ostavka

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: ostavka

Post Postao/la zole052 »

nicky je napisao/la:
Grof je napisao/la:Moguće je da se on se mora maknuti jer mu je tako naređeno pod mogućim prijetnjama, koje su realno stvarno opasne.

Moguće je da se boji za svoj život. Moguće je da dolaze jako crne stvari na naplatu HR u kojima on ne želi sudjelovati, jer se opet boji za svoj život....
slažem se sa ovim.
Ma sa cime se slazes? Kakvim prijetnjama? Objasni malo...

... ahaaaaa, zato je on kupio onaj blindirani BMW a mi mislili da se samo razbacuje sa parama rofl
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

S. je duboko uvjeren da je radio za dobrobit Hrv. pa zašto bi se onda povukao?? Taj čovjek je preponosan na sebe i svoja djela, i sumljam da bi se povukao sam tak sa broda koji tone. Stoga ostaje jedino logično (po meni jedino logično) da je otišao pod pritiskom nekoga. HDZ-a? Sumljam, ipak su svi oni njegove marionete. Oporbe? Nisu oni tako moćni. Europe?? No way. Nekog tajnog miljea? E to već zvuči realnije.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Cuj moze biti svasta ali ima dosta vjerojatnjih stvari ko recimo bolest... i sta ja znam...

Mozda se jednostavno nama sprema neko veliko sranje i on ne zeli biti taj koji je uveo hrvatsku u njih...

Cito sam da u ugovoru zadnjem sa sindikatima ima stavka da ako BDP padne dva kvartala sa 5 ili vise posto ugovor otpada, seljaci koji traze 1,25 za psenicu a nude im max 0,75, pocela turisticka sezoa koja ce vjerojatno podbaciti (nadajmo se sto manje) nakon sezone zavrsavaju studentima ispiti pa im nemogu prijetiti da nece moci na ispite, MMF trazi (jucerasnja vijest) smanjenje placa u drzavnoj upravi a ako se dovedemo u situaciju da ovisimo o njima morati cemo to i napraviti... i jos bi se toga naslo ali ja neznam...

I sada zamisli da se do sve desi do kraja 9 mj i da se akumulira nezadovoljstvo pa dignuti ce bunu narod... svi bi oni htjeli dio kolaca, a kolaca vise nema ali narod to ne razumije... trebali su dignuti bunu u proslom mandatu HDZa sto smo imali gospodarski rast nekih 4% umjesto desetak ko kina a mogli smo mi i vise samo sto oni nisu radili nista nego se sve dobro desilo inercijom zbog trenutacnog stanja u europi i svijetu a mi mislili kako HDZ radi nesto dobro...

I sada se jedno pitanje spontano radja, jel tako glup narod zasluzuje nesto bolje?

Sve u svemu tuzno, vec neko vrijeme razmisljam o selidbi... u Spanjolsku slika
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Markec

Post Postao/la Markec »

zole052 je napisao/la:
Sve u svemu tuzno, vec neko vrijeme razmisljam o selidbi... u Spanjolsku slika
Zašt ne u Finsku :D proizvode Nokiu, Nokia je kupila i otvorila QT, Linus Torwalds je finac tako da je i linux na neki način Finski proizvod :D i još nemojmo zaboraviti da imaju zgodna imena :)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zole052 je napisao/la: Sve u svemu tuzno, vec neko vrijeme razmisljam o selidbi... u Spanjolsku slika
Vidiš, stari moj i ovo je dio tg našeg kolektivnog sranja.

Nikada, nitko se nije istinski potrudio da bude bolje. Kad ze zasere - idemo van!

A vani se dobro živi! Zašto? Jer se vani dobr zna što je red i zakon.

Evo ti sitni primjer:

Voziš po gradu (ili autocestom) i radiš sranja u prometu. Nitko te ovdje neće zbog toga prijaviti policiji.

