Pitam se zašto?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Pitam se zašto?
ne moraš autoputem 
-
Lutherus
Koji su to još uz njih toliko zatvoreni? RedHat? Novell? Debian? Gentoo? Mandriva tone i propada.gMajstor je napisao/la:Zašto samo Canonical ??? Da su oni jedini gde bi nam kraj bio. Mada su oni tom svojom zatvorenoscu i tvrdoglavoscu najvise i postigli. Onaj Unity im je trasirao put kao ni jedno drugo okruzenje ni jednoj drugoj distribuciji. To je pozitivna stvar, barem što se mene tiče i ako nisam ljubitelj Unitya (nisam voleo ni Ubuntu dok je imao GNOME2) . Ali sam srećan kad u uđem prodavnicu i ugledam Ubuntu na nekom racunaru.
CyGNU prodaje samo podršku. Developeri? Koji developeri? Većina developera je krajnje otvorena i u svakom trenu ih možeš kontaktirati i sa njima razgovarati. Ako tu smatraš nekog ko Jona Bacona onda da ali on je više menađer nego developer.
Jel mogu ja navratiti pa da opalim par zajedničkih fotki?Shicy je napisao/la:dođi pa sudjeluj
Napisat ćemo jednu rečenicu: "bio je sastanak u Osjeku na kojem se dogovaralo o budućnosti LZS-a i koga ćemo banirati sa foruma, te da li želimo Josipovića kao člana foruma"max360se je napisao/la:Nadam se da ćete i napisati što se događalo na tom sastanku.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Zaslužnim i počasnim članovima imena ugradit u kod foruma 
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
-
gMajstor
Dakle, da ne započinjem bespotrebnu novu temu, mogu i ovde da prozborim koju. Za sve one koji će možda da se pitaju zašto?
Sve u svemu, mislim da je ovo moje zadnje logovanje za duži period. Svakodnevno sam bio ovde i svakodnevno sam iznosio svoje stavove i komentare, dal na forumu ili na portalu, ali sam komentarisao, ako sam imao šta da kažem.
U zadnje vreme, svakodnevno, par pojedinca, konstatno pokušava na sve moguće načine da me diskredituje i na taj način otera sa ovog foruma. OK EVO USPELI SU, mada ne znam čemu to, kad se i sama filozofija GNU/Linux zajednica baš zasniva na različitosti. Imao sam i imam svoje stavove vezane za to kako GNU/Linux distribucije treba da izgledaju, ali isto tako nikad nikom nisam naturao svoje mišljenje da je distribucija koju taj neko koristi loša itd, kao što je to meni više puta, od strane poprilično uvaženih članova ovde rečeno. To dovoljno govori o njihovoj frustraciji i nemogućnosti priihvatanja nečega što je drukčije od njihovog stava. Na svaki moj komentar, čak i ako je bilo pitanje, bilo je najmanje dva minusa (skroz bespotrebno).
Linux koristim jer mi prija, jedan sam možda od retkih na ovom forumu, koji maksimalno koristi Linux distribuciju, kako privatno tako i poslovno i jedan sam od retkih, koji nema dual boot sa Windowsom (jer smatram da mi nije potreban posto Kubuntu sve može da uradi, šta od njega trenutno zahtevam).
Da jesam od korisnika, koji kliktanje stavljaju ispred konzole i piskaranja po istoj, a zašto, pa zato jer mislim da vreme ide napred, da je normalna pojava da se mnogi procesi automatizuju. A Linux koristim godinama i ako je ok distribucija, skoro nema ni potrebe zalaziti u konzolu (primera radi sa Sabayonom nikad nisam imao potrebu da uđem u konzolu).
Mnogi su me ovde pljuvali da sam samo običan korisnik, ok jesam i priznajem da samo koristim distribucije (posto ne znam da programiram a i ne zanima me to), ali isto tako na neke druge načine pokušavam da promovišem ono što su drugi napravili. Dosta distribucija sam isprobao, to mi je jedno vreme bila zanimacija, interesovalo me, mnogo toga sam i naučio, ali još bolje, shvatio sam neke stvari. Na žalost, ne baš lepe.
I mislim da ovde mnogi treba da shvate, da je pola posla napraviti neku distribuciju ili aplikaciju, ali da je druga polovina isto tako teška, a to je tu distribuciju približiti korisnicima, jer džaba što je neka distribucija i odlična ako je niko ne koristi. Samo uzaludno bačeno vreme. Ovde neki zaista treba da preispitaju sebe.
