Da se mene pita, napravio bih mapu unutar, recimo, ~/.config mape naziva tipa vlc-conf i unutra držao što god mi treba. Sumnjam da itko gleda dot mape u $HOME ako ne treba urediti štogod. Simple as that.rudar je napisao/la:Držimo se teme, ako ima još neki koristan prijedlog, tim bolje!
GNU/Linux na kruhu sa sedam kora
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: GNU/Linux na kruhu sa sedam kora
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- vision
- Spol: ♂
Dovoljno otvoriti meni i pogledati: Recent Files.
Ili da se ne muči u pretragu unese ... i šah mat.
To nije rješenje.
To nije rješenje.
- Abzeenth
- Site Admin
A zapravo ne znamo što oni "traže" i koliko dugo se bave laptopom kad ga zahtijevaju na uvid, niti koje i kakve alate koriste za tu "pretragu".
Možda bi dobra ideja bila koristiti TrueCrypt (ili neku alternativu tipa Vera Crypt budući da se on više ne razvija) i napraviti enkriptiranu skrivenu particiju?
Tu ima nekih općenitih savjeta, ali i zanimljivih informacija o zakonskim aspektima takvih pretraga:
https://www.eff.org/wp/defending-privac ... al-devices
http://www.cnet.com/news/security-guide ... ur-laptop/
Možda će linkovi biti korisni shrikeu za pisanje članka.
Možda bi dobra ideja bila koristiti TrueCrypt (ili neku alternativu tipa Vera Crypt budući da se on više ne razvija) i napraviti enkriptiranu skrivenu particiju?
Tu ima nekih općenitih savjeta, ali i zanimljivih informacija o zakonskim aspektima takvih pretraga:
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Hm, da.. kod mene su disejblani recent filesovivision je napisao/la:Dovoljno otvoriti meni i pogledati: Recent Files.
To nije rješenje.
Također, sumnjam da će tamo neki carinik ukucat u pretragu xxx, boobs, ass, indacrack...
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
U video prilogu iz prethodnog posta radi se upravo to - napravi se image (formatiraš ga u format po izboru) koji se enkriptira i pokreće se mountanjem kao nekakav vanjski disk ili dodatna particija a genijalna stvar je što se može i npr. pohraniti na usb stick. U forkove truecrypta baš nemam povjerenja...Abzeenth je napisao/la:A zapravo ne znamo što oni "traže" i koliko dugo se bave laptopom kad ga zahtijevaju na uvid, niti koje i kakve alate koriste za tu "pretragu".
- Abzeenth
- Site Admin
Aha, onda se ispričavam na duplom prijedlogutrzalica je napisao/la:
U video prilogu iz prethodnog posta radi se upravo to - napravi se image (formatiraš ga u format po izboru) koji se enkriptira i pokreće se mountanjem kao nekakav vanjski disk ili dodatna particija a genijalna stvar je što se može i npr. pohraniti na usb stick. U forkove truecrypta baš nemam povjerenja...
Ma ne moraš se ispričavati Abz!Abzeenth je napisao/la:Aha, onda se ispričavam na duplom prijedlogutrzalica je napisao/la:
U video prilogu iz prethodnog posta radi se upravo to - napravi se image (formatiraš ga u format po izboru) koji se enkriptira i pokreće se mountanjem kao nekakav vanjski disk ili dodatna particija a genijalna stvar je što se može i npr. pohraniti na usb stick. U forkove truecrypta baš nemam povjerenja...nisam gledala video pa nisam znala da je ista stvar već spomenuta na temi.
Dragi ljudi, vi ste svi naprosto sjajni!
Na tragu ovog iskustva, idući bih put mogao pitati nešto što mene samoga zanima, umjesto što prenosim tuđa iskustva i veće ili manje neprilike.
Svojim ste konkretnim prijedlozima jednostavno 'pojeli' onu moju početnu pričicu. Zahvaljujući vašim odgovorima i savjetima, stvar se razvila u ozbiljnu temu o zaštiti i skrivanju podataka na GNU/Linuxu. S obzirom na to, početni poetski naslov postaje preuzak, a vaši postovi zaslužuju mjesto u rubrici Savjeti i trikovi. Ako administratori žele intervenirati u tom pravcu, nemam ništa protiv, dapače.
Svojim ste konkretnim prijedlozima jednostavno 'pojeli' onu moju početnu pričicu. Zahvaljujući vašim odgovorima i savjetima, stvar se razvila u ozbiljnu temu o zaštiti i skrivanju podataka na GNU/Linuxu. S obzirom na to, početni poetski naslov postaje preuzak, a vaši postovi zaslužuju mjesto u rubrici Savjeti i trikovi. Ako administratori žele intervenirati u tom pravcu, nemam ništa protiv, dapače.