[INFO 2012] Tekstovi u promotivnom materijalu INFO 2012
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: [INFO 2012] Tekstovi u promotivnom materijalu INFO 2012
Ja ne bih rekao da su to okovi. Nitko te silom ne veže. Više ima veze sa cijenom koštanja OS-a. Ovo mi nekako ružno djeluje "okovi". Znači: ne košta ništa i ne moramo kupovati ni krasti da bih imali OS. Po meni najveća prednost je to što Linux potiče na učenje i one koji nisu u toj struci (i koji nisu više u đačkom dobu).
I ne samo učenje i proučavanje Linuxa i raznih distribucija i programa. Mene osobno je Linux motivirao da učim i proučavam puno toga nevezanog za računala. Čak sam se počeo baviti i nekim stvarima koje nemaju veze s mojom strukom. Ali dobro, ovo je moje iskustvo.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Vlado moj, baš zato jer je tvoje iskustvo, mislim da bi trebao na panel onaj tvoj tekst "Na tragu pedesetih..." Ako možeš ti, mogu onda i ja koji sam upola mlađi, a mogu onda bogami i klinci koji tek sjedaju za računalo. Ja sam svog najstarijeg nećaka baš neki dan posjeo za SuperTuxKart, pa me cijeli božji vikend ispitivao "A, ujo, kad će opet pingvin?"Vl@do je napisao/la:Ja ne bih rekao da su to okovi. Nitko te silom ne veže. Više ima veze sa cijenom koštanja OS-a. Ovo mi nekako ružno djeluje "okovi". Znači: ne košta ništa i ne moramo kupovati ni krasti da bih imali OS. Po meni najveća prednost je to što Linux potiče na učenje i one koji nisu u toj struci (i koji nisu više u đačkom dobu).I ne samo učenje i proučavanje Linuxa i raznih distribucija i programa. Mene osobno je Linux motivirao da učim i proučavam puno toga nevezanog za računala. Čak sam se počeo baviti i nekim stvarima koje nemaju veze s mojom strukom. Ali dobro, ovo je moje iskustvo.
E to ti je psihološki pristup
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
Jel će to na Velesajmu biti Info ili sajam erotskih pomagala?Cooleech je napisao/la:
Mogla bi se dobro iskoristit ova ili slična fotka
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Tuxxx
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
- Orangina
- Kontakt:
Evo da se i ja osvrnem na ovaj topic, vidim da se prihvatila ideja o nagradi za info materijal, super
Tekst bi trebao biti sto jednostavniji i razumljiviji krajnjem korisniku, znaci ne koristiti neke neuobicajene rijeci, jer ipak zelimo predstaviti i pribliziti Linux obicnim, jednostavnim ljudima. Takodjer treba obratiti paznju na nacin obracanja putem flyera. Po mom misljenju trebalo bi se obracati direktno osobi kao jednini a ne mnozini. Znaci rabiti zamjenicu kao sto je TI a ne VI ili SVI jer se VI moze odnositi i na grupu, a SVI (grupa) se odnosi da to nije nesto posebno, jer "ako mogu svi, po cemu bi to mene zanimalo, kad su mi Windowsi vec dobri, nek to koristi ko mora ili ko oce".
Zasto jednini, a ne mnozini? Ljudi se vole osjecati posebno, i vole kad im se poklanja paznja, daju pokloni pa se na ovaj nacin moze doprijeti do njih i staviti im "bubu u uho" da se zapitaju: "Hej pa oni meni nude da im se prikljucim,nude mi stvari besplatno, ovdje JA vrijedim nesto, idem pogledati". Ovo govorim cisto radi odaziva ljudi da posjete nas prostor, jer osim sadrzaja, bitan je i marketing tj. nacin na koji predstavljamo "proizvod" koji nudimo.
Pozeljno je iskorisiti pokoji usklicnik jer necete vjerovati koliko taj usklicnik mjenja izgled recenice, pogotovo u marketinskim svrhama.