Što se tiče foruma kao foruma, dižem kapu i jedan je od najboljih (za mene najbolji), ali kažem odlazim zbog pojedinaca koji svojim agresivnim i nametljivim pristupom u poptunosti su meni lično jako naružili kompletan utisak o Linux zajednici.
Pozdravljam vas ... pa mozda nekad negde ...
Sve u svemu, mislim da je ovo moje zadnje logovanje za duži period. Svakodnevno sam bio ovde i svakodnevno sam iznosio svoje stavove i komentare, dal na forumu ili na portalu, ali sam komentarisao, ako sam imao šta da kažem.
U zadnje vreme, svakodnevno, par pojedinca, konstatno pokušava na sve moguće načine da me diskredituje i na taj način otera sa ovog foruma. OK EVO USPELI SU, mada ne znam čemu to, kad se i sama filozofija GNU/Linux zajednica baš zasniva na različitosti. Imao sam i imam svoje stavove vezane za to kako GNU/Linux distribucije treba da izgledaju, ali isto tako nikad nikom nisam naturao svoje mišljenje da je distribucija koju taj neko koristi loša itd, kao što je to meni više puta, od strane poprilično uvaženih članova ovde rečeno. To dovoljno govori o njihovoj frustraciji i nemogućnosti priihvatanja nečega što je drukčije od njihovog stava. Na svaki moj komentar, čak i ako je bilo pitanje, bilo je najmanje dva minusa (skroz bespotrebno).
Linux koristim jer mi prija, jedan sam možda od retkih na ovom forumu, koji maksimalno koristi Linux distribuciju, kako privatno tako i poslovno i jedan sam od retkih, koji nema dual boot sa Windowsom (jer smatram da mi nije potreban posto Kubuntu sve može da uradi, šta od njega trenutno zahtevam).
Da jesam od korisnika, koji kliktanje stavljaju ispred konzole i piskaranja po istoj, a zašto, pa zato jer mislim da vreme ide napred, da je normalna pojava da se mnogi procesi automatizuju. A Linux koristim godinama i ako je ok distribucija, skoro nema ni potrebe zalaziti u konzolu (primera radi sa Sabayonom nikad nisam imao potrebu da uđem u konzolu).
Mnogi su me ovde pljuvali da sam samo običan korisnik, ok jesam i priznajem da samo koristim distribucije (posto ne znam da programiram a i ne zanima me to), ali isto tako na neke druge načine pokušavam da promovišem ono što su drugi napravili. Dosta distribucija sam isprobao, to mi je jedno vreme bila zanimacija, interesovalo me, mnogo toga sam i naučio, ali još bolje, shvatio sam neke stvari. Na žalost, ne baš lepe.
I mislim da ovde mnogi treba da shvate, da je pola posla napraviti neku distribuciju ili aplikaciju, ali da je druga polovina isto tako teška, a to je tu distribuciju približiti korisnicima, jer džaba što je neka distribucija i odlična ako je niko ne koristi. Samo uzaludno bačeno vreme. Ovde neki zaista treba da preispitaju sebe.
Što se tiče foruma kao foruma, dižem kapu i jedan je od najboljih (za mene najbolji), ali kažem odlazim zbog pojedinaca koji svojim agresivnim i nametljivim pristupom u poptunosti su meni lično jako naružili kompletan utisak o Linux zajednici.
Pozdravljam vas ... pa mozda nekad negde ...
Mislim da pretjeruješ. Barem što se tiče foruma. Za portal ne znam, nisam nikad bio pobornik komentiranja na portalima, a kamoli ocijenjivanja komentara. Ali to sam samo ja. Moje osobno mišljenje. Sličnih sam stavova o korištenju operativnog sustava i također jedan od manjine bez Windowsa ili istih u dualbutu.
Uglavnom, nadam se da ćeš se vremenom predomisliti.
Pozdrav.
Uglavnom, nadam se da ćeš se vremenom predomisliti.
Pozdrav.
Where there is a gui there's a way.
-
Lutherus
Mislim da većina ljudi na forumu ima clean instalaciju a ne dual boot.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Lutheruse, crni sine, šta opet učini?! 
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.