čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iweb
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la iweb »

Pelin je daleko od kazne :zvizdi
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pelin je majčino mljeko, krv isusova koja nas spašava iz okrutne stvarnosti suživota sa korisnicima gentooa.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Ubuntu 19.04 je genijalna distribucija
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

Ubuntu je pokusaj da se od Debiana ucini windows, bolji onda Mint, manje je bloutan.
Znam da je Ubuntu imao neke spayware prije koju godinu, nadam se da ih je rijesio nakon sto su mu u Gnu zajednici poceli predbacivati... Spijunirao je korisnike pod opravdanjem da im na taj nacin prikazuje reklame po amazonu i sl.. sto god bi korisnici radili u file manageru, to bi se slalo ubunutu serveru.. Nije bas genijalno, isto radi i windows. Uz pomoc spyware daje adware po web stranicama i to u najboljem slucaju. Ubuntu ima detaljan profil o svim korisnicima, veci nego facebook.
Mislim da Mint to ne radi...
Lutherus

Tamo 2005 da medjutim danas je ubuntu stabilniji i kvalitetniji nego debian
abnettaa

Hm... bas tamo 2005 je ubuntu bio kvalitetan sustav. Ne znam kad, bio mi je prva distribucija (uvod u Linux), znam da je bila druga verzija Ubuntu koja je izasla... Brzo je dosao Mint i postajao sve ono sto je Ubuntu trebao bit dok je Ubuntu odlazio sve vise u smjeru windowsa... Danas je ubuntu sramota GNU svijeta, pun bloata i spyware-a, Mint je ostao dobar.
Ne bih se slozio da je stabilniji od Debiana, naprotiv... a sad je li kvalitetniji, ovisi cime definiramo kvalitetu. Vise je user friendly i vise su stvari out of the box
Ne znam, mozda je Canonical maknuo spyware, ali i dalje je to bloutana distribucija. Da sam Canonical, rade bi napravio 3,4 inacice i 3,4 brancha nego bloutao jednu ako vec idem toliko u user friendly krajnosti, ali nema niti potrebe zapravo jer to rade, xubunut, kubuntu, lubuntu... i na kraju mint.
Canonical je u pratnerstvu sa Microsoftom https://www.microsoft.com/en-us/p/ubunt ... verviewtab
Lutherus

Novell je u partnerstvu sa Microsoftom od 2002 i Microsoft ima vlasnicki udio u Novellu. Microsoft ima i developere u kernel main branchu a i puno love daje u Linux fundation za razvoj. Ako je razlog za odbijanje ubunta partnerstvo sa microsoftom onda bi trebalo odbaciti kompletan Linux ekosustav radi partnerstva sa microsoftom. Je ubuntu ima dosta toga out of the box no vecinu zapravo nema. Daleko od toga da je sramota gnu svijeta. Najveca sramota gnu svijeta i linux zajednice je elitizam i elitizam je ono kaj najvise steti zajednici. Sva ona prepucavanja koja je distra najbolja, koj je tex editor najbolji, dal si noob ako koristis ubuntu i gnome ili si sminker ili ako ne koristis arch si noob ili ako nemas gentoo si peder i neznas kompajlirati kernel. E to je sramota linux zajednice a ne ubuntu.
abnettaa

Novell ne postoji i dok je postojao nije bio nikakva veza izmedju linuxa i microsofta.
Microsoft nema nikakve developere u linux kernelu i nimalo ga ne podrzava, radio je samo na hypervisor virtualizaciji i to iz osobnih razloga.
Kakve veze imaju arch i gentoo ili vim i nano ? Nije sramota korisitit nano, i sam ga cesto koristim jer je puno efikasniji za neke stvari dok je za druge efikasniji vim. I sam koristim Solus Linux, nije sramota sto je user friendly...
Ali sramota je Ubuntu koji nadmece svoj spayware i narusava privatnost korisnika, a i bloutanje sustava mu ne ide u korist, Ubuntu je kanta puna smeca, ima koliko user friendly distribucija koje su manje bloutane i stabilnije od Ubuntu.
Ne znam na osnovu cega zakljucujes da nesto bloutano svim i svacim moze biti stabilnije od Debiana, sto je sustav veci, ima vise podrska i vise aplikacija, to je manje stabilan.
Debian je isto user friendly ali nije sramota, to je kvalitetan linux sustav.
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Lutherus je napisao/la: ...Sva ona prepucavanja koja je distra najbolja, koj je tex editor najbolji, dal si noob ako koristis ubuntu i gnome ili si sminker ili ako ne koristis arch si noob ili ako nemas gentoo si peder i neznas kompajlirati kernel. E to je sramota linux zajednice a ne ubuntu.
Pa di si dosada.... ?

abnettaa je napisao/la: ... Da sam Canonical, rade bi napravio 3,4 inacice i 3,4 brancha nego bloutao jednu ako vec idem toliko u user friendly krajnosti..
E jbg, al tada bi dobar dio dana utrošio korisno ( u radu ) pa bi forumska zajednica bila uskraćena tvojim smanjenim forumskim angažmanom ...
Lutherus

Ajde ovako, fino te pozivam da ides samnom na koju Linux konferenciju pa Linux developerima koji rade u Microsoftu i dobivaju placu od Microsofta reci to u facu da oni nemaju veze sa Microsoftom ili da nista ne kontributaju. Inace nitko te ne sprecava da uzmes tu kantu opunu smeca i ispraznis je i napravis neku svoju ubuntu based distru. Ili od cistog debian sid-a ili neovisnu.

@Bunker

Zadnje 3 godinu u Dubaiu, zadnjih godinu dana na relaciji Dubai-Manila-Varazdin. Imam svoju firmu, bavim se razvojem kognitivnog AI-a i robotike, imam zenu, slobodno vrijeme odem na pecanje i tako to. A ti, kaj ima kod tebe, gdje se ti skrivas?
Odgovori