ok, ajd samo pogledaj jos ono gore sto sam dodao za procesor na post koji si odgovorioGrof je napisao/la:Bez brige, ta opcija ti je već uključena u opcije sadašnjeg kernela. Jer ti inače ni ovaj kernel kojeg sada vrtiš ne bi radio na stroju...
naime, proces ide ovako. Prije konfiguriranja kernela, povučeš opcije iz postojećeg kernela.
To se radi u 8. koraku:Nakon podešavaš svoje opcije.Kod: Označi sve
cp /boot/config-`uname -r` .config && make oldconfig
Kako iskompajlirati svoj kernel (Ubuntu)
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kaiwan
- Spol: M
Re: Kako iskompajlirati svoj kernel (Ubuntu)
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
NIje mi jasno zašto radiš oldconfig tako kada se to radi sa , a još je bolje sa
Kod: Označi sve
make oldconfigKod: Označi sve
make xconfigEs gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Tu upišeš što želiš, nešto po čemu ćeš ti raspoznavati verziju koju si iskompajlirao. Možeš staviti core2duo, ako želiš, no ja ti savjetujem da dodaš i neki redni broj, jer ako češ kompajlirati nekoliko verzija na istu temu, dobro je da imaš kronološki zapis koja je to verzija po redu.I ovdje moram izmjenit 386 sa oznakom za core2duo ?
- kaiwan
aha...tu ja mogu stavit sta hocu...onda ok...ja sam mislio da mu moram zadat nesto u vezi procesora ... ok super ondaGrof je napisao/la:Tu upišeš što želiš, nešto po čemu ćeš ti raspoznavati verziju koju si iskompajlirao. Možeš staviti core2duo, ako želiš, no ja ti savjetujem da dodaš i neki redni broj, jer ako češ kompajlirati nekoliko verzija na istu temu, dobro je da imaš kronološki zapis koja je to verzija po redu.I ovdje moram izmjenit 386 sa oznakom za core2duo ?
Iskreno, tako sam našao na onoj temi na linku i držao sam se toga ko pijan plota jer je radilo uredno.shrike je napisao/la:NIje mi jasno zašto radiš oldconfig tako kada se to radi sa, a još je bolje saKod: Označi sve
make oldconfigKod: Označi sve
make xconfig
Samo mislim da make xconfig pokreće GUI konfiguraciju, ali ne povlači settingse iz postojećeg kernela. Treba prvo napraviti oldconfig
- kaiwan
super...sada me pita hrpu pitanja na koja ne znam sta da kazem, za sada kliknuo neka YES....
kaiwan je napisao/la: aha...tu ja mogu stavit sta hocu...onda ok...ja sam mislio da mu moram zadat nesto u vezi procesora ... ok super onda
Tip procesora mu možeš zadati za vrijeme konfiguriranja kernela.
- kaiwan
kako da znam sta da stavim YES a sta NO na hrpi pitanja koju imam sada?
- kaiwan
neka pitanja sam krivo odgovorio izgleda....dao mi je ovaj erroe kod kompiliranja:
Kod: Označi sve
kernel/irq/chip.c:263: error: redefinition of ‘default_shutdown’
kernel/irq/chip.c:252: error: previous definition of ‘default_shutdown’ was here
make[3]: *** [kernel/irq/chip.o] Error 1
make[2]: *** [kernel/irq] Error 2
make[1]: *** [kernel] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.24'
make: *** [debian/stamp-build-kernel] Error 2
root@miroslav-desktop:/usr/src/linux# clear
Na ono što ne znaš uvijek odgovori sa onim što ti on predlaže po Defaultu ili stavi YES (jer bolje da podrži nego da ne!)
A jesi točno izveo sve korake od 1 do 10. bez da je javio neku grešku?
A jesi točno izveo sve korake od 1 do 10. bez da je javio neku grešku?