Nosonja
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Nosonja

zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
drone je napisao/la:Probaj najprije samoa tek poslije toga upgrade.Kod: Označi sve
pacman -S pacman

šta reć krenulo sa svih strana a he**** ti si stari Archer ovo je moj prvi susret
zole052 je napisao/la
- drone
- Moderator
Ma neki dan meni slično bilo 
Inače, mislim da je Lutherus u pravu kad kaže da su postali šlampavi. Ali ok, ovo je Nosonja, pa kao korisnik ne možeš biti siguran tko je kriv (u ovom slučaju Arch).
Inače, mislim da je Lutherus u pravu kad kaže da su postali šlampavi. Ali ok, ovo je Nosonja, pa kao korisnik ne možeš biti siguran tko je kriv (u ovom slučaju Arch).
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
I domi, kako ti se svidja Nosonja?
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Pa trebao bi ga malo više koristiti i naviknuti se na sasvim drugačije instalacije e da flash ne radi a instalirao sam ga preko pacmana,pa tako dosta brz vidjet ćemomax360se je napisao/la:I domi, kako ti se svidja Nosonja?
zole052 je napisao/la
Prije je PacmanXG koristio xdg-su za autorizaciju. Kasnije je to promjenjeno ali ova provjera nije bila izbačena. Kroz update je ovo riješeno.domi je napisao/la:
Kako si radio update? Preko Yapana ili?
Nosonja - distribucija za početnike, bazirana na Arch Linuxu.
Preko terminala sa naredbama iz Yapana.
zole052 je napisao/la
- retsam
- Spol: M
@domi ne znam za nosonju, ali odeš u man pacman i upoznaš se sa širim spektrom mogućnosti pacmana, inače
update: pacman -Syy
upgrade: pacman -Syu
brsanje: pacman -Rscn
Instalacija: pacman -S
IMHO pacmanXG i yapan samo smetaju, update je najbolje vršiti ručno preko terminala i jednom na dan pogledati ima li updateova.
update: pacman -Syy
upgrade: pacman -Syu
brsanje: pacman -Rscn
Instalacija: pacman -S
IMHO pacmanXG i yapan samo smetaju, update je najbolje vršiti ručno preko terminala i jednom na dan pogledati ima li updateova.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Naredba
je ispravljala vrije samo dok sam bio prijavljen.nakon restarta opert se vrijeme ( samo na računalu) vratilo unazad.Malo sam čačkao i na kraju u rc.conf pod
HARDWARECLOCK="UTC"
i sada je sve O.K.
Kod: Označi sve
ntpdate pool.ntp.orgHARDWARECLOCK="UTC"
i sada je sve O.K.
Nema veće religije od istine!
Nosonja je napravljen da korisnik ne mora preko terminala instalirati aplikacije i raditi update, medjutim dosto je do odredjenih izmjena od kad je izdan ISO i prvi put se mora napraviti update preko terminala. Ako hocete da vam odmah radi preko yapana onda cete morati sacekati novi ISO.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.