ostavka

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: ostavka

Post Postao/la shrike »

Hm, eto, moram priznat da inspekcija predsjednički hkandidata izleda ovako:
Na upit u HDZ sjedištu oko toga da li je moguće dobiti mail Andrije Hebranga da mu se postavi par pitanja vezano za njegove planove, odgovor je bio dosta bahat i arogantan i krajnje su bili neljubazni. Nema maila.
Na drugu stranu, SDP mi je dao mail od Ive Josipovića koji je obećao osobno odgovoriti svima koji mu pošalju mail.
U IDS-u su rekli slično. E sad, osobono sumnjam da itko u ovoj državi (lijevi,desni, gore,dolje) može napraviti ikakvu razliku, ali ova bahatost HDZ-a je jednostavno nepodnošljiva.
Koliko sam vidio da u ovoj državi nema reakcije na išta dok god krv ne počne curit (recimo sa vlakom), pa izgleda da se niti politika neće promijeniti dok ne procuri krv u vladi. Pitam se samo da li će to biti zbog nesreće ili zbog atentata. Ako je ovo drugo, onda nam ni ne treba država. Odma abdicirat državu hrvatsku i pitati mađare ili austrijance da li bi se mogli njima pripojti pod njihovu krunu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

Da, u pravu si sa izjavom o bahatosti HDZ-a. Lako bi bilo da su samo bahati. New York Times ih proglašava mafijom.
Glede pripojenja, u krivu si. Neka nama naše dične Domovine Hrvatske, ali triba prominiti državu. Ova ne valja. Prvo, treba poštena vlast, drugo humaniji odnosi kao u socijalizmu, treće decentralizacija. Nije mi jasno koji k... oni u Zg oće nameteti da Dalmacija živi po njihovom. Mi smo oduvik cjelina za sebe i živiti ćemo kako mi oćemo, ako Bog da ( inače ne virujen u Boga na način kako ga prikazuju razne religije. )
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Kritični ti je problem u tome da je ista ekipa koja je vladala u komunizmu sada vlada ovoj kvazi demokraciji. Treba ti kompletna promjena infrastrukture, i nitko stariji od 30 nesmije u vladu. Što se tiče dalmacije, vi ste dio hrvatske i pokoravat će te se vladi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

shrike je napisao/la: Što se tiče dalmacije, vi ste dio hrvatske i pokoravat će te se vladi.
Misliš?! Živi bili pa vidili. Očito nikad nisi sreja Dalmatinca. A glede ZG-a, mi smo uvik kroz svoju povijest bili vezani uz Hercegovinu. Ko šta Hercegovina ne može bez Dalmacije, tako ni mi nemožemo bez njih.
shrike je napisao/la: pokoravat će te se
Kad si vidija Dalmatinca da se pokorava???
Samo bi te posjetija na Bitku na Sutjesci. Dolazu Titu kuriri iz jedinica s vijestima sa bojišnice. Među njima kurir 8. Dalatinske udarne brigade i kaže: Druže stari, izgubili smo 2/3 ljudi, ali računajte na nas ko da smo u punom sastavu.

Glede spominjanja krvi par postova poviše, vrlo je izgledna. Narodu je pun kufer. Ovo me podsjeća na stanje u Kraljevini Jugoslaviji prid II svj. rat.

Iz svih pouzdanih izvora dolaze vijesti da panduri (koje smatram HDZ-ovim servisom represije i zastrašivanja) vježbaju blisku borbu, gađanje gumenim mecima i umrtvljavanje elektrošokerima.
Neki je pandur iz ZG-a to demantira, al ja mu ne virujen.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ništa, onda odi u Hercegovinu. Ovo je država Hrvatska, ne Jugoslavija. Pogladaš li definiciju države Hrvatske u ustavu, vidjet češ da na vlasti nije Partija niti je ovo neki nacistički režim. I da, vi se pokoravate. Upravo sada i upravo ovdje. Ova država ne treba da se mlatimo još oko toga koji dio države bi se trebale imati autonomiju, a koje ne. Vidim da ti zapravo nemaš interese ove zemlje u nekom planu, već samo svoje. Ah, imamo što i zaslužujemo. Nije ni čudo da je Sanader takava kakav je, ipak je odzdo.
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