Zašto? Zato jer se bojiš da taj netko ko radi sranja po cesti ima pljucu ili položaj i to će se odmah okrenuti protiv tebe!

ajde vani radi sranja po cesti (npr. Njemačkoj) - tam te odmah prijavi vozač iza, i tamo nikome ne pada na pamet da za to koristi položaj, jer je i sam gotov.

I da, mi se znamo ponašati u uređenom društvu, ali kod ne odmah bacaju čikovi iz auta u vožnji. Opet kažem, napravi to vani!

Mi nemamo, NEMAMO društvenu odgovornost. Kod nas susjed ne voli i ne poštuje susjeda. Vani su stvari bitno drugačije.

Evo ti jedno prilično dobro objašnjenje zašto je to tako.

BTW, ričao mi je kolega s posla koji ima jednog kolegu u Švici, oženjenog za švicarku. Neke noći išao je on i sinovi bacati neku šutu, negdje gdje se nesmije. to svoje sranje nije smio reći ni ženi, jer bi ga ona prva prijavila!

Možeš li to zamisliti - teško, stari - teško! I tako dugo dok je to strano i teško za shvatitit, dotada smo mi balkanci!
x_sport

Post Postao/la x_sport »

Ma problem je u tom po meni, što je i taj gospodarski rast lažiran. Neki dan u novinama su iz EU optužili da lažiraju statističke podatke koje Vlada podnosi narodu,vezano uz BDP, kupovnu moć i slično....Mislim.....
Dobro kaže Grof mi smo drzava koja zaslužuje takvo nešto, da nas preuzmu i kontroliraju...Puno ljudi znam koji su u vrijeme izbora govorili "ma ne možemo ništa promijeniti, ne idem glasat i slično...". Pa tvoje građansko prvao je da ODLUČIŠ kome ćeš dati glas, a ne da kažeš ma ne treba meni ta zajebancija. I onda dobiješ Keruma za gradonačelnika, i onda opet plaču ljudi, "ajme pa kud baš on, nemogu vjerovat"...Koliko smo tromi i inertni,bolje nam i ne treba.

Smijeh bi bio da se kandidira za predsjednika republike nakon svega, i da ga izaberu.
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

x_sport je napisao/la: ...
Smijeh bi bio da se kandidira za predsjednika republike nakon svega, i da ga izaberu.
S. ne vjerujem ni kad darove nosi, tj nebi me čudilo da je ovo igra da se kandidira za predsjednika.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Tux Slave je napisao/la: Mi nismo u banani, mi smo u plantaži banana!
Da bar jesmo, banane suj vrlo zdrave i hranjive i volio bih živjeti u banani ;)

Mi smo u dreku do grla! To smo mi....
zole052

Post Postao/la zole052 »

Grofe imas pravo... problem je sto mi hrvati ne vjerujemo u sustav koji da se razumijemo je trul tako da nema ni smisla puno vjerovati.

A sto se tice Spanjolske, pa ljudi moji jeste li kada bili u finskoj, ja nisam ali sto je sjevernije to su ljudi zatvoreniji i otudjeniji (iskustvo iz njemacke i svicarske i norveske). Totalno drugi mentalitet, ja se ne bi mogao naviknuti. Istrijan sam a prakticki sam pola zivota proveo u Splitu tako da sam u dusi juznjak, nikada se ne bi naviko na onaj sjevernjacki mentalitet. Ona izreka "sto juznije to tuznije" vrijedi samo u materijalnom smislu a za sve ostalo vrijedi obrnuto "sto juznije to veselije" :thumbs
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

nicky je napisao/la:Nekog tajnog miljea? E to već zvuči realnije.
Ima i u tome sigurno nešto, odmah mi na pamet pada uhićenje Petrača i njegove JAVNE prijetnje hrvatskom ministru! Jedan veliki mafijaš na javnoj televiziji Sanaderu poruči da je "potpisao svoje političko samubojstvo"!? Dragi bog zna što se sve nalazi iza ovoga i tko je umješan. Mi ostali možda nećemo nikada niti saznati.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori