Linux i skype
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Max Bunker
Re: Linux i skype
Znam postupak instalacije iz synaptica ali ne želi se tako pokrenuti instalacije .. Ne pokazuje nikakvu grešku već se jednostavno ništa ne dogadja... Iz konzole ide instalacija ali se instalira skype sa istom verzijom i istim greškama .. Probao sam i ovaj zadnji prijedlog i opet su iste greške prisutne ..
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Izgleda da ti povlači skype preko cachea. Trebaš prvo napraviti da prebrišeš sav cache. 
Nisam siguran što točno radi sudo apt-get purge skype.. mislim da on ne briše apt-ov cache..
Ali mi je jako čudno da ti ne radi Synaptic. Nakon označavanja paketa za instalaciju, stisneš li onaj botun Apply?
Kod: Označi sve
sudo apt-get cleanNisam siguran što točno radi sudo apt-get purge skype.. mislim da on ne briše apt-ov cache..
Ali mi je jako čudno da ti ne radi Synaptic. Nakon označavanja paketa za instalaciju, stisneš li onaj botun Apply?
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ako ni synaptic ne radi normalno onda si tu mozda nesto malo vise od skypea strgao...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Max Bunker
Sve sam ja to već probao.. I instalacije i deinstalacije i ručna čišćenja iz konzole i čišćenje sa bleachbitom .. Iz synaptica se samo skype ne pokreće instalaciju a svi ostali programi se uredno instalaju iz synaptica .. Stroj je inače vrlo vrlo stabilan .. Brz.. Bez rušenja i zamrzavanja .. Sve igre i multimedije lete ..
A neznam... probaj skinuti xubuntu pa live pokreni bez da instaliras pa instaliraj skype i testiraj, meni najnormalnije radi, mozes i neku drugu distru ali mi ta izgleda najjednostavnija a i provjereno kod mene radi
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Malo mi je čudno jer sam sinoć razgovarao preko Skype-a sa frendom koji je vrtio Mint 14 sa CD-a.Slika je bila upside down,ali to se riješi nakon instalacije.Možda nije loša ideja probati što ti zole preporučuje.
Nema veće religije od istine!
-
Max Bunker
Velite xubuntu... A neznam.. Dugo sam već na mintu.. Svidja mi se mint jer je vrlo jednostavno, sve dela od prve, i java i flash i svi codeci. Na hrvatskom je, odlično mi sav hardver prepoznaje, ... Da li je i xubuntu isto takav ? Mint mi nije ni hardverski zahtjevan ... Čitam da xubuntu zbog novog xorga ima dosta problema sa nekim serijama nvidia kartica .. Ove moje probleme pripisujem skype a mislim da mint ko mint dela odlično.. Bum probao live usb xub.. Može preporuka za još koju stabilnu jednostavnu i pouzdanu distru....
- Cooleech
- Moderator
Xubuntu i Lubuntu 12.04, a ako hoćeš debelu stabilnost, onda Debian 6 ili 7. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
-
Max Bunker
A kakav je debian glede codeca jave flasha wine .. Ima da se napatim dok to sve proradi .. Probao sam ja i par ubuntua i opensuse ali nisu mi bili nekaj.. Nekako mi je mint najispoliraniji.. Opensuse je gnjavil sa wifi i nekakvim nepomukom a ubuntu sa grafikom: često nisam u live modu uopće mogao do glavnog ekrana otkako je unitya..
- Cooleech
- Moderator
Zaobiđi Ubuntu, provaj nešto od gore navedenog. Debian jest malo zahtjevniji u početku, ali kad ga urediš po svom guštu, taj radi i ne gnjavi te već za bilo što.