instaliro bih si linux pa mi treba pomoć
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: instaliro bih si linux pa mi treba pomoć
ok, hvala na info 
Nema na cemu. 
EDIT:
to mu je jedna od mana
EDIT:
to mu je jedna od mana
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
znači max onda da si niti nepokušavam instalirati pokraj windows 7
Instaliraj, dobar je on. To sto nema opciju da odmah pokrenes install je mana ako moras instalirat na puno kompova. da te ne zamaram. Instaliraj.dajac59 je napisao/la:znači max onda da si niti nepokušavam instalirati pokraj windows 7
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
dajac59 je napisao/la:znači max onda da si niti nepokušavam instalirati pokraj windows 7
To je bio ozbiljni dio, sad malo manje ozbiljan .. odlučio si za Mint, ok, podatke si pospremio i sad lijepo kreni s instalacijom, kad te pita kako želiš instalirati odaberi "uz Win7" (jedino tu možeš pogrešiti ako odabereš nešto drugo) i na slijedećoj stranici instalacijskog dialoga ćeš imati mogućnost odabrati koliku particiju želiš za Linux (to se određuje povlačenjem kliznog gumba lijevo/desno, lijevo je prostor za Win, desno za linux) i kad si odvojiš jedno 20-30 GB prostora (s desne strane) nastavi pratiti upute i 10-15 min THE END instalacija, restart, medij (USB) van i strelicama gore dolje (kad se pokaže izbornik) biraš koji OS želiš.
Kasnije kad poželiš isprobati neku drugu distru na HDD-u već imaš stvorenu particiju od 20-30 GB pa znaš kamo ćeš s Linuxom
NAPOMENA: Kad nakon instalacije Linuxa na gore opisani način prvi put pokreneš Win. on će ti prijaviti da je došlo do promjene u veličini particije namijenjene za njega pa ga pusti minutu-dvije da odradi što mora odraditi i to je to.
Zadnja izmjena: bertone, dana/u 25 ožu 2013, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
Hvala šefeSuko je napisao/la:
.. hvala i tebi Luth
hvala gosp.bertoni
- Medojedni jazavac
- Spol: M
- Kontakt:
Don Bertoni.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Ma ništa, drugi su ti zadnjih dan dva pomogli puno više, sad lijepo pripremi instalacijski medij, skuhaj kavu ili čaj, iskljući se od vanjskog svijeta na pola sata i čujemo se kad nakucaš dojmove nakon instalacijedajac59 je napisao/la:hvala gosp.bertoni