Treba i naglasiti glavne osobine Linuxa drugacijim fontom, mozda boldanim, italic, kako god, cisto da se istice. Jer vecina ljudi cita samo ono sto odstupa od stanarda a ostalo samo napoprijeko preleti. Bas radi ovog efekta pozeljno je staviti i P.S. na dnu flyera. U P.S. bi trebale bit glavne stvari, ono sto im nudimo osim Linuxa, majce, kape, salice, nesto tipa "prvih 5 dobiva na poklon... ", sto vec, jer kao sto rekoh ljudi citaju ono sto odstupa od standardnog, pa ih je potrebno zainteresirati na dijelu koji citaju.
Naravno ne treba stavljati lazi i predstavljati Linux kao nesto sto nije ali svakako treba malo uvelicati stvari, jer budimo realni, kupit ce te i govno ako vas neko uvjeri da je to dobro i korisno za vas
Zalosno ali tako je, mozes imat dobar proizvod a nikakav marketing pa si u banani, a mozes imat los proizvod a dobar marketing i privuci puno vise "kupaca" (Apple).
Jos jedna veoma korisna stvar je da imamo 2-3 covjeka u "civilu" oko naseg standa, jer ljudi privlace masu. Vjerovatno i vi radije idete na mjesta gdje se nesto desava, gdje cirkulira neodredjen broj ljudi, nego na mjesto gdje nema nikakvog kretanja. (osim ako ste u drustvu bolje polovice, ili pak zatvorenog kruga drustva) Naravno ovo ne funkcionira ako ste razmisljanja da "ako nitko to ne koristi neznaci da nevalja, mozda samo ne znaju koristiti to na pravi nacin". No malo Windows korisnika razmislja na taj nacin, stoga mislim da ideja stoji.
Kao sto je vec netko predlozio trebalo bi naglasiti da Linux mogu koristit SVI ali na nacin da se to podjeli na starije, mladje korisnike, ucenike, glazbenike, fotografe... Jer ljudi su takvi, opet budimo realni, ne daju da budu podcjenjeni. Sad da se netko ne uvrijedi (Vl@do
), ali vecina nas razmislja "Ako to moze on, mogu i ja, sto je on bolji od mene". Tako da ako neki Windows korisnik vidi "matorca" kako koristi Linux.. shvacate sto zelim reci.
Uglavnom usao sam u dosta sirok pojam topica ali jednostavno, predstavljanje i ponuda ne idu jedno bez drugog
Naravno otvoren sam za kritike na ovaj post, tako da se ne ustrucavajte
Tekst bi trebao biti sto jednostavniji i razumljiviji krajnjem korisniku, znaci ne koristiti neke neuobicajene rijeci, jer ipak zelimo predstaviti i pribliziti Linux obicnim, jednostavnim ljudima. Takodjer treba obratiti paznju na nacin obracanja putem flyera. Po mom misljenju trebalo bi se obracati direktno osobi kao jednini a ne mnozini. Znaci rabiti zamjenicu kao sto je TI a ne VI ili SVI jer se VI moze odnositi i na grupu, a SVI (grupa) se odnosi da to nije nesto posebno, jer "ako mogu svi, po cemu bi to mene zanimalo, kad su mi Windowsi vec dobri, nek to koristi ko mora ili ko oce".
Zasto jednini, a ne mnozini? Ljudi se vole osjecati posebno, i vole kad im se poklanja paznja, daju pokloni pa se na ovaj nacin moze doprijeti do njih i staviti im "bubu u uho" da se zapitaju: "Hej pa oni meni nude da im se prikljucim,nude mi stvari besplatno, ovdje JA vrijedim nesto, idem pogledati". Ovo govorim cisto radi odaziva ljudi da posjete nas prostor, jer osim sadrzaja, bitan je i marketing tj. nacin na koji predstavljamo "proizvod" koji nudimo.
Pozeljno je iskorisiti pokoji usklicnik jer necete vjerovati koliko taj usklicnik mjenja izgled recenice, pogotovo u marketinskim svrhama.
