TOP TEMA: Debian fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Staromodan
Re: Debian fan club
Namučio sam se, ali uspio sam sjebati debian, što je dovelo do beskonačne petlje pogrešaka (obrisao sam desktop iz desktopa, pa se os vratio u konzolu, pa iz konzole nastavio na login kojeg više nema, napisao grešku, pa se vratio u konzolu i tako beskonačno).
U međuvremenu sam probao još par distribucija, ali i dalje mi se debian najviše sviđa.
Malo sam se opet zajebavao dok nisam skužio (sjetio se) kako trebam instalirati javu i flash, ali sad funkcionira (trebalo je dodati wheezy za javu, pa maknuti kad se instalira flash).
Neobična zanimljivost: kad sam obrisao lxde (i programe) , pa instalirao kde (s programima), pa obrisao ga zajedno s njegovim programima i ponovno snimio lxde, sve je zapamtio kako sam šta namjestio.
Tempo, jesi uspio?
U međuvremenu sam probao još par distribucija, ali i dalje mi se debian najviše sviđa.
Malo sam se opet zajebavao dok nisam skužio (sjetio se) kako trebam instalirati javu i flash, ali sad funkcionira (trebalo je dodati wheezy za javu, pa maknuti kad se instalira flash).
Neobična zanimljivost: kad sam obrisao lxde (i programe) , pa instalirao kde (s programima), pa obrisao ga zajedno s njegovim programima i ponovno snimio lxde, sve je zapamtio kako sam šta namjestio.
Tempo, jesi uspio?
jučer nisam imao vremena (inače ga jako malo imam u zadnje vrijeme), ali evo me sada tu na par minutamadone je napisao/la:Prvo moraš doadti non-free repozitorij u datoteku /etc/apt/sources.list. Jer ti se driveri nalaze u non-free repozitoriju. Onda trebaš osvježiti popis novih paketa iz repozitorija. I na kraju instalacija drivera i provjera wifi-a.
Šta ti konkretno nije jasno ?
nije mi jasan baš ovaj prvi korak! Kako da dodam ovaj non-free ? jel može netko objasniti? dal trebam to radit ko superadmin? dal trebam ući u tu putanju /etc....? molim vas samo mi neka netko napiše kako da sredim ovaj prvi korak (može točno step by step što da ukucam u konzolu)
otvori terminal i kucaj
i lupaš Enter, unosiš šifru, ti je ne vidiš, ali samo je unesi i klepni Enter
a kraj svake linije dodaš non-free, Ctrl+X za sejvanje
opet tipkaš:
i onda dalje po uputstvu
Kod: Označi sve
sui lupaš Enter, unosiš šifru, ti je ne vidiš, ali samo je unesi i klepni Enter
nano /etc/apt/sources.listopet tipkaš:
apt-get updateRe: Debian fan club
znači sa ovom naredbom nano..... uđem u tu source listu i što sad da radim? kamo da dodam ovaj non-free??Shicy je napisao/la:otvori terminal i kucajKod: Označi sve
su
i lupaš Enter, unosiš šifru, ti je ne vidiš, ali samo je unesi i klepni Entera kraj svake linije dodaš non-free, Ctrl+X za sejvanjeKod: Označi sve
nano /etc/apt/sources.list
opet tipkaš:i onda dalje po uputstvuKod: Označi sve
apt-get update
nano /etc/apt/sources.list znači ovo "nanom (programom) otvori fajl (sources.list) koji se nalazi na lokaciji /etc/apt/sources.list"
i onda samo na kraju svake linije dopiši
i onda samo na kraju svake linije dopiši
non-freeRe: Debian fan club
da, pa taj korak sam napravil i prije, samo me sad zanima kamo da točno dopišem taj non-free? na kraj kojih linija?Shicy je napisao/la:nano /etc/apt/sources.list znači ovo "nanom (programom) otvori fajl (sources.list) koji se nalazi na lokaciji /etc/apt/sources.list"
i onda samo na kraju svake linije dopišiKod: Označi sve
non-free
pa na kraj svake od linija u fajlu /etc/apt/sources.list
di bi ti to pisa???
daklem, dođeš kursorom do kraja svake linije u gorespomenutom fajlu, stisneš space da se ne pomiješaju riječi, i napišeš bokte
i onda sa Ctrl+X sejvaš i apt-get update za updateat repozitorije...
di bi ti to pisa???
daklem, dođeš kursorom do kraja svake linije u gorespomenutom fajlu, stisneš space da se ne pomiješaju riječi, i napišeš
non-freei onda sa Ctrl+X sejvaš i apt-get update za updateat repozitorije...
eto vidis shicy da ti ja nisam najgori 
nisam siguran što se točno događa ali izbacalo mi hrpu nekih erora i traži me instalacijski cd i tako nešto... nemam sad više vremena, tako da ću sutra nastaviti... mislim da ovaj korak di treba dodat na kraj linija non-free nije ok, tj nešto sa njim nije u redu...
nadam se da ću sutra naći više vremena pa da to sredim
nadam se da ću sutra naći više vremena pa da to sredim
Mozda si maknuo hash sa CD repoa
sam pasteaj svoj sources.list ovdje
sam pasteaj svoj sources.list ovdje
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.