.. a što ćeš kad sam samodopadan
TOP TEMA: Linux Mint fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club
Koristi li netko 18.1 lts Serenu Cinnamon?
Već me duže vrijeme zekaju miševi na mintu, a kako je već pomalo star, najjednostavnija opcija je reinstal koji već duže odgađam. Naime, ne da mi se prolaziti svu silu početnih podešenja i kastomizacija. A vjera mi brani korištenje funkcionalno i vizualno neprilagođenog oesa svojoj osobnosti
.
Vezano za mišove. Isprobana su 3 drotles i 1 žični, te svaki zajebaje na svoj način.
Npr. kursor preleti na drugi kraj ekrana, singleclick protumači kao copy, postane neklikabilan, bla bla...
Nezgodno kod internet bankarstva, recimo. Kod rada sa važnijim datotekama i sl.
Ima li još tko mišjih problema?
Već me duže vrijeme zekaju miševi na mintu, a kako je već pomalo star, najjednostavnija opcija je reinstal koji već duže odgađam. Naime, ne da mi se prolaziti svu silu početnih podešenja i kastomizacija. A vjera mi brani korištenje funkcionalno i vizualno neprilagođenog oesa svojoj osobnosti
Vezano za mišove. Isprobana su 3 drotles i 1 žični, te svaki zajebaje na svoj način.
Npr. kursor preleti na drugi kraj ekrana, singleclick protumači kao copy, postane neklikabilan, bla bla...
Where there is a gui there's a way.
-
codegun
- Spol: M
- Kontakt:
ja koristim Serenu sa Cinnamon-om, neki dan sam update-o sa ver 18 na 18.1
jedino što me zbilja nikad nije zezalo na bilo kojoj distri je miš, pa tako i ovdje radi normalno.
jedino što me zbilja nikad nije zezalo na bilo kojoj distri je miš, pa tako i ovdje radi normalno.
Vjerojatno mi se s nekim apdejtom zbrčkalo. 
Četiri dana mi je na T420 i radi tako dobro (ono što ja koristim na OS-u) da me je podsjetila (Serena) na Ubuntu 8.04 i možda me nagovori da napišem recenziju 
I kod mene i kod zene napravljen update na 18.1 i sve je u redu ko i do sad..Fugu je napisao/la:Koristi li netko 18.1 lts Serenu Cinnamon?
Već me duže vrijeme zekaju miševi na mintu, a kako je već pomalo star, najjednostavnija opcija je reinstal koji već duže odgađam. Naime, ne da mi se prolaziti svu silu početnih podešenja i kastomizacija. A vjera mi brani korištenje funkcionalno i vizualno neprilagođenog oesa svojoj osobnosti.
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
To mi svemir poručuje da je vrijeme za apdejt 
Došao je i taj dan. Instalirao sam 18.1 Cinnamon.
Napredak je vidljiv u svim segmentima, jedino mi se čini da je stari Mint (17.nešto) bio mrvicu fluidniji, brži.
Mislim da ću malo smanjiti dubinu customizacije nove distre. Nit je vremena, nit previše volje i želje.
Glede prijespomenutih mišjih problema, oni su ostali
. Stvar sam popravio tako što sam konačno izbacio iz upotrebe stari dobri Logitech mediaplay miš, uključujići i njegov prijemnik
, koji je zapravo stvarao zbrku u radu miševa pod mintom ili možda cinnamonom (U KDE Suseu i windowsima nije bilo mišjih problema
.)
Napredak je vidljiv u svim segmentima, jedino mi se čini da je stari Mint (17.nešto) bio mrvicu fluidniji, brži.
Mislim da ću malo smanjiti dubinu customizacije nove distre. Nit je vremena, nit previše volje i želje.
Glede prijespomenutih mišjih problema, oni su ostali
Prva zapažanja nakon 3-4 dana.
Screenshot alat iz sedamnaestice koji je stiskom na printskrin gumb poslikao ekran i to dao do znanja kratkim laganim bljeskom ekrana, bez potrebe za odabirom mape ili potvrdom, zamjenili su onim zlom koje nakon stiska spomenutog printskrin gumba otvara dijalog prozor... bla bla.
Meni koji često printscreena je to veliko razočaranje i mogući dealbreaker.
Istražit ću da li je negdje dostupan stari program.
Najavljeni okomiti panel još čekaju mnoge prilagodbe. Očito oni koji su ga napravili ne koriste isti pa je ovaj omogućen reda radi.
Slijedeći nedostatak, vjerojato bug, je u podešenju veličine ikona u Nemu. Sa defaultne veličine se mogu smanjiti u 2 ili 3 koraka, ali pri povećanju skaču odmah i isključivo na maximum, bilo podešavanjem klizačem pri dnu bilo kroz padajući meni gore.
To je ono loše. Osatkom sam zapravo zadovoljan. Podosta je i poboljšanja i proširenja mogućnosti.
Potvrđujem sitnu zadršku pri otvaranju Nema u odnosu na mint 17.x.
Screenshot alat iz sedamnaestice koji je stiskom na printskrin gumb poslikao ekran i to dao do znanja kratkim laganim bljeskom ekrana, bez potrebe za odabirom mape ili potvrdom, zamjenili su onim zlom koje nakon stiska spomenutog printskrin gumba otvara dijalog prozor... bla bla.
Meni koji često printscreena je to veliko razočaranje i mogući dealbreaker.
Istražit ću da li je negdje dostupan stari program.
Najavljeni okomiti panel još čekaju mnoge prilagodbe. Očito oni koji su ga napravili ne koriste isti pa je ovaj omogućen reda radi.
Slijedeći nedostatak, vjerojato bug, je u podešenju veličine ikona u Nemu. Sa defaultne veličine se mogu smanjiti u 2 ili 3 koraka, ali pri povećanju skaču odmah i isključivo na maximum, bilo podešavanjem klizačem pri dnu bilo kroz padajući meni gore.
To je ono loše. Osatkom sam zapravo zadovoljan. Podosta je i poboljšanja i proširenja mogućnosti.
Potvrđujem sitnu zadršku pri otvaranju Nema u odnosu na mint 17.x.
- vision
- Spol: ♂
Tebi treba nešto ovako?Fugu je napisao/la:Screenshot alat iz sedamnaestice koji je stiskom na printskrin gumb poslikao ekran i to dao do znanja kratkim laganim bljeskom ekrana, bez potrebe za odabirom mape ili potvrdom, zamjenili su onim zlom koje nakon stiska spomenutog printskrin gumba otvara dijalog prozor... bla bla.![]()
![]()
![]()