Upoznajmo Linux serija članaka

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

madone
Spol: M

Re: Upoznajmo Linux serija članaka

Post Postao/la madone »

Ima jedan po meni veliki nedostatak korištenja mpd+klijenti a to je da pjesmu moraš prvo dodati u bazu da bi je svirao. Znači moraš koristiti još jedan player za situacije kad muzika nije u bazi ...
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

cp -r artist/album /path/to/musicdb/artist

ili ako imaš mpc radiš mpc update kaj je zapravo daleko jednostavnije.

da,al ti taj drugi player ne će dati istu kvalitetu reprodukcije.klient je zapravo player dok je mpd samo music server.sve je sa razlogom
Lutherus

vidiš dok recimo ja nemam ni jednu pjesmu u mpd_database folderu a i mpd.db file mi prazan.
mpd mi podešen da isključivo glazbu iz ~/music reproducira i da tretira isti direktorij kao svoju bazu.
a za klient koristim ncmpcpp
madone

Post Postao/la madone »

Donese ti neko muziku na usb stiku i nemreš je pustiti prije nego je kopiraš u Music folder ili dodaš putanju .... užas, pa ne budem putanje dodavao :) tak da moraš imati još jedan player jer ovaj ne može svirat pjesmu ako samo klikneš na nju ....
Lutherus

a dobro sad na sticku.nebudemo pretjerivali.
vidiš ja sve imam na desktopu i streamam na laptop i mobitel.sad razmišljam da isto napravim i za mplayer,odnosno da sve filmove pohranim isključivo na desktop pa dalje sam streamam.a isto se može i sa gotovo svim aplikacijama.ubiti dovoljno da imaš na laptopu X podignut podešen wireless i terminal.svemu pristupaš preko remote sesijije.skroz kul.
madone

Post Postao/la madone »

odin je napisao/la:a dobro sad na sticku.nebudemo pretjerivali.

:D
odin je napisao/la:vidiš ja sve imam na desktopu i streamam na laptop i mobitel.sad razmišljam da isto napravim i za mplayer,odnosno da sve filmove pohranim isključivo na desktop pa dalje sam streamam.a isto se može i sa gotovo svim aplikacijama.ubiti dovoljno da imaš na laptopu X podignut podešen wireless i terminal.svemu pristupaš preko remote sesijije.skroz kul.
to je kul :thumbs
Lutherus

to je geek kul.na taj način zapravo imaš laptop sa minimalnom instalacijom OS-a sa sve ukupno nekih 100 do 150 paketa.jednina negativa strana je da ovisiš o wireless pokrivenosti u gradu.pogotovo kad nisi doma,na poslu ili faxu
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Objavljen je novi nastavak odinovog Upoznajmo Linux serijala. Radnja je sve napetija a završetak se još ne zna. :o
Lutherus

Captain James Tiberius Kirk
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

:)
Odgovori