zole052 je napisao/la:
Sve u svemu tuzno, vec neko vrijeme razmisljam o selidbi... u Spanjolsku

Vidiš, stari moj i ovo je dio tg našeg kolektivnog sranja.
Nikada, nitko se nije istinski potrudio da bude bolje. Kad ze zasere - idemo van!
A vani se dobro živi! Zašto? Jer se vani dobr zna što je red i zakon.
Evo ti sitni primjer:
Voziš po gradu (ili autocestom) i radiš sranja u prometu. Nitko te ovdje neće zbog toga prijaviti policiji.
Zašto? Zato jer se bojiš da taj netko ko radi sranja po cesti ima pljucu ili položaj i to će se odmah okrenuti protiv tebe!
ajde vani radi sranja po cesti (npr. Njemačkoj) - tam te odmah prijavi vozač iza, i tamo nikome ne pada na pamet da za to koristi položaj, jer je i sam gotov.
I da, mi se znamo ponašati u uređenom društvu, ali kod ne odmah bacaju čikovi iz auta u vožnji. Opet kažem, napravi to vani!
Mi nemamo, NEMAMO društvenu odgovornost. Kod nas susjed ne voli i ne poštuje susjeda. Vani su stvari bitno drugačije.
Evo ti jedno prilično dobro
objašnjenje zašto je to tako.
BTW, ričao mi je kolega s posla koji ima jednog kolegu u Švici, oženjenog za švicarku. Neke noći išao je on i sinovi bacati neku šutu, negdje gdje se nesmije. to svoje sranje nije smio reći ni ženi, jer bi ga ona prva prijavila!
Možeš li to zamisliti - teško, stari - teško! I tako dugo dok je to strano i teško za shvatitit, dotada smo mi balkanci!