čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la shrike »

Jeremija je napisao/la:Koja je kvaka s ovim botovima na forumu? Bez uvrede Karl Herbert koji je tvoj razlog postojanja? :D
Sanjaju li botovi spam ovce?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Baš me sjetilo ovo na OEM linux, mislim da sam spomenuo to ovdje tokom godina, ali od kada sam na linuxu nemam mali milijun ikona na desktopu. Ono, defaultne ikone koje dođu dođu a sve ostalo u panelbar/startmeni ili što god već da je ekvivalent. Često čak ni ne mijenjam default deskop ili ako promijenim, samo jednom na početku i onda ništa. Kak je kod vas? imate krcati desktop ili ...?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

Nula ikona, samo wallpaper prema raspoloženju :-D

Usput, pa imaš ovu temu gdje lako vidiš količinu ikona po desktopima :hihi
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Ako imam neku mapu, datoteku to je privremeno. Na panelu imam sve što treba i to je to. Čist desktop, čist račun i duga ljubav :-D

Pozz
Ok i što sad?
dupin

Post Postao/la dupin »

NoMaam je napisao/la:Ako imam neku mapu, datoteku to je privremeno. Na panelu imam sve što treba i to je to. Čist desktop, čist račun i duga ljubav :-D

Pozz

:thumbs2
Nema veće religije od istine!
dupin

Post Postao/la dupin »

Sad nešto drugo. Vidim da se pisalo (ponovno) o pilot projektu korištenja Linux distri u Ministarstvu branitelja. Bilo je priče da će to krenuti, pa je zapelo. Na linku vidim da je dokument iz 2015. Je li se što promijenilo? Koristi li se Xubuntu u ministarstvu ili je to i dalje puka želja?
Nema veće religije od istine!
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

ikone = 0
najvise volim keybinding i super key (windows key) pa mu dodam samo slovo programa, npr super+f za firefox, super+g za gimp...
tipkovnica je ipak najefikasnija.
Zato kad ne koristim windows managere tipa awesome, i3 ili dwm, nego neki desktop environment, dodoam mu compiz jer u compizu se mogu podisiti keybind a de ne dodju u konflikt sa necim drugim kao kod tipcnih windows managera koje koriste desktop environmenti.
za file manager najvise volim ranger, vim based... totalno funkcionalan, moze kopirati, brisati, pestati fileove... + dodatne funkcije za kojekakve skokove po folderima sto ga zapravo cini puno efikasnijim od mouse based file managera, iako i njih cesto koristim (lijepo je nekad i ikonu vidjet :lulz )
njega si isto tako stavim u keybind npr super+r (urxvt -e ranger) ili xterm, ovisno o terminalu....
isto tako i player, najvise volim moc.... super+m (urxvt -e mocp)...
samo drzim palac na super tipki i ostalo startam po pocetnom slovu... jos ako je neki titling windows manager, ma nema kraja uzitku i funkcionalnosti... super+-> sljedeci workspace, super+enter novi terminal...super+shift+3, prebaci prozor u workspace 3...
super+f otvara browseru u workspacu za net, super+m otvara moc u workspacu za mediu..
najs....
morat cu si jos koji monitor uzet, tada tiling windows manageri dolaze do svog punog potencijala
..pa jedan monitor za net, drugi za mediu, glavni za terminale... kako cu si kupti jos 3 monitora lol... al moram prvo graficku.
lijepo mi je sredjeivat desktop i compiz ali to sredim i ne diram vise, tek povremeno dodjem apdejtat.
najvise koristim linuxe gdje imam titling windows managere
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

Vec mi se 2h kompajlira Qt na gobo linuxu, nikako da zavrsi...
Pokusacam shvatit ovu distribuciju... nikad nista ludjeg u linux sustavu nisam vidio, stvarno su ga developeri ishakirali..
nevjerojatna distribucija...
/Programs/* -programi
/Settings/* -postavke
nema /etc, /bin, /lib ,...
iako koristi kernel patcheve da sakrije unix hier, nisam patchirao svoj kernel tako da ujedno imam i standardni hier i gobo hier pa mogu vidjeti u standardnom sta se desava i kako symlinka aplikacije i postavke.
Zanimljivo sto mozemo imati nekoliko verzija istog programa na taj nacin, /Programs/Gimp-.2 , /Programs/Gimp-3 i pokrenuti obe verzije programa u isto vrijeme...
izgleda tako jednostavna distribucija ali poprilicno teska za administriranje... sve je kontra u njoj. Vrlo edukativn sustav.

Inace gobo linux ima najbolji desktop kojeg sam u default distrama vidio.... awesome wm sa gnome integracijama, po defaultu floating ali tu je i tiling mod. Tako da je jos uvijek awesome wm ali ima gnome panel i gnome menu. I neke lude gobo postavke awesoma poput izmjene giff wallpapera ili sta su vec... animirane linije po wallperima. Nije jednostavno to sve raskopati da vidim sto koristi.
File manager nema po defaultu.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

dupin je napisao/la:Sad nešto drugo. Vidim da se pisalo (ponovno) o pilot projektu korištenja Linux distri u Ministarstvu branitelja. Bilo je priče da će to krenuti, pa je zapelo. Na linku vidim da je dokument iz 2015. Je li se što promijenilo? Koristi li se Xubuntu u ministarstvu ili je to i dalje puka želja?
Wow, totalno sam fulao ovo. I mene bi zanimalo jel ima išta oko toga, igustin vjerojatno najviše zna ali dajem glavu da ništa.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Moja tadašnja želja da odem u ministarstvo i napravim intervju sa nekim od odgovornih/zaduženih za to, sve je ostala na mojoj želji i mailu na kojeg mi nikad nisu odgovorili... verbalnim i poluslužbenim kanalima sam dobivao zamotane odgovore da nije sad vrijeme za to (intervju) jer su tada imali prečeg posla sa "šatorašima".

PS. Ako se dobro sjećam (a znate da imam problem sa pamćenjem :-D ) @SoulSimple je znao nešto o tome pa se javi ako još navraća na forum.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"