drugo su nesposobni pa im se lakše prepustiti toku rijeke. Inače bi ta rijeka(mediji), mogla i njih odnijet....

A i ono najbitnije, odnos snaga u regiji je toliko promijenjen da je stvarno suludo i pričati o postojanju realne opasnosti od izbijanja rata...
Ma htio sam reći da sam NATO nam *** znači ako neke od velikih sila u njemu odluče nešto na našu štetu. Na kraju krajeva taj NATO je samo jedna palica velikih kojom šire "demokraciju". Barem se meni tako čini. UN bolje da ne komentiram.

Nisam baš shvatio ovo oko medija što si napisao :/

Nego, jedan lijep primjer kako se to radi. 96 ili ne znam točno koje godine je HHO primao stotine tisuća dolara izvana samo zato da bi čim više "pumpao" zločine sa naše strane ( od tud i onih izmišljenih 20k kuća i sličnih podataka). To su sami priznali. U normalnoj državi u kojoj tajne službe funkcioniraju to bi se odmah u korijenu sasjeklo. Danas još uvijek imamo takvih organizacija, npr Documenta i GOLJP.

No uglavnom, trebamo shvatiti da danas više nije potrebno "fizički" osvojiti neku zemlju kako bi ju pokorio. Sve se to može putem medija i interneta + par narodnih izdajica ( koji mi izgleda imamo dosta)
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
madone

Post Postao/la madone »

Napad na članicu NATO-a se tretira kao napad na sve članice NATO-a zato svi i žele unutra.. to je garancija sigurnosti...

A ovo o medijima... naši političari su nesposobni riješiti puno benignije probleme od medija... samo za razliku od benignih problema, mediji ih mogu doči glave.. + mediji isto znaju kako preživjet, pušu kako se vjetar okrene.. a to svima paše..

Imamo i mi cyber odjel, to su ovi kaj twitaju...
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

ovako, svi znamo da je chuck norris prebio supermena, tako da moram napomenuti da je fićo Zaku+ac vozilo...
svaki fićo ga može prebiti, stoga molim ljepo...

http://1.bp.blogspot.com/-Q6Ig1qjVyLs/T ... izvana.jpg
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

glaskoncILLa je napisao/la:
iv@n je napisao/la:
Ne bih se složio s ovim, pirotehničare poštuju i rade za sasvim pristojan novac (zapravo, mnogo mnogo više od toga).
nekad da, vise ne.

http://www.h-alter.org/vijesti/pritisak ... otehnicara
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Odgovori