[Riješeno] Nestale particije prilikom instalacije distre

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

jurastublic
Spol: M

Re: Nestale particije

Post Postao/la jurastublic »

shrike je napisao/la:čim imaš toliko particija, to su sisgurno pod logičkom. Moguće je da si ti izbrisao čitavu logičku particiju i sve pod-particije koje se nalaze pod time, a ne te tri.
Ne znam za druge načine ali kad se to radi s gpartedom isti ne dopušta brisanje glavne extended particije prije nego se pobrišu sve logičke unutar nje. Ne ide preko reda.
I,Geek

Post Postao/la I,Geek »

jurastublic je napisao/la: Ne znam za druge načine ali kad se to radi s gpartedom isti ne dopušta brisanje glavne extended particije prije nego se pobrišu sve logičke unutar nje. Ne ide preko reda.
Istina, večina alata ne dopušta ovakvo brisanje. Teško je reči što se zapravo tu desilo, ali najbolje da kreneš iznova. Ne znam imaš li kakve bitne podatke na tim particijama, eventualno da probaš doći do pojedinačnih (bitnih) fajlova.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Koristio sam zajedničku particiju za Win i Linux, nju sam uspio spasiti, kao i Win - ostalo je sve otišlo, nije neki veliki gubitak, ali sam htio i to izvući.

Stvar je bila do instalera [moje neznanje] kad sam napravio particije pritisnuo sam Next i dobio lijepu poruku: fatal error... instalacija zavrsena, bla bla bla.
Ponovo sam provao, ovoga puta sam poslije pravljenja particija pritisnuo Left (na tastaturi), zadnje selektovano je promijenilo boju i kada sam pritisnuo Next krenulo je normalno dalje (podešavanje particija....)
Slika bi to mnogo bolje objasnila,

Sa programom foremost sam uspio spasiti 40% fajlova, i napravljene su nove particije.
Odgovori