To je tvoje viđenje, a ne moje. Moja najdraža prijateljica je Hercegovka. Smeta li ti?
Pokaži mi pokorenog Dalmatinca!! Upri prston u njega. Sinko u više mista se ulice zovu po mojoj rodbini koji su dali život u Partizanima. Pokaži mi kako se to mi pokoravamo upravo sada i upravo tu kod tebe!!
A Sanadera smo se svi odrekli. On je HDZ-ovac!!
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

Gigolo je napisao/la:To je tvoje viđenje, a ne moje. Moja najdraža prijateljica je Hercegovka. Smeta li ti?
Pokaži mi pokorenog Dalmatinca!! Upri prston u njega. Sinko u više mista se ulice zovu po mojoj rodbini koji su dali život u Partizanima. Pokaži mi kako se to mi pokoravamo upravo sada i upravo tu kod tebe!!
Ti bas odskaces na ovom forumu, po svakom pogledu... nemislim nista lose, svatko ima svoje misljenje i to je u redu. Nema gore stvari kada covjek nema svoje smisljenje nego samo slusa nekoga "gore" i govori ono sto je on reko...
Gigolo je napisao/la:A Sanadera smo se svi odrekli. On je HDZ-ovac!!
Koja stranka je dobila najvise glasova na zadnjim lokalnim izborima u: zadarskoj zupaniji, sibensko kninskoj, splitsko dalmatinskoj i dubrovacko neretvanskoj zupaniji? Jel postoji jenda dalmatinska zupanija u kojoj nije dobio hdz najveci broj glasova ako izuzmemo vece gradove pojedinacno. Ocito je da se dalmatinci nisu bas odrekli hdz-a... ali ja je ipak volim i upravo gustam u dalmaciji ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

zole052 je napisao/la:
Gigolo je napisao/la:A Sanadera smo se svi odrekli. On je HDZ-ovac!!
Koja stranka je dobila najvise glasova na zadnjim lokalnim izborima u: zadarskoj zupaniji, sibensko kninskoj, splitsko dalmatinskoj i dubrovacko neretvanskoj zupaniji? Jel postoji jenda dalmatinska zupanija u kojoj nije dobio hdz najveci broj glasova ako izuzmemo vece gradove pojedinacno. Ocito je da se dalmatinci nisu bas odrekli hdz-a... ali ja je ipak volim i upravo gustam u dalmaciji ;)
da, ocemu ti davore pricas, pa dole sve hadezeovci, lika i dalmacija, to je opce poznto. juzni jadran i srednji hdz, sjeverni (najrazvijeniji) sdp.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Meni se čini da Davor živi u paralelnoj dimenziji. U dimenziji gdej se još borimo protiv srba, i gdje se još borimo protiv nekih fašista. U dimenziji koja postoji samo u dvatrenutka u vremenu, 1943 i 1991. Ironija je ta, da vaćina tih antifašista nije nimalo bolja od fašista protiv kojih se bori. Svaka akcija koja vodi prema uništenju Neprijatelja, je obično mnogo gora od onoga što je neprijatelj ikada učinio. Sjetimo se toga idući put kad skandiramo na Thomsponove pjesme, kada uzvikujemo sve te parole koje segregiraju i pozivaju na ovo ili ono čišćenje. Zapamtimo to da onog trenutka kada se počnemo identificirat sa jednom strankom, jednom religijom, jednom ideologijom, tada prestajemo razmišljat i postajemo gramfonske ploče marketinškog odjela Odabrane Nam Strane.
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:Meni se čini da Davor živi u paralelnoj dimenziji. U dimenziji gdej se još borimo protiv srba, i gdje se još borimo protiv nekih fašista. U dimenziji koja postoji samo u dvatrenutka u vremenu, 1943 i 1991. Ironija je ta, da vaćina tih antifašista nije nimalo bolja od fašista protiv kojih se bori. Svaka akcija koja vodi prema uništenju Neprijatelja, je obično mnogo gora od onoga što je neprijatelj ikada učinio. Sjetimo se toga idući put kad skandiramo na Thomsponove pjesme, kada uzvikujemo sve te parole koje segregiraju i pozivaju na ovo ili ono čišćenje. Zapamtimo to da onog trenutka kada se počnemo identificirat sa jednom strankom, jednom religijom, jednom ideologijom, tada prestajemo razmišljat i postajemo gramfonske ploče marketinškog odjela Odabrane Nam Strane.
spametan :thumbs
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori