Ajmo idealizirat
linux certifikati
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: linux certifikati
Trik je biti pametniji od ostalih i uapirati kako zaraditi lovu legalno, puno i da ti ne oduzima vrijeme.
Ajmo idealizirat
. U idućih 5 godina zaradim 30 'miljona
€ i dam otkaz/prestanem radit i krenem sa uživancijom 
Ajmo idealizirat
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- glaskoncILLa
pa ono, za to ce ti trebati tim ljudi, a ako ti zaradis 30 miliona, meni bi kapnulo bar 100k. pa ono, kad ti krene samo mi sisni pm, i ja zelim biti u tom timu. 
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
- glaskoncILLa
bla bla..
Zadnja izmjena: glaskoncILLa, dana/u 14 lis 2009, 08:29, ukupno mijenjano 1 put.
OK, imam onda hipotetsko pitanje za sve ovdje i za tebe osobno. Pretpostavimo nekoliko stvari:
1. Ja imam poslovnu ideju kojom bi, posve legalno i nimalo mutno, mogli u idućih 3 godine zaraditi 30-100 miliona €.
2. Da bi se idaja izvela treba prvu godinu učiti iznimno teške stvari (recimo diferencijalni račun više varijabli) i ne-standardne programske jezike 4 i 5 genercije.
3. Još nešto iz totalno nevezanog polja za računala - recimo ekonomiju.
Tko od vas bi bio voljan uložiti vremena provesti idućih 6-12 mjeseci svaki dan 3-5 sati učeći stvari o kojima nemate pojma, koje su teške (multivariable calculus definitivno tu spada) i stvari koje vas ne interesiraju, zato da bi za oko 36 mjeseci bili multimilioner? Ili bi ste radije proveli učeći idućih mjesec dana nešto vrlo lagano i da vas ja zaposlim kao nekakve pomoćnike za minimalac od 5-6000 kuna ili po odrađenom poslu parsto kn i bez ikakvog učenja?
1. Ja imam poslovnu ideju kojom bi, posve legalno i nimalo mutno, mogli u idućih 3 godine zaraditi 30-100 miliona €.
2. Da bi se idaja izvela treba prvu godinu učiti iznimno teške stvari (recimo diferencijalni račun više varijabli) i ne-standardne programske jezike 4 i 5 genercije.
3. Još nešto iz totalno nevezanog polja za računala - recimo ekonomiju.
Tko od vas bi bio voljan uložiti vremena provesti idućih 6-12 mjeseci svaki dan 3-5 sati učeći stvari o kojima nemate pojma, koje su teške (multivariable calculus definitivno tu spada) i stvari koje vas ne interesiraju, zato da bi za oko 36 mjeseci bili multimilioner? Ili bi ste radije proveli učeći idućih mjesec dana nešto vrlo lagano i da vas ja zaposlim kao nekakve pomoćnike za minimalac od 5-6000 kuna ili po odrađenom poslu parsto kn i bez ikakvog učenja?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Hahaha... kako je lako postat bogat čim si pametan... nevjerojatno 
EDIT: shrike, ja trenutno proučavam funkcije višestruke varijable, ali na malo kompleksnijem nivou: vektorska polja (ne bih inače to proučavao, ali mi treba za klasičnu elektrodinammiku). Jel se to računa?
EDIT: shrike, ja trenutno proučavam funkcije višestruke varijable, ali na malo kompleksnijem nivou: vektorska polja (ne bih inače to proučavao, ali mi treba za klasičnu elektrodinammiku). Jel se to računa?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
To je multilinearna algbera, odlično. Duboko sam impresioniran. No pitanje je teoretsko, da to ne radiš i da ti ne treba, da li bi bio voljan naučiti sve što ti je potrebno za multilinearnu algebru da bi si osigurao koji miljončić?
Da se razumijomo svi:
Gornji natječaj je fiktivan. Nemam plan za zaradu zilijona
.