Treba i naglasiti glavne osobine Linuxa drugacijim fontom, mozda boldanim, italic, kako god, cisto da se istice. Jer vecina ljudi cita samo ono sto odstupa od stanarda a ostalo samo napoprijeko preleti. Bas radi ovog efekta pozeljno je staviti i P.S. na dnu flyera. U P.S. bi trebale bit glavne stvari, ono sto im nudimo osim Linuxa, majce, kape, salice, nesto tipa "prvih 5 dobiva na poklon... ", sto vec, jer kao sto rekoh ljudi citaju ono sto odstupa od standardnog, pa ih je potrebno zainteresirati na dijelu koji citaju.
Naravno ne treba stavljati lazi i predstavljati Linux kao nesto sto nije ali svakako treba malo uvelicati stvari, jer budimo realni, kupit ce te i govno ako vas neko uvjeri da je to dobro i korisno za vas
Jos jedna veoma korisna stvar je da imamo 2-3 covjeka u "civilu" oko naseg standa, jer ljudi privlace masu. Vjerovatno i vi radije idete na mjesta gdje se nesto desava, gdje cirkulira neodredjen broj ljudi, nego na mjesto gdje nema nikakvog kretanja. (osim ako ste u drustvu bolje polovice, ili pak zatvorenog kruga drustva) Naravno ovo ne funkcionira ako ste razmisljanja da "ako nitko to ne koristi neznaci da nevalja, mozda samo ne znaju koristiti to na pravi nacin". No malo Windows korisnika razmislja na taj nacin, stoga mislim da ideja stoji.
Kao sto je vec netko predlozio trebalo bi naglasiti da Linux mogu koristit SVI ali na nacin da se to podjeli na starije, mladje korisnike, ucenike, glazbenike, fotografe... Jer ljudi su takvi, opet budimo realni, ne daju da budu podcjenjeni. Sad da se netko ne uvrijedi (Vl@do
Uglavnom usao sam u dosta sirok pojam topica ali jednostavno, predstavljanje i ponuda ne idu jedno bez drugog
Naravno otvoren sam za kritike na ovaj post, tako da se ne ustrucavajte
Udarac nogom u guzicu vrijedi 1000 rijeci.
- Suko
- Site Admin
Da se nadovežem.
Predlažem autorima da dio teksta bude o LZS-u, odnosno predstavljanje LZS-a, a dio o Linuxu i slobodnom sofltveru.
Naravno, nije strogo određeno. Ako imate bolju ideju slobodno postajte ovdje.
Predlažem autorima da dio teksta bude o LZS-u, odnosno predstavljanje LZS-a, a dio o Linuxu i slobodnom sofltveru.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
@Orangina, nisam se uvrijedio, čak mi je i drago što sam najstariji među vama. (barem od onih koje sam upoznao). Evo mogu povremeno i skinuti majicu pa glumiti slučajnog posjetitelja kako šamara po facebooku.
Biti ću tamo cijelo vrijeme pa će biti vremena za svakakve improvizacije.
Moj pogled na sve to.
Suko je napisao/la:Da se nadovežem.
mislim da bi to trebalo onda ici na foru "linux je onakav ovakav bla bla a na LINUX ZA SVE portalu mozes saznati sve sto te zanima o LINUXU"
ne sad da se samopromoviramo nesto extra nego da se naglasava cinjenica da se ovdje mogu pronaci informacije i pomoc oko i za linux
Dal bi bilo štosno napraviti nekakav letak/flyer/you-name-it u stilu kratkog leksikona žargona na kojem bi bilo kratko pojašnjenje riječi tipa "distra" i "distro shopping", da ne ispada ko da linuxaši govore španjolski ili esperanto?
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
Računalo vam se vuče k'o krepana kokoš? Virusi vam ne daju mira, a serviseri vam cuclaju kuniće iz novčanika??
Prijeđite na Linux!
Računalo vam se više neće vucarati, nećete imati posla sa virusima a ni serviserima nećete ostavljati plaću
Kako?
www.linuxzasve.com i pitajte
Tu smo za vas!
"Svi za jednog, LinuxZaSve"
Prijeđite na Linux!
Računalo vam se više neće vucarati, nećete imati posla sa virusima a ni serviserima nećete ostavljati plaću
Kako?
www.linuxzasve.com i pitajte
Tu smo za vas!
"Svi za jednog, LinuxZaSve"