Pa nigdje nisam rekao da će GNU/Linux ostati gdje i sad... on će se neprekidno razvijati i to sve brže i brže. Gdje će biti nakon par godina to nitko ne može znati, no ja sam samo htio argumentirati da ga MS sa svojim Windowsima i modelom razvoja ne može pratiti. Na serverskoj, mobilnoj i "embedded" domeni Windows sve teže hvata korak. Na "desktop" GNU/Linux još lovi Windowse, ali pitanje je samo trenutka (predviđam unutar sljedećih par godina) gdje će se vodstvo promijeniti i Windowsi će se zauvijek ostati gledati u leđa slobodnoj konkurenciji. U tom pogledu reklo bi se da je sudbina vlasničkog OS-a neizbježna.zlatkoA je napisao/la:Frendi ..
Hvala na opširnoj opservacija gdje-kako-zašto ...itd..
Ajde recimo da se mogu složit sa tobom u nekih cirka 50% ali ono otalo hmm je samo tvoje
mišljenje i nebih se dao okladit da je to baš tako ili si ti vidovit ili sam ja kompletno neupućen.
Dakle prema tvojoj prezentaciji Linux će ostati ovdje gdje je i sad
i ta tvoja paradigma da je takav rođen ---hey to ipak zvuči prepotentno zar ne ...
Ne bih se htio kladiti ali mislim da 20-tak iskusnih developera mogu napraviti operativni sustav
koji bi bio ono što sam ja rekao, i ne srike ja ne čekam da linux bude kao Windows
Možeš to nazvati predviđanjem, ali na temelju postojećih podataka i tendencija može se takva budućnost ekstrapolirati. Naravno, uvijek je moguć neki preokret, npr. da MS patentima i drugim podlim sredstvima uspori ili zaustavi takav epilog.
Što se tiče 20 programera i razvoja OS-a od nule... vrlo, vrlo teško. Možda za točno određeni hardver i sa točno određenu funkcionalnost, ali generalni OS, za raznolik hardver - nema šanse. Barem ne u nekom razumnom vremenu od recimo 5-10 godina