Da se razumijomo svi:
Gornji natječaj je fiktivan. Nemam plan za zaradu zilijona
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Naučio bih to ako bi mi trebalo da dođem do nekog cilja, završim neki posao i sl. Staviti cilj kao "miljončić" mi je utoliko dobro što bih s tim miljončićem kasnije napravio korisno (donirao FLOSS-ushrike je napisao/la:To je multilinearna algbera, odlično. Duboko sam impresioniran. No pitanje je teoretsko, da to ne radiš i da ti ne treba, da li bi bio voljan naučiti sve što ti je potrebno za multilinearnu algebru da bi si osigurao koji miljončić?
Pa jasno, samo mi nije jasno na što ciljaš, jer ono "biti pametan da bi postao bogat" je prilično, hmm, plitko rezoniranje. Treba ti minimalno još par osobina da bi uopće stvorio predispozicije da se obogatiš.shrike je napisao/la: Da se razumijomo svi:
Gornji natječaj je fiktivan. Nemam plan za zaradu zilijona.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- glaskoncILLa
cekaj, dakle i ti bi prosjecnog progamera ipak platio 5-6 komada? 
Eeee....sve bi ovo o čemu pričamo bilo ostvarivo da ne živimo u ovoj banana državi, gdje i je moguće da 50 mil. maraka (opljačkanih) postane 100. I to po zakonu.....
I da ljudi kad im spomeneš volontiranje ne kažu "..a je**** jesi ti normalan, a za koga?!?!"
Ljudi ne žele promjene, (bar ne velika većina). Jer to bi značilo da moraju promijeniti sami sebe, a to je već teže....
Neka, imaš na to pravo. Iako ne bih rekao da si toliko egoističan, koliko očekuješ da te za tvoj trud netko jaaaaaaako dobro plati,kao i svi mi.
Čak i kao onaj smetlar na ulici.
I da ljudi kad im spomeneš volontiranje ne kažu "..a je**** jesi ti normalan, a za koga?!?!"
Ljudi ne žele promjene, (bar ne velika većina). Jer to bi značilo da moraju promijeniti sami sebe, a to je već teže....
Ako vam se čini da sam pomalo egoističan i egocentričan, onda ste u pravu
Čak i kao onaj smetlar na ulici.
To.ja sam fiziku upisa zato što je želim predavat u srednjoj školi...znam kako su se "moji" iz razreda osjećali na fizici i želim promijenit doživljaj fizike kod "običnog" učenika...
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
-
The Acacia Strain
@ shrike
tvoj plan zvuči močno, ali ima tu sto drugih problema
. npr. i da ljudi nauče taj i taj jezik i sve te matematičke zeznute funkcije koje zahtjevaš, "prosječni" programer onda više ne želi 5-6k kuna za plaću. postoje ljudi koji sintaksu imaju u malom rukavu, ali ideje, kreativnost im je na veoma niskoj razini. ulagao si u jednog čovjeka otprilike 70k na godinu i nema rezultata. dođe novi i on ne pokazuje zavidne rezultate. u međuvremenu se desi da dođe firma koja ima sličnu ideju kao i ti. smišlja se novi plan i tu se moraju uložiti mnoga sredstva. iskreno, danas su svi koji rade neku funkciju u strategiji firme precjenjeni. osoba koja nosi kavu žali se na 4k kn plaće, a kada treba platiti sistemca, programera oči su kao u aliena kada on zahtjeva nekih 6-7k kn.
ja sam kao programer radio za 3.5k kn, radio bi opet, jer u ovoj usranoj vukoje**** nema ni fizičkog posla, kamoli informatike. tako da ako budeš radio takav plan, voljan sam gutat sve knjige kao i sada što radim
kava
tvoj plan zvuči močno, ali ima tu sto drugih problema
ja sam kao programer radio za 3.5k kn, radio bi opet, jer u ovoj usranoj vukoje**** nema ni fizičkog posla, kamoli informatike. tako da ako budeš radio takav plan, voljan sam gutat sve knjige kao i sada